Verkkotunnuksen nimipalvelimien määritykset

Voit etsiä verkkotunnuksesi nimipalvelimet (DNS) ja vaihtaa omiin nimipalvelimiin. DNS-muutosten voimaan astuminen voi kestää useista minuuteista enintään 48 tuntiin.

Vinkki: Jos tarvitset apua DNSSEC‑tietoturvalaajennusten (Domain Name System Security Extension) käyttöönotossa, voit siirtyä määrittämään oman DNSSEC-verkkotunnuksesi.

Näin se toimii

Nimipalvelimet määrittävät verkkotunnuksen sijainnin internetissä.

Voit valita nimipalvelimen kahdesta vaihtoehdosta:

• Google Domains: Sinulle määritetään automaattisesti neljä nimipalvelinta. Sinun ei tarvitse tehdä asetuksia, ja me vastaamme nimipalvelinten ja resurssitietueiden ylläpidosta.
  • Omat nimipalvelimet: Voit lisätä jopa 12 omaa nimipalvelinta. Jos käytät toisen Google-tuotteen, kuten Google Cloudin, nimipalvelimia, valitse omien nimipalvelimien vaihtoehto.

Etsi verkkotunnuksen nimipalvelimet

1. Kirjaudu tietokoneella Google Domainsiin.
  2. Valitse verkkotunnuksesi nimi.
  3. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko ja sitten DNS
  4. Etsi Nimipalvelimet-kohdasta oma verkkotunnuksesi nimipalvelin.

Käytä omia verkkotunnuksen nimipalvelimia

DNS-tarjoaja vastaa omien nimipalvelimien ylläpidosta, ei Google Domains.

Ennen aloittamista

• Luo resurssitietueet DNS-tarjoajan avulla.
  • Käytä vähintään kahta nimipalvelinta. Verkkotunnuksen paikantaminen on helpompaa, jos käytössä on 4–12 nimipalvelinta. Tarkista DNS-tarjoajaltasi saatavilla oleva nimipalvelinten määrä sekä käytettävissä olevat nimet.
  1. Kirjaudu tietokoneella Google Domainsiin.
  2. Valitse verkkotunnuksesi nimi.
  3. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko ja sitten DNS.
  4. Valitse Nimipalvelimet-kohdasta Käytä omia nimipalvelimia.
  5. Lisää Nimipalvelin-kenttään oma nimipalvelin.
  6. Lisää nimipalvelimia klikkaamalla LisääPlus.
  7. Klikkaa Tallenna.
  8. Määritä uudet resurssitietueet DNS-tarjoajan kanssa.

Google Domainsin nimipalvelimien palauttaminen

1. Kirjaudu tietokoneella Google Domainsiin.
  2. Valitse verkkotunnuksesi nimi.
  3. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko ja sitten DNS.
  4. Valitse Nimipalvelimet-kohdasta Käytä Google Domainsin nimipalvelimia.
  5. Klikkaa Tallenna