Navneservere

Du skal gøre følgende for at se dit domænes navneservere:

1. Klik på Mine domæner på navigationslinjen, og klik på domænenavnet.
  2. Klik på fanen DNS .
  3. Rul ned til sektionen Navneservere for se en liste over navneserverne for dit domæne.

Du kan skifte til tilpassede navneservere ved at gøre følgende:

Du skal bruge mindst to navneservere. Google anbefaler, at du bruger mindst fire. Kontakt din DNS-udbyder for at få numrene og navnene på de navneservere, du har adgang til.

1. Vælg Brug tilpassede navneservere under Navneservere.
  2. Angiv en tilpasset navneserver i feltet Navneserver.
  3. Klik på knappen + for at tilføje en mere.
  4. Klik på Gem for at gemme din navneserver.
  5. Konfigurer nye ressourceregistreringer hos din DNS-udbyder. (Google Domains-ressourceregistreringerne fungerer kun sammen med Google Domains-navneserverne).

Gendan Google Domains-navneservere

Sådan gendanner du Google Domains-standardnavneservere:

1. Klik på knappen Gendan standardnavneservere.

Bemærk! Når du skifter til tilpassede navneservere, vises der en advarselsmeddelelse øverst på siden. Du kan også klikke på knappen Gendan standarder i advarselsmeddelelserne for at gendanne Google Domains-navneserverne.

Mere hjælp…

Konfiguration af DNSSEC-sikkerhed for dit domæne

DNSSEC (Domain Name System Security Extensions) beskytter dit domæne mod angreb, som f.eks. DNS-cachegiftangreb og DNS-spoofing.

Brug af DNSSEC sammen med tilpassede navneservere

Hvis du har brugt en tredjeparts DNS-udbyder til at konfigurere DNSSEC for dit domæne, skal du også aktivere DNSSEC på Google Domains. Når du har konfigureret DNSSEC hos din DNS-udbyder, indeholder din konfiguration en eller flere DNSKEY-registreringer for hvert domæne eller underdomæne, som du gerne vil sikre. Du skal oprette mindst én DS-registrering på Google Domains for hver DNSKEY-registrering for at gennemføre din DNSSEC-konfiguration.

Få fat på følgende værdier fra din DNS-udbyder, og indtast dem:

• Nøgletag – Et kort tag, der henviser til en eksisterende DNSKEY-registrering. En numerisk værdi mellem 0 og 65535.
  • Algoritme – Krypteringsalgoritmen, der genererede sikkerhedsnøglen i DNSKEY-registreringen. Den parres som regel med en hashfunktion, som f.eks. RSA/SHA1.
  • Sammenfatningstype – Den algoritme, der blev anvendt til at skabe sammenfatningen af DNSKEY-registreringen. Den bliver også kaldet "sammenfatningsalgoritme", "sammenfatningshash" eller "sammenfatningshashfunktion".
  • Sammenfatning – En hashed værdi for DNSKEY-registreringen, som identificerer den entydigt uden at eksponere nøglens værdi. Afhængigt af sammenfatningstypen er længden:
    • SHA1 – 40 hexadecimaltegn
    • SHA256 – 64 hexadecimaltegn
    • SHA384 – 96 hexadecimaltegn
Om navneservere

Navneservere identificerer dit domænes placering på internettet. Google Domains tildeler automatisk dit domæne fire navneservere. Du kan i stedet bruge op til 12 tilpassede navneservere. Bland ikke navneserverne. Brug enten Google Domains-navneserverne eller de tilpassede navneservere.

Sådan bruger du Google Domains-navneservere

Hvis du bruger Google Domains-navneserverne, skal du ikke "gøre" noget. Google Domains administrerer navneserverne og NS-ressourceregistreringerne for dig. Når du bruger Google Domains-navneserverne, kan du føje op til 100 ressourceregistreringer til dit domæne (se Ressourceregistreringer for at få flere oplysninger).

Sådan bruger du tilpassede navneservere

Hvis du bruger tilpassede navneservere, bliver disse servere administreret af din DNS-udbyder (ikke Google Domains). Hvis du vil oprette ressourceregistreringer, skal du gøre det hos din DNS-udbyder. Google Domains-ressourceregistreringer fungerer ikke sammen med tilpassede navneservere.

Bemærk! Hvis du bruger navneservere fra et andet Google-produkt (ikke Google Domains), som f.eks. Google Cloud DNS, skal du vælge tilpassede navneservere i Google Domains.

Om NS-ressourceregistreringer (navneserver)

Du skal være opmærksom på følgende i forbindelse med NS-ressourceregistreringer:

• NS-ressourceregistreringer, som identificerer dit roddomæne (@ eller example.com) – Du opretter ikke disse registreringer, og de vises ikke i sektionen Tilpassede ressourceregistreringer på fanen DNS. Disse registreringer bliver i stedet administreret på dine vegne af enten Google Domains, hvis du bruger Google-navneserverne, eller af din DNS-udbyder, hvis du bruger tilpassede navneservere. Det er kun navneserver-id'et (ns-zdns-dev-1.prod.google.com), der vises i sektionen Navneservere på fanen DNS. Du kan ændre id'et (skift fra Google-navneservere til tilpassede navneservere), men du kan ikke ændre selve NS-registreringen.
  • NS-ressourceregistreringer, som identificerer dine underdomæner, (info.example.com, support.example.com) – Du opretter disse registreringer ved at vælge typen NS i sektionen Tilpassede ressourceregistreringer på fanen DNS.