Google Sites ‑integrointi

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit yhdistää Google Sitesin avulla luodun sivuston aliverkkotunnukseesi. Google Sites on työkalu, jolla voi luoda verkkosivustoja kätevästi rakenteisten mallien avulla. Lisätietoja Google Sitesista.

Jos haluat uudelleenohjata päätason verkkotunnuksesi (example.com) aliverkkotunnukseesi (subdomain.example.com), luo aliverkkotunnuksen uudelleenohjaus päätason verkkotunnukselle.

Ennen kuin aloitat

Jos et ole käyttänyt Google Sites ‑sivustoa luodessasi Google Domains ‑tilisi sähköpostiosoitetta, lisää Domains-tilisi sähköpostiosoite sivuston käyttäjäksi. Anna sitten kyseiselle tilille koko sivuston laajuiset omistajan oikeudet. Lue lisää sivuston jakamisesta muiden kanssa.

Varmista lisäksi, että sivuston on julkinen. Uudelleenohjaukset eivät toimi ennen kuin julkaiset sivuston.

CNAME-tietueen luominen Google Domainsissa

Aliverkkotunnuksen lisääminen Google Sitesin avulla luodun sivuston osoitteeksi edellyttää, että luot ensin CNAME-tietueen Google Domainsissa. Voit tehdä sen näin:

1. Kirjaudu Google Domainsiin.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Omat verkkotunnukset.
  3. Klikkaa Google Sites ‑sivustoon yhdistettävän verkkotunnuksen DNS-välilehteä .
  4. Vieritä alaspäin Muokatut resurssitietueet ‑kohtaan.
  5. Luo CNAME-tietue, jossa on seuraavat tiedot:
    • Nimi: Sivustolle ohjattava aliverkkotunnus (älä kirjoita @-merkkiä)
    • Tyyppi: CNAME
    • TTL (Time to live, elinaika): 1 h
    • Data: GHS.GOOGLEHOSTED.COM
  6. Tallenna tietue valitsemalla Lisää.

Verkko-osoitteen lisääminen Google Sitesissa

Verkko-osoite lisätään Google Sitesissa eri tavalla riippuen siitä, oletko käyttänyt sivustoa luodessasi tavallista Gmail-tiliä vai G Suite ‑tiliä. Katso omaa Google-tiliäsi koskevat ohjeet alta.

Tavallinen Gmail-tili

Katso alta ohjeet sen mukaan, oletko luonut sivuston uudella vai perinteisellä Google Sitesilla.

Uudet Google Sites ‑sivustot

Voit lisätä Google Sites ‑sivustollesi enintään viisi URL-osoitetta seuraavasti:

1. Avaa sivustosi tietokoneella uudessa Google Sitesissa.
  2. Klikkaa ylhäältä Lisää Lisää Muokatut URL-osoitteet.
  3. Lisää muokattu URL-osoite.
  4. Klikkaa Määritä.

Lue lisää muokatun URL-osoitteen käyttämisestä sivustolle.

Perinteiset Google Sites ‑sivustot

Voit lisätä verkko-osoitteen perinteisessä Google Sitesissa seuraavasti:

1. Kirjaudu perinteiseen Google Sitesiin ja mene sivustolle, jonka haluat integroida verkkotunnukseesi.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Lisää toimintoja ‑valikkoa.
  3. Valitse Ylläpidä sivustoa.
  4. Valitse Ylläpidä sivustoa ‑sivun vasemmasta reunasta Verkko-osoite.
  5. Lisää käyttämäsi aliverkkotunnuksen osoite (esimerkiksi subdomain.example.com) kohtaan Lisää verkko-osoite.
  6. Lisää osoite klikkaamalla sivun yläosasta Lisää.

G Suite ‑tili

Jos sinulla on G Suite ‑tili, verkko-osoite lisätään Google Sitesissa seuraavasti:

Huom. Varmista ennen aloittamista, että olet luonut CNAME-tietueen Google Domainsissa.

1. Avaa Google-hallintakonsoli.
  2. Valitse hallintakonsolin etusivulta Sovellukset  G Suite  Sites.
  3. Klikkaa Verkko-osoitteen kartoitus  Lisää uusi verkko-osoite.
  4. Määritä seuraavat asetukset:
    • URL-muoto: Valitse uusi Sites tai perinteinen Sites.
      Huom. Jos URL-osoitteessa esiintyy /a, kyseessä on perinteinen Sites. Muuten kyseessä on uusi Sites.
    • Sivuston sijainti: Valitse verkkotunnuksesi ja lisää sitten kartoitettavan sivuston nimi.
    • Verkko-osoite: Lisää aliverkkotunnus ja valitse verkkotunnuksesi sivustollesi. Voit esimerkiksi lisätä tähän kohtaan support luodaksesi aliverkkotunnuksen support.mysite.com. Valitse sitten avattavasta valikosta verkkotunnus.
    • Vinkki: Verkkotunnus on sivustosi palvelinosoite (esimerkiksi mysite.com). Aliverkkotunnus on sivustollasi oleva osoite (esimerkiksi support.mysite.com).
  5. Klikkaa Lisää kartoitus.
  6. Klikkaa Olen suorittanut nämä vaiheet.