Administrer domænenavneservere

Alle ressourceregistreringer for et domænenavn opbevares på navneservere. Når du køber et domænenavn via Google Domains, følger navneserverne med uden ekstra beregning, og de kræver ingen konfiguration eller administration. Du kan også bruge tilpassede navneservere fra tredjepartsudbydere.
Tip! Hvis du har brug for hjælp angående sikkerhed på navneservere, kan du få flere oplysninger om DNSSEC.

Se aktuelle navneservere

1. Log ind på Google Domains på din computer.
  2. Vælg navnet på dit domæne.
  3. Øverst til venstre skal du klikke på menuen Menu efterfulgt af DNS
  4. Klik på "Google Domains (aktiv)" eller "Tilpasset (aktiv)" øverst på siden.
    Tip!
    • Hvis du bruger Google Domains' standardnavneservere, vises "Google Domains (aktiv)" og "Tilpasset".
    • Hvis du bruger tilpassede navneservere, vises "Google Domains" og "Tilpasset (aktiv)".
  5. Find dine navneservere under "Navneservere".

Brug tilpassede navneservere

Du kan bruge andre navneservere end dem, der følger med som standard i Google Domains. Hvis du beslutter dig for at bruge tilpassede navneservere, skal du konfigurere dine ressourceregistreringer via din navneserverudbyder.

De fleste topdomæner (TLD'er, top-level domains) kræver mellem 2 og 12 navneservere. Flere navneservere sikrer, at dit website stadig fungerer, selv hvis der skulle opstå et problem med én af navneserverne.

Konfigurer flere navneservere:

1. Log ind på Google Domains på din computer.
  2. Vælg navnet på dit domæne.
  3. Øverst til venstre skal du klikke på menuen Menu efterfulgt af DNS.
  4. Klik på Tilpasset øverst på siden.
    • Tip! Hvis "Tilpasset (aktiv)" vises, bruger du allerede tilpassede navneservere.
  5. I feltet "Navneservere" skal du angive en tilpasset navneserver. Hvis du ikke kan finde feltet, skal du klikke på Administrer navneservere øverst til højre.
    • Tip! Navneservere vises typisk som domænenavne. Eksempel: ns-cloud-e1.googledomains.com.
  6. Klik på Tilføj Plus og derefter Tilføj endnu en navneserver og derefter Gem.

Valgfrit: Hvis du ikke har tilføjet tilpassede navneservere før, skal du klikke på Skift til disse indstillinger.

• Tip! Det kan tage lige fra adskillige minutter og op til 48 timer, før ændringer af navneserverindstillingerne træder i kraft på internettet. Dette skyldes måden, hvorpå maskiner håndterer oplysninger på internettet. For at øge effektiviteten lagrer de fleste maskiner oplysninger om dit website eller gemmer dem i cache, så de ikke behøver at slå ressourceoplysninger op, hver gang websitet åbnes.

Gå tilbage til Google Domains-navneservere

1. Log ind på Google Domains på din computer.
  2. Vælg navnet på dit domæne.
  3. Øverst til venstre skal du klikke på menuen Menu efterfulgt af DNS.
  4.  Øverst på siden under "Google Domains" og "Tilpasset (aktiv)" skal du klikke på Google Domainsog derefter Skift til disse indstillinger.