Google har ingått ett avtal med Squarespace, Inc. som köper upp alla domännamnsregistreringar av Google Domains. Squarespace är postens registrar för domänen och Squarespaces användarvillkor gäller. Google hanterar dock din domän under en övergångsperiod. Efter övergångsperioden flyttas din domän över till Squarespace. Vid överföringen omfattas dina uppgifter av Squarespaces integritetspolicyLäs mer om avtalet.

Stå värd för en Google-app på domänen

Du kan konfigurera en domän så att den står värd för en App Engine-app via Google Cloud Console och Google Domains:

1. Öppna Cloud Console och välj ditt projekt eller din app.
  2. Öppna App Engine följt av Inställningar Inställningar i menyn Meny till vänster.
  3. Klicka på fliken Anpassade domäner.
  4. Klicka på Lägg till en anpassad domän.
    • Om domänen redan är verifierad öppnas domänen i avsnittet Välj den domän du vill använda. Välj domänen på rullgardinsmenyn och klicka på Fortsätt.
    • Om domänen du vill använda inte finns med i listan:
      1. Välj Verifiera en ny domän på menyn.
      2. Ange domännamnet (till exempel ”example.com”).
      3. Klicka på Bekräfta.
      4. Ange information i fönstret Center för webbansvariga som öppnas. Om du behöver hjälp med att använda Center för webbansvariga besöker du Hjälp för Center för webbansvariga.
      5. Återgå till sidan Lägg till en ny anpassad domän i Google Cloud Console.
  5. I avsnittet Koppla din domän till [projekt-id] anger du den domän och de underdomäner du vill mappa. När du har lagt till alla mappningar du vill ha klickar du på Spara mappningar.
  6. Klicka på Fortsätt för att leta reda på domänens DNS-poster.
    • I nästa steg anger du den informationen i ditt Google Domains-konto.
  7. Återgå till Google Domains.
  8. Välj din domän.
  9. Klicka på menyn.
  10. Klicka på DNS.
  11. Scrolla till Anpassade resursposter och skapa mappningen av CNAME-post för appen. Om din underdomän till exempel är ”app” visas posten så här:

app.mydomain.com CNAME 1H  ghs.googlehosted.com.

Mer information finns i Mappa anpassade domäner.