Integrointi Google Sitesiin

Google Sites on työkalu, jolla voidaan luoda verkkosivustoja kätevästi rakenteisten mallien avulla. Google Sitesilla kehitettyä sivustoa voidaan käyttää verkkotunnuksena tai aliverkkotunnuksena.

Ennen aloittamista: Verkkotunnuksen perustaminen Google Sitesin kautta on helpointa, jos Google Domains ‑tilin omistaja on myös Google Sites ‑sivuston omistaja. Jos näin ei ole, lisää Google Domains ‑tilille kirjautumiseen käyttämäsi osoite sivustosi käyttäjäksi ja anna kyseiselle tunnukselle koko sivuston laajuiset oikeudet omistajana. Lisätietoja on Google Sites ‑ohjekeskuksen artikkelissa Jaa sivustosi muiden kanssa.

Omat verkkotunnukset ja Google Sites

Tämä ominaisuus on käytettävissä ainoastaan perinteisessä Google Sitesissa. Jos olet uusi Google Sites ‑käyttäjä, palaa ennen mukautetun URL-osoitteen määrittämistä perinteiseen Google Sitesiin klikkaamalla Back to Classic Sites ‑painiketta.

Jos haluat ohjata verkkotunnuksesi liikenteen uuteen Google Sitesiin, käytä web-uudelleenohjausta.

Käytä verkkotunnustasi omana URL-osoitteena Google Sites ‑sivustolla

Sinun täytyy tehtä tiettyjä toimia sekä Google Domainsissa että Google Sitesissa:

Päätä, minkä aliverkkotunnuksen haluat Google Sites ‑sivustosi URL-osoitteeksi (esimerkiksi esimerkkisivusto.asiakirjatesimerkki.com).

Google Domains:

1. Valitse navigointipalkista Omat verkkotunnukset ja klikkaa sitten verkkotunnuksen nimeä.

2. Klikkaa DNS-välilehteä .
  3. Selaa Muokatut resurssitietueet ‑osioon.
  4. Luo uusi CNAME-tietue:
    • Nimi: Se aliverkkotunnus, jonka haluat ohjata sivustolle (älä käytä @-merkkiä)
    • Tyyppi: CNAME
    • TTL: 1 h
    • Data: GHS.GOOGLEHOSTED.COM

5. Tallenna tietue valitsemalla Lisää.

Google Sites:

1. Kirjaudu Google Sitesiin ja mene sille sivustolle, jonka haluat integroida aliverkkotunnukseesi.
  2. Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa Lisää toimintoja ‑valikkoa.

3. Valitse Sivuston hallinta.
  4. Valitse Sivuston hallinta ‑sivun vasemmasta reunasta Internetosoite.

5. Kirjoita käytettävän aliverkkotunnuksen osoite kohtaan Lisää internetosoite (esimerkiksi esimerkkisivusto.documentationexample.com).

6. Lisää osoite valitsemalla sivun yläreunasta Lisää.

Osoitteesi pitäisi näkyä luettelossa Google Sites ‑osoitteen alla.

7. Tarkempia tietoja Google Sitesista saat Google Sitesin ohjekeskuksesta.

Verkkotunnusta ei vahvistettu ‑virhe yhdistettäessä

Tietoturvasyistä Google Sites edellyttää, että vahvistat omistavasi yhdistettävän internetosoitteen. Voit tehdä sen lisäämällä CNAME- tai DNS TXT ‑tietueen Google-haun konsolissa:

Google-haun konsoli:

1. Mene Verkkovastaavan työkalujen kotisivulle.
  2. Jos yhdistettävää verkkotunnusta tai internetosoitetta ei näy luettelossa, valitse Lisää sivusto. Jos haluat yhdistää aliverkkotunnuksen (kuten aliverkkotunnus.example.com), sinun täytyy vahvistaa verkkotunnus (example.com), ei aliverkkotunnusta (aliverkkotunnus.example.com).
  3. Klikkaa Vahvista tunnuksen <verkkotunnuksesi> omistajuus ‑näytöllä Muut menetelmät ‑välilehteä.
  4. Valitse Muut menetelmät ‑välilehdellä Verkkotunnuksen tarjoaja.
  5. Valitse Verkkotunnuksen tarjoaja ‑luettelon lopusta Muu.
  6. Näytöllä näkyy TXT-tietueen arvo sekä pitkä merkkijono, joka alkaa sanoilla ”google-site-verification…” Kopioi tämä arvo leikepöydälle. Se kannattaa myös liittää tekstinkäsittelyohjelmaan, jotta se pysyy tallessa.

Google Domains:

1. Palaa siihen selainikkunaan tai sille välilehdelle, jossa Google Domains on auki, tai avaa Google Domains uudelleen. Älä sulje ikkunaa tai välilehteä, kun Google-haun konsolin Vahvista omistajuus ‑näkymä on auki.
  2. Kirjaudu Google Domainsiin tarvittaessa verkkotunnuksen omistajatunnuksilla.
  3. Vieritä DNS-välilehteä Mukautetut resurssitietueet ‑kohtaan.
  4. Luo uusi TXT-tietue:
    1. Nimi: @
    2. Tyyppi: TXT
    3. TTL (Time to live, elinaika): 1 h
    4. Data: Liitä Google-haun konsolista kopioimasi arvo

5. Tallenna tietue valitsemalla Lisää. Muutosten voimaantulo voi kestää joitakin sekunteja.

Google-haun konsoli:

1. Palaa siihen selainikkunaan tai sille välilehdelle, jossa Vahvista omistajuus ‑näkymä on auki.
  2. Vahvista verkkotunnuksesi klikkaamalla Vahvista-painiketta.
  3. Näkyviin pitäisi tulla viesti, jossa ilmoitetaan verkkotunnuksen vahvistamisen onnistumisesta.

Lisätietoja verkkotunnuksen vahvistamisesta on G Suite ‑ohjekeskuksen artikkelissa Verkkotunnuksen omistajuuden vahvistaminen.