Google heeft een overeenkomst gesloten om alle domeinnaamregistraties van Google Domains te verkopen aan Squarespace, Inc. Squarespace is nu de feitelijke registreerder van je domein en de Servicevoorwaarden van Squarespace zijn van toepassing. Google zal je domein nog wel blijven beheren tijdens de overgangsperiode. Daarna wordt je domein overgezet naar Squarespace. Na de overdracht zijn je gegevens onderworpen aan het Privacybeleid van Squarespace. Meer informatie over de overeenkomst

Misbruik van domeinnaam melden

De prioriteit van Google als registreerder is om veilige en op de gebruiker gerichte tools aan te bieden waarmee individuen en bedrijven zich online kunnen profileren.

Als je je zorgen maakt over een domeinnaam die is geregistreerd bij Google Domains, kun je bepaalde typen misbruik aan ons melden.

Voor elke melding van misbruik maakt ons systeem een ticket dat door een klantenservicemedewerker handmatig wordt beoordeeld. Als het misbruik onze Servicevoorwaarden schendt, kunnen de domeinen worden opgeschort en kan de gebruiker een melding krijgen via e-mail. Meer informatie over domeinopschortingen

Belangrijk: Als je vermoedt dat je betaalmethode is gebruikt voor een ongeautoriseerde Google Domains-transactie:

Soorten misbruik

Google Domains beheert alleen de registratie van domeinnamen. Misbruik dat binnen het domeinnaamsysteem valt, valt mogelijk onder onze verantwoordelijkheid. Misbruik dat afhankelijk is van andere webservices, zoals contenthosting, mogelijk niet.

Voordat je misbruik aan Google meldt, moet je controleren of de betreffende domeinnaam is geregistreerd bij Google Domains (Google LLC). Gebruik eerst de WHOIS-zoekopdracht. Raadpleeg daarna de onderstaande informatie voor hulp bij specifieke problemen.

Tip: Als je de kans wilt verkleinen dat je per ongeluk op een gevaarlijke website klikt en deze opent, moet je de link van de URL's verwijderen als je mogelijk aanstootgevende URL's meldt. Als je de link van een URL wilt verwijderen, plaats je vierkante haken rond de punt. Bijvoorbeeld www[.]google[.]com.

Phishing
Bij phishing worden e-mails of websites gebruikt om op onjuiste wijze persoonlijke informatie te verkrijgen. Als je vermoedt dat je het doel bent van een phishing-poging, klik dan niet op links, open geen bijgevoegde bestanden en deel geen persoonlijke informatie. Meld domeinnamen die bij Google Domains zijn geregistreerd en die betrokken zijn bij phishing via registrar-abuse@google.com.
Malware
Malware is schadelijke software die is ontworpen om een computersysteem te onderbreken, te beschadigen of ongeautoriseerde toegang te verkrijgen. Als je vermoedt dat er via een bij Google Domains geregistreerd domein malware is verspreid, meld je het probleem via registrar-abuse@google.com.
Spam
Spam is ongevraagde commerciële e-mail. Als je denkt dat een domeinnaam die is geregistreerd bij Google Domains betrokken is bij spam, meld je het probleem via registrar-abuse@google.com.
Handelsmerk

Google kan geen uitspraken doen in geschillen over handelsmerken tussen domeinnaameigenaren en derden.Meer informatie over het oplossen van deze problemen vind je in het Uniform Domain Name Dispute Resolution Policy (UDRP) en het Uniform Rapid Suspension Policy (URS).

Gebruik de online verwijderingsformulieren van Google voor meer informatie als je vermoedt dat content die op andere Google-services wordt gehost, inbreuk maakt op jouw handelsmerk.

Als je een rechterlijk bevel hebt met betrekking tot een domeinnaam, kun je dit indienen via dit formulier.

Auteursrecht

Als domeinnaamregistreerder beheert Google Domains geen content van websites. Neem contact op met de hostprovider. In het onderstaande gedeelte lees je hoe je contact opneemt met de houder over auteursrechtkwesties.

Denk je dat de houder van de domeinnaam andere Google-services gebruikt om materiaal te hosten dat inbreuk maakt op het auteursrecht? Gebruik dan de online verwijderingsformulieren van Google.

Contact opnemen met de houder

WHOIS-gegevens zijn de naam en contactgegevens die een houder verstrekt bij de registratie van een domeinnaam. Wanneer je een WHOIS-zoekopdracht uitvoert, heb je mogelijk toegang tot bepaalde contactgegevens, zoals het e-mailadres van de houder.

Google Domains biedt de meeste houders de mogelijkheid hun privacy te beschermen. Hierdoor wordt hun persoonlijke informatie niet weergegeven bij een WHOIS-zoekopdracht. In deze gevallen wordt vaak een geanonimiseerd e-mailadres verstrekt om contact op te nemen met de houder.

Meer informatie over WHOIS.

Vermoedelijk seksueel misbruik van kinderen melden
Als je vermoedt dat een domeinnaam wordt gebruikt voor het mogelijk maken of promoten van seksueel misbruik van kinderen, vul je dit formulier in.