Google har ingått ett avtal med Squarespace, Inc. som köper upp alla domännamnsregistreringar av Google Domains. Squarespace är postens registrar för domänen och Squarespaces användarvillkor gäller. Google hanterar dock din domän under en övergångsperiod. Efter övergångsperioden flyttas din domän över till Squarespace. Vid överföringen omfattas dina uppgifter av Squarespaces integritetspolicyLäs mer om avtalet.

Hantera domännamnservrar

Namnservrar lagrar alla resursposter för ett domännamn. De flesta toppdomäner (TLD) kräver 2–12 namnservrar. Flera namnservrar säkerställer att webbplatsen fungerar korrekt om det finns ett problem med en namnserver.

När du köpte ett domännamn via Google Domains gällde följande namnservrar:

• De tillhandahölls utan extra kostnad.
  • De krävde inte konfiguration eller hantering.

Du kan även använda anpassade namnservrar från tredjepartsleverantörer. Om du gör det måste du konfigurera resursposterna via namnserverleverantören innan du skapar anpassade namnservrar på Domains.

Tips! Om du vill ha hjälp med namnserversäkerhet kan du läsa mer om DNSSEC.

Växla mellan anpassade namnservrar och standardnamnservrar

När du registrerade domänen med Google Domains valde du Googles standardnamnservrar eller anpassade namnservrar. Så här hittar och ändrar du ditt val:

1. Logga in på Google Domains på datorn.
  2. Klicka på domännamnet.
  3. Klicka på menyn Meny följt av DNS uppe till vänster.
  4. Välj Standardnamnservrar eller Anpassade namnservrar högst upp på sidan.
    • Bredvid din nuvarande inställning står det ”(Aktiv)”.
    • Leta upp dina angivna namnservrar under Namnservrar.
  5. Klicka på Byt till de här inställningarna.

Lägg till anpassade namnservrar

När du har konfigurerat resursposterna via namnserverleverantören lägger du till dem på Google-domänen:

1. Logga in på Google Domains på datorn.
  2. Klicka på ditt domännamn.
  3. Klicka på Meny Meny följt av DNS längst upp till vänster.
  4. Klicka på Anpassade namnservrar högst upp på sidan.
    • Bredvid din nuvarande inställning står det ”(Aktiv)”.
  5. Ange en anpassad namnserver i fältet Namnservrar. Om du inte hittar fältet klickar du på Hantera namnservrar uppe till höger.
    • Tips! Namnservrar visas vanligtvis som domännamn. Till exempel ns-cloud-e1.googledomains.com.
    • Upprepa steg 5 för din andra namnserver.
    • För varje namnserver efter de två första klickar du på +Lägg till ytterligare en namnserver.
  6. Klicka på Spara.
  7. Om du inte har lagt till anpassade namnservrar tidigare klickar du på Byt till de här inställningarna.

Tips

• Det kan ta flera minuter upp till 48 timmar innan ändringar i namnserverinställningarna har spridits på internet. Fördröjningen är sättet datorer hanterar information på internet. De flesta datorer lagrar eller cachelagrar information om din webbplats så att de inte behöver söka efter resursinformation varje gång webbplatsen öppnas.
  • Om du inte kan ange anpassade namnservrar för .DE-domänen kontrollerar du att namnservrarna är giltiga och korrekt konfigurerade. Kontrollera om namnservrarna kan användas genom att göra en fördelegeringskontroll.
  • Läs mer om krav på namnservrar i.DE.