Squarespace, Inc. ja Google ovat solmineet sopimuksen, jonka seurauksena Squarespace ostaa kaikki Google Domainsin verkkotunnusten rekisteröinnit. Squarespace on verkkotunnuksen tietueen rekisteröijä, ja Squarespacen käyttöehtoja sovelletaan. Google ylläpitää verkkotunnusta siirtymäjakson aikana. Siirtymäjakson jälkeen verkkotunnus siirtyy Squarespaceen, ja siirron jälkeen dataan sovelletaan Squarespacen tietosuojakäytäntöäLue lisää sopimuksesta.

Verkkotunnuksen nimipalvelimien määritykset

Verkkotunnuksen nimipalvelimille tallennetaan kaikki verkkotunnuksen resurssitietueet. Useimmat ylätason verkkotunnukset (TLD) tarvitsevat 2–12 nimipalvelinta. Nimipalvelimia on useita, jotta sivustosi toiminta voidaan taata, jos yhdessä palvelimessa ilmenee ongelma.

Kun ostit verkkotunnuksen Google Domainsin kautta, nimipalvelimet

• tarjottiin lisämaksutta
  • eivät edellyttäneet käyttöönottoa tai hallintaa.

Voit käyttää myös kolmannen osapuolen palvelujen omia nimipalvelimia. Sinun on määritettävä resurssitietueet nimipalvelimen tarjoajan kautta ennen kuin luot omia nimipalvelimia Domainsissa.

Vinkki: Jos kaipaat tietoa nimipalvelimen tietoturvasta, lue lisää DNSSECistä.

Omien nimipalvelimien ja oletusnimipalvelimien välillä vaihtaminen

Valitsit joko Googlen oletusnimipalvelimet tai omat nimipalvelimet, kun rekisteröit verkkotunnuksesi Google Domainsiin. Voit muuttaa valintaasi seuraavasti:

1. Kirjaudu tietokoneella Google Domainsiin.
  2. Klikkaa verkkotunnuksen nimeä.
  3. Klikkaa vasemmassa yläkulmassa Valikko Valikko ja sitten DNS.
  4. Valitse sivun yläreunasta Oletusnimipalvelimet tai Omat nimipalvelimet.
    • Käytössä olevan asetuksen vieressä on merkintä (Aktiivinen).
    • Etsi Nimipalvelimet-kohdasta nimipalvelimen tiedot.
  5. Valitse Ota asetukset käyttöön.

Omien nimipalvelimien lisääminen

Kun olet määrittänyt resurssitietueet nimipalvelimen tarjoajan kautta, lisää ne Google-verkkotunnukseen:

1. Kirjaudu tietokoneella Google Domainsiin.
  2. Klikkaa verkkotunnuksesi nimeä.
  3. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko ja sitten DNS
  4. Valitse sivun yläosasta Omat nimipalvelimet.
    • Käytössä olevan asetuksen vieressä on merkintä (Aktiivinen).
  5. Kirjoita oma nimipalvelin Nimipalvelimet-kenttään. Jos et löydä kenttää, valitse oikeasta yläkulmasta Tee muutoksia nimipalvelimiin.
    • Vinkki: Nimipalvelimet näyttävät yleensä verkkotunnuksilta. Esimerkki: ns-cloud-e1.googledomains.com.
    • Toista vaihe 5 toisen nimipalvelimen kohdalla.
    • Klikkaa kahden ensimmäisen nimipalvelimen lisäämisen jälkeen +Lisää toinen nimipalvelin.
  6. Klikkaa Tallenna.
  7. Jos et ole aiemmin lisännyt omia nimipalvelimia, valitse Ota asetukset käyttöön.

Vinkkejä:

• Nimipalvelinten asetuksiin tehtävien muutosten päivittymiseen kaikkialle internetiin voi mennä muutamasta minuutista 48 tuntiin. Viive johtuu siitä, miten koneet käsittelevät tietoja internetissä. Tehokkuussyistä useimmat koneet tallentavat muistiin tai välimuistiin tietoja sivustostasi, jotta niiden ei tarvitse hakea resurssin tietoja joka kerta, kun sivustolla käydään.
  • Jos et pysty määrittämään omia nimipalvelimia .DE-verkkotunnuksellesi, varmista, että nimipalvelimet ovat kelvollisia ja oikein määritettyjä. Voit tarkistaa nimipalvelimien käyttömahdollisuudet tekemällä ennakkovaltuutustarkistuksen.
  • Lue lisää .DE-nimipalvelimen vaatimuksista.