Integrer med Google Sites

Google Sites er et værktøj, der giver dig mulighed for nemt at oprette websites ved hjælp af strukturerede skabeloner. Du kan bruge et website, der er udviklet med Google Sites, som dit domæne eller som underdomæne.

Før du begynder: Det er nemmest at konfigurere dit domæne med Google Sites, hvis loginadressen for din Google Domains-konto også er ejeren af dit Google-website. Hvis den ikke er det, skal du tilføje loginadressen for din Domains-konto som bruger af dit website og give dette id tilladelser på websiteniveau som "er ejer". Du kan få yderligere hjælp under Del dit website med andre i Hjælp til Google Sites.

Brugerdefinerede domæner og Google Sites

Denne funktion er kun tilgængelig for websites, der er oprettet i det klassiske Google Sites. Hvis du er i det nye Google Sites, skal du klikke på Back to Classic Sites for at vende tilbage til det klassiske Google Sites, før du tildeler en brugertilpasset webadresse.

For at videresende dit domæne til et website, der er oprettet i det nye Google Sites, skal du bruge Videresendelse til website eller webtjeneste.

Brug dit domæne som en brugertilpasset webadresse for dit Google-website

Du skal udføre trin i både Google Domains og Google Sites:

Beslut dig for, hvilket underdomæne der skal være den brugertilpassede webadresse for dit Google-website, f.eks. examplesite.documentationexample.com.

I Google Domains:

1. Klik på Mine domæner på navigationslinjen, og klik derefter på domænenavnet.

2. Klik på fanen DNS .
  3. Rul ned til Tilpassede ressourceregistreringer.
  4. Opret en ny CNAME-registrering:
    • Navn: Det underdomæne, du dirigerer til websitet (du skal ikke indtaste "@").
    • Type: CNAME
    • TTL: 1 time
    • Data: GHS.GOOGLEHOSTED.COM

5. Klik på Tilføj for at gemme registreringen.

I Google Sites:

1. Log ind på Google Sites, og gå til det website, du integrerer med dit domæne.
  2. Klik på menuen Flere handlinger i øverste højre hjørne.

3. Vælg Administrer website.
  4. Klik på Webadresse til venstre på siden Administrer website.

5. Under Tilføj en webadresse skal du indtaste adressen på det underdomæne, du bruger, f.eks. examplesite.documentationexample.com.

6. Klik på Tilføj øverst på siden for at tilføje din adresse.

Din adresse bør blive vist på en liste under Google Sites-adressen.

7. Du kan få mere hjælp til Google Sites i Hjælp til Google Sites.

Fejlen "Domænet er ikke bekræftet" ved tilknytning

Af sikkerhedsmæssige årsager kræver Google Sites, at du bekræfter, at du ejer den webadresse, du bruger, for at tilknytte den. Det kan du gøre ved at tilføje en DNS TXT- eller CNAME-registrering ved hjælp af Google Search Console:

I Google Search Console:

1. Gå til startsiden for Search Console.
  2. Hvis det domæne eller den webadresse, du vil knytte dit website til, ikke allerede er opført på listen, skal du klikke på Tilføj website for at tilføje det/den. Hvis du tilknytter et underdomæne (f.eks. subdomain.example.com), skal du bekræfte domænet (example.com), ikke underdomænet (subdomain.example.com).
  3. På skærmbilledet Bekræft dit ejerskab af <dit domæne> skal du vælge fanen Alternative metoder.
  4. På fanen Alternative metoder skal du vælge Domæneudbyder.
  5. På listen Domæneudbyder skal du vælge Andet nederst på listen.
  6. Skærmen viser en værdi for en TXT-registrering, en lang række tegn, der begynder med "google-site-verification...". Vælg og kopiér denne værdi til udklipsholderen. Det kan være en god idé at indsætte den i et tekstvindue for at holde styr på den.

I Google Domains:

1. Vend tilbage til browserfanen eller -vinduet, hvor du har Google Domains åbent, eller åbn Google Domains igen. Du skal ikke lukke fanen eller vinduet, hvis skærmbilledet til bekræftelse af ejerskab i Search Console er åbent.
  2. Hvis det er nødvendigt, skal du logge ind på Google Domains med den konto, der ejer domænet.
  3. Rul ned til Tilpassede ressourceregistreringer på fanen DNS.
  4. Opret en ny TXT-registrering:
    1. Navn: @
    2. Type: TXT
    3. TTL (Time to live): 1 time
    4. Data: Indsæt den værdi, du kopierede fra Google Search Console.

5. Klik på Tilføj for at gemme registreringen. Du skal muligvis vente et par sekunder, før ændringerne træder i kraft

I Google Search Console:

1. Vend tilbage til browserfanen eller -vinduet, hvor skærmbilledet til bekræftelse af ejerskab i Search Console er åbent.
  2. Klik på knappen Bekræft for at bekræfte dit domæne.
  3. Du bør se et lykønskningsskærmbillede, der fortæller dig, at du nu har bekræftet domænet.

Du kan få yderligere hjælp til bekræftelse af dit domæne i artiklen "Bekræft domæneejerskab" i Hjælp til G Suite.