Navnetjenere

Slik gjør du for å se navnetjenerne for domenet ditt:

1. Klikk på Mine domener i navigasjonsfeltet, og klikk på domenenavnet.
  2. Klikk på DNS-fanen .
  3. Bla ned til Navnetjenere-delen for å se en liste over navnetjenerne for domenet ditt.

Slik gjør du for å bytte til egendefinerte navnetjenere:

Du må bruke minst to navnetjenere. Google anbefaler at du bruker minst fire. Hør med DNS-leverandøren din om hvor mange navnetjenere du har tilgjengelig, og hva de heter.

1. Velg Bruk egendefinerte navnetjenere under Navnetjenere.
  2. Angi en egendefinert navnetjener i Navnetjener-feltet.
  3. Klikk på +-knappen for å legge til en til.
  4. Klikk på Lagre for å lagre navnetjeneren din.
  5. Konfigurer nye ressursposter hos DNS-leverandøren din. (Google Domains-ressursposter fungerer bare med Google Domains-navnetjenerne.)

Gjenopprett Google Domains-navnetjenere

Slik gjenoppretter du standard Google Domains-navnetjenere:

1. Klikk på Gjenopprett standard navnetjenere.

Merk: Når du bytter til egendefinerte navnetjenere, vises det en varselmelding øverst på siden. Du kan også klikke på Gjenopprett standardinnstillingene i varselmeldingen for å gjenopprette Google Domains-navnetjenerne.

Mer hjelp

Konfigurer DNSSEC-sikkerhet for domenet ditt

Med DNSSEC («Domain Name System Security Extensions») beskyttes domenet ditt mot angrep, for eksempel angrep mot DNS-bufferen og DNS-forfalskning.

Bruk av DNSSEC med egendefinerte navnetjenere

Hvis du har brukt en tredjeparts DNS-leverandør til å konfigurere DNSSEC for domenet ditt, må du også slå på DNSSEC på Google Domains. Når du har konfigurert DNSSEC hos DNS-leverandøren din, omfatter konfigurasjonen din én eller flere DNSKEY-poster for hvert domene eller underdomene du ønsker å sikre. For hver DNSKEY-post må du opprette minst én DS-post i Google Domains for å fullføre DNSSEC-konfigurasjonen din.

Skaff de følgende verdiene fra DNS-leverandøren din, og legg dem inn:

• Nøkkeltag – en kort tag som viser til en eksisterende DNSKEY-post. En tallverdi mellom 0 og 65535.
  • Algoritme – krypteringsalgoritmen som ble brukt for å lage sikkerhetsnøkkelen i DNSKEY-posten. Den er vanligvis koblet til en hash-funksjon, som i RSA/SHA1.
  • Sammendragstype – algoritmen som brukes for å lage sammendraget av DNSKEY-posten. Kalles også for «sammendragsalgoritme», «sammendrags-hash» og «hash-funksjon for sammendrag».
  • Sammendrag – en hash-versjon av DNSKEY-posten som gjør det mulig å identifisere den unikt uten å eksponere verdien til nøkkelen. Lengden varierer avhengig av sammendragstypen:
    • SHA1 – 40 heksadesimale sifre
    • SHA256 – 64 heksadesimale sifre
    • SHA384 – 96 heksadesimale sifre
Om navnetjenere

Navnetjenere brukes til å identifisere plasseringen av domenet ditt på Internett. Google Domains tilordner automatisk fire navnetjenere til domenet ditt. Du kan eventuelt legge til opptil tolv egendefinerte navnetjenere. Ikke bland navnetjenere – bruk enten Google Domains-navnetjenere eller egendefinerte navnetjenere.

Bruk av Google Domains-navnetjenere

Hvis du bruker Google Domains-navnetjenere, trenger du ikke å gjøre noe. Navnetjenerne og NS-ressurspostene administreres i Google Domains for deg. Når du bruker Google Domains-navnetjenere, kan du legge til opptil 100 ressursposter for domenet ditt (se Ressursposter hvis du vil ha mer informasjon).

Bruk av egendefinerte navnetjenere

Hvis du bruker egendefinerte navnetjenere, administreres disse tjenerne av DNS-leverandøren din (ikke av Google Domains). Hvis du vil opprette ressursposter, gjør du det hos DNS-leverandøren din. Google Domains-ressurspostene fungerer ikke med egendefinerte navnetjenere.

Merk: Hvis du bruker navnetjenere fra et annet Google-produkt (ikke Google Domains), for eksempel Google Cloud DNS, velger du egendefinerte navnetjenere i Google Domains.

Om NS-ressursposter (navnetjener)

Vær oppmerksom på følgende om NS-ressursposter:

• Det finnes NS-ressursposter som brukes til å identifisere rotdomenet ditt (@ eller example.com) – du oppretter ikke disse postene, og de vises ikke i delen for egendefinerte ressursposter på DNS-fanen. Disse postene administreres i stedet for deg, enten av Google Domains hvis du bruker Google Domains-navnetjenere, eller av DNS-leverandøren din hvis du bruker egendefinerte navnetjenere. Bare navnetjeneridentifikatoren (ns-zdns-dev-1.prod.google.com) vises under Navnetjenere på DNS-fanen. Du kan endre identifikatoren (bytt fra Google Domains-navnetjenere til egendefinerte navnetjener), men du kan ikke endre selve NS-postene.
  • Det finnes NS-ressursposter som brukes til å identifisere underdomener (info.example.com, support.example.com) – du oppretter disse postene ved å velge NS-typen under Egendefinerte ressursposter på DNS-fanen.