Administrer domænenavneservere

Alle ressourceregistreringer for et domænenavn opbevares på domænenavneservere. De fleste topdomæner (TLD, top-level domain) kræver mellem 2 og 12 navneservere. Flere navneservere sikrer, at dit website stadig fungerer, selv hvis der skulle opstå et problem med én af serverne.

Når du køber et domænenavn via Google Domains, leveres navneserverne:

• Uden yderligere omkostninger
  • Uden behov for konfiguration eller administration

Du kan også bruge tilpassede navneservere fra tredjepartsudbydere. Hvis du gør det, skal du konfigurere dine ressourceregistreringer via din navneserverudbyder, før du opretter tilpassede navneservere på Domains.

Tip! Hvis du har brug for hjælp angående sikkerhed på navneservere, kan du få flere oplysninger om DNSSEC.

Skift mellem tilpassede navne- og standardnavneservere

Da du registrerede dit domæne hos Google Domains, valgte du Googles standardnavneservere eller tilpassede navneservere. Du kan finde og ændre dit valg ved at følge denne vejledning:

1. Log ind på Google Domains på din computer.
  2. Klik på domænenavnet.
  3. Øverst til venstre skal du klikke på Menu Menu og derefter DNS.
  4. Øverst på siden skal du vælge Standardnavneservere eller Tilpassede navneservere.
    • Der står "(Aktiv)" ud for din aktuelle indstilling.
    • Find oplysningerne på din navneserver under "Navneservere".
  5. Klik på Skift til disse indstillinger.

Tilføj tilpassede navneservere

Når du har konfigureret dine ressourceregistreringer via din navneserverudbyder, skal du føje dem til dit Google-domæne:

1. Log ind på Google Domains på din computer.
  2. Klik på dit domænenavn.
  3. Øverst til venstre skal du klikke på Menu Menu og derefter DNS
  4. Klik på Tilpassede navneservere øverst på siden.
    • Der står "(Aktiv)" ud for din aktuelle indstilling.
  5. I "Navneservere"-felterne skal du angive en tilpasset navneserver. Hvis du ikke kan finde felterne, kan du klikke på Administrer navneservere øverst til højre.
    • Tip! Navneservere vises typisk som domænenavne. Eksempel: ns-cloud-e1.googledomains.com.
    • Gentag trin 5 for din anden navneserver.
    • Klik på +Tilføj endnu en navneserver for hver navneserver efter de første 2.
  6. Klik på Gem.
  7. Hvis du ikke har tilføjet tilpassede navneservere før, skal du klikke på Skift til disse indstillinger.

Tip!

• Det kan tage lige fra flere minutter og op til 48 timer, før ændringer af navneserverindstillingerne træder i kraft på internettet. Dette skyldes måden, hvorpå maskiner håndterer oplysninger på internettet. For at øge effektiviteten lagrer de fleste maskiner oplysninger om dit website eller gemmer dem i cache, så de ikke behøver at finde ressourceoplysninger, hver gang websitet åbnes.
  • Hvis du ikke kan angive tilpassede navneservere for dit .DE-domæne, skal du tjekke, at navneserverne er gyldige og konfigureret korrekt. Du kan se, om dine navneservere kan bruges, ved at køre et tjek før overdragelse.
  • Få flere oplysninger om krav til .DE-navneservere.