Google har inngått en avtale om at Squarespace, Inc. skal kjøpe alle domenenavnregistreringer fra Google Domains. Squarespace er domeneforvalteren for domenet ditt, og vilkårene for bruk av Squarespace gjelder. Google administrerer imidlertid domenet ditt i løpet av en overgangsperiode. Etter denne overgangsperioden blir domenet ditt overført til Squarespace, og fra og med overføringen er dataene dine underlagt personvernreglene til Squarespace. Finn ut mer om avtalen.

Administrer domenenavnetjenere

Domenenavnetjenere lagrer alle ressurspostene for et domenenavn. De fleste toppdomener (TLD) krever 2–12 navnetjenere. Ved å ha flere navnetjenere sikrer du at nettstedet ditt fortsatt fungerer hvis det oppstår et problem med én av dem.

Da du kjøpte et domenenavn via Google Domains, fikk du navnetjenere

• uten ekstra kostnader
  • uten behov for konfigurering eller administrering

Du kan også bruke egendefinerte navnetjenere fra tredjepartsleverandører. Hvis du gjør det, må du konfigurere ressurspostene via navnetjenerleverandøren din før du oppretter egendefinerte navnetjenere for Domains.

Tips: Hvis du trenger hjelp med sikkerhet for navnetjenere, kan du finne ut mer om DNSSEC.

Bytt mellom egendefinerte og standard navnetjenere

Da du registrerte domenet ditt hos Google Domains, valgte du enten standard Google-navnetjenere eller egendefinerte navnetjenere. Du kan finne og endre valget ditt ved å følge denne fremgangsmåten:

1. Logg på Google Domains på en datamaskin.
  2. Klikk på domenenavnet.
  3. Øverst til venstre klikker du på menyen Meny og så DNS.
  4. Øverst på siden velger du Standard navnetjenere eller Egendefinerte navnetjenere.
    • Ved siden av den nåværende innstillingen står det «(Aktiv)».
    • Finn frem til informasjonen om de oppførte navnetjenerne under «Navnetjenere».
  5. Klikk på Bytt til disse innstillingene.

Legg til egendefinerte navnetjenere

Når du har konfigurert ressurspostene via navnetjenerleverandøren, legger du dem til på Google-domenet ditt:

1. Logg på Google Domains på en datamaskin.
  2. Klikk på domenenavnet ditt.
  3. Øverst til venstre klikker du på menyen Meny og så DNS
  4. Klikk på Egendefinerte navnetjenere øverst på siden.
    • Ved siden av den nåværende innstillingen står det «(Aktiv)».
  5. Oppgi én eller flere egendefinerte navnetjenere i «Navnetjenere»-feltene. Hvis du ikke finner feltene, kan du klikke på Administrer navnetjenerne øverst til høyre.
    • Tips: Navnetjenere vises vanligvis som domenenavn. Eksempel: ns-cloud-e1.googledomains.com.
    • Gjenta trinn 5 for navnetjener nummer to.
    • For hver navnetjener etter de første to klikker du på +Legg til en ny navnetjener.
  6. Klikk på Lagre.
  7. Hvis du ikke har lagt til egendefinerte navnetjenere før, klikker du på Bytt til disse innstillingene.

Tips:

• Det kan ta alt fra noen minutter til 48 timer før endringer i navnetjenerinnstillingene reflekteres over hele internett. Dette er tiden det tar maskiner å håndtere informasjon på internett. For å øke effektiviteten lagrer eller bufrer de fleste maskiner informasjon om nettstedet ditt, slik at de ikke trenger å finne ressursdetaljene hver gang noen går til nettstedet.
  • Hvis du ikke får angitt egendefinerte navnetjenere for .DE-domenet ditt, må du kontrollere at navnetjenerne er gyldige og riktig konfigurert. Du kan kjøre en forhåndsdelegeringssjekk for å finne ut om navnetjenerne dine kan brukes.
  • Finn mer informasjon om kravene til .DE-navnetjenere.