Google har ingått ett avtal med Squarespace, Inc. som köper upp alla domännamnsregistreringar av Google Domains. Squarespace är postens registrar för domänen och Squarespaces användarvillkor gäller. Google hanterar dock din domän under en övergångsperiod. Efter övergångsperioden flyttas din domän över till Squarespace. Vid överföringen omfattas dina uppgifter av Squarespaces integritetspolicyLäs mer om avtalet.

Rapportera missbruk av domännamn

Googles högsta prioritet som registrar är att erbjuda säkra och användarorienterade verktyg som gör det lättare för privatpersoner och företag att få åtkomst till internet.

Om du har ett problem med ett domännamn som är registrerat hos Google Domains kan du rapportera vissa typer av otillåten användning till oss.

Varje rapport om otillåten användning skapar ett ärende i vårt system som en supportrepresentant granskar manuellt. Om överträdelsen bryter mot våra användarvillkor kan domänerna stängas av och användaren meddelas via e-post. Läs mer om domänavstängningar.

Viktigt: Gör så här om du misstänker att din betalningsmetod har använts för en obehörig Google Domains-transaktion:

• Kontrollera att köpet inte gjordes av en familjemedlem, vän eller kollega.
  • Rapportera transaktionen till Google Pay-teamet med det här formuläret för obehöriga köp.

Typer av otillåten användning

Google Domains hanterar endast registreringen av domännamn. Otillåten användning kopplad till domännamnssystemet kan omfattas av vårt ansvarsområde. Otillåten användning som gäller andra webbtjänster, som innehållsvärdtjänster, omfattas inte.

Innan du rapporterar otillåten användning till Google måste du bekräfta att domännamnet i fråga har registrerats hos Google Domains (Google LLC). Börja med att utföra en WHOIS-sökning. Läs sedan informationen nedan om specifika problem.

Tips! För att minska risken att du råkar klicka på och öppna en farlig webbplats när du rapporterar potentiellt otillåtna webbadresser ska du se till att ta bort länkarna till dessa. Du tar bort länkarna till en webbadress genom att infoga klamrar kring punkter. Till exempel www[.]google[.]com

Nätfiske
Nätfiske innebär att man använder e-post eller webbplatser för att olagligt samla in personliga uppgifter. Om du misstänker att du är utsatt för ett försök till nätfiske ska du inte klicka på länkar, öppna bifogade filer eller dela personliga uppgifter. Rapportera domännamn som är registrerade hos Google Domains och kan kopplas till nätfiske till registrar-abuse@google.com.
Skadlig programvara
Skadlig programvara är avsedd att störa, skada eller få obehörig åtkomst till ett datorsystem. Om du misstänker att ett domännamn som är registrerat hos Google Domains har distribuerat skadlig programvara rapporterar du problemet till registrar-abuse@google.com.
Spam
Skräppost är oönskad kommersiell e-post. Om du misstänker att ett domännamn som är registrerat hos Google Domains ägnar sig åt skräppost rapporterar du problemet till registrar-abuse@google.com.
Varumärke

Google kan inte medla i varumärkestvister mellan domännamnsägare och tredje part. Läs mer om hur du hanterar dessa problem i Uniform Domain Name Dispute Resolution Policy (UDRP) och Uniform Rapid Suspension Policy (URS).

Om du vill ha mer information och misstänker att någon har gjort intrång i ditt varumärke genom innehåll som andra Google-tjänster är värd för använder du Googles onlineformulär för borttagning.

Om du har ett domstolsbeslut som rör ett domännamn skickar du in det via detta formulär.

Upphovsrätt

Google Domains är en domännamnsregistrar och kontrollerar därmed inte webbplatsinnehåll. Kontakta leverantören av webbhotellet.Om du har upphovsrättsfrågor kan du läsa om hur du kontaktar innehavaren i avsnittet nedan.

Om du anser att innehavaren av domännamnet använder andra Google-tjänster som värd för material som gör intrång i upphovsrätten använder du Googles onlineformulär för borttagning.

Kontakta innehavaren

WHOIS-data avser namnet och kontaktuppgifterna som en innehavare tillhandahåller när han eller hon registrerar ett domännamn. När du utför en WHOIS-sökning kan du få tillgång till vissa kontaktuppgifter, till exempel innehavarens e-postadress.

Google Domains erbjuder de flesta innehavare alternativet att skydda sin integritet. Det här gör att innehavarens personliga uppgifter inte visas i en WHOIS-sökning. I dessa fall tillhandahålls ofta en anonymiserad e-postadress som kan användas för att kontakta innehavaren.

Läs mer om WHOIS.

Anmäla misstänkta sexuella övergrepp mot barn
Om du misstänker att ett domännamn används för eller marknadsför innehåll med sexuella övergrepp mot barn fyller du i det här formuläret.