Administrer domænenavneservere

Denne artikel giver dig vejledning i at finde domænenavneservere (DNS) for dit domæne og skifte til tilpassede navneservere.

Sådan fungerer det

Navneservere identificerer dit domænes placering på internettet. Du har to valgmuligheder for navneserver:

• Google Domains: Google Domains tildeler automatisk dit domæne fire navneservere.
  • Tilpassede navneservere: Alternativt kan du vælge at tilføje op til 12 tilpassede navneservere.

Hvis du bruger Google Domains-navneserverne, kræves der ingen konfiguration. Vi administrerer navneserverne og deres ressourceregistreringer for dig. Når du bruger Google Domains-navneserverne, kan du føje op til 100 ressourceregistreringer til dit domæne.

Bland ikke navneserverne. Brug enten Google Domains-navneserverne eller de tilpassede navneservere.
Hvis du bruger navneservere fra et andet Google-produkt, f.eks. Google Cloud DNS, skal du vælge tilpassede navneservere i Google Domains.

Sådan får du vist navneserverne

Du skal gøre følgende for at se dit domænes navneservere:

1. Log ind på Google Domains.
  2. Klik på Mine domæner i venstre side.
  3. Klik på DNS-fanen  for domænenavnet.
  4. Rul ned til sektionen Navneservere for se en liste over navneserverne for dit domæne.

Sådan skifter du til tilpassede navneservere

Hvis du bruger tilpassede navneservere, er det din DNS-udbyder (ikke Google Domains), der administrerer navneserverne. Vær opmærksom på følgende krav:

• Du skal oprette ressourceregistreringer via din DNS-udbyder.
  • Du skal bruge mindst to navneservere, men vi anbefaler, at du bruger mindst fire. Kontakt din DNS-udbyder for at få numrene og navnene på de navneservere, du har adgang til.

Du kan skifte til tilpassede navneservere ved at gøre følgende:

1. Log ind på Google Domains.
  2. Klik på Mine domæner i venstre side.
  3. Klik på DNS-fanen  for domænenavnet.
  4. Vælg Brug tilpassede navneservere under Navneservere.
  5. Angiv en tilpasset navneserver i feltet Navneserver.
  6. Klik på knappen + for at tilføje hver navneserver.
  7. Klik på Gem for at gemme dine navneservere.

Efter du har skiftet til tilpassede navneservere, skal du konfigurere nye ressourceregistreringer hos din DNS-udbyder.

Bemærk! Når du skifter til tilpassede navneservere, vises der en advarselsmeddelelse øverst på siden. Du kan klikke på Gendan standarder i advarselsmeddelelsen for at gendanne Google Domains-navneserverne.

Sådan gendanner du Google Domains-navneserverne

Hvis du vil gendanne Google Domains-navneserverne, skal du følge disse trin:

1. Log ind på Google Domains.
  2. Klik på Mine domæner i venstre side.
  3. Klik på DNS-fanen  for domænenavnet.
  4. Klik på Gendan Google Domains-navneserverne.

Bemærk! Der kan afhængigt af din placering gå flere minutter, før DNS-ændringer træder i kraft, og op til 24-48 timer på internettet.

For at få hjælp med Domain Name System Security Extensions (DNSSEC) for dit domæne kan du se konfiguration af DNSSEC-sikkerhed.