Squarespace, Inc. ja Google ovat solmineet sopimuksen, jonka seurauksena Squarespace ostaa kaikki Google Domainsin verkkotunnusten rekisteröinnit. Squarespace on verkkotunnuksen tietueen rekisteröijä, ja Squarespacen käyttöehtoja sovelletaan. Google ylläpitää verkkotunnusta siirtymäjakson aikana. Siirtymäjakson jälkeen verkkotunnus siirtyy Squarespaceen, ja siirron jälkeen dataan sovelletaan Squarespacen tietosuojakäytäntöäLue lisää sopimuksesta.

Ilmoita verkkotunnuksen väärinkäytöstä

Googlen päätavoite rekisteröijänä on tarjota turvallisia ja käyttäjälähtöisiä työkaluja, joiden avulla yksityishenkilöt ja yritykset pääsevät verkkoon.

Jos epäilet Google Domainsiin rekisteröidyn verkkotunnuksen liittyvän väärinkäytöksiin, voit tietyissä tapauksissa ilmoittaa siitä meille.

Jokaisesta väärinkäyttöilmoituksesta luodaan järjestelmäämme tiketti, jonka asiakastuen edustaja tarkistaa manuaalisesti. Jos väärinkäyttö rikkoo käyttöehtojamme, verkkotunnukset voidaan jäädyttää ja käyttäjälle ilmoitetaan asiasta sähköpostilla. Lue lisää verkkotunnuksen jäädyttämisestä.

Tärkeää: Jos epäilet, että maksutapaasi käytettiin luvattomassa Google Domainsin maksutapahtumassa:

• Varmista, ettei ostosta tehnyt perheenjäsenesi, ystäväsi tai kollegasi.
  • Ilmoita tapahtumasta Google Payn tiimille tällä luvattomien ostosten lomakkeella.

Erilaisia väärinkäytöksiä

Google Domains ylläpitää vain verkkotunnusten rekisteröintiä. Pystymme mahdollisesti puuttumaan DNS-järjestelmään pohjautuvaan väärinkäyttöön. Muihin verkkopalveluihin, kuten sisältöpalveluihin pohjautuvaan väärinkäyttöön emme pysty puuttumaan.

Ennen kuin ilmoitat väärinkäytöstä Googlelle, tarkista, että kyseinen verkkotunnus on rekisteröity Google Domainsissa (Google LLC). Käytä ensin WHOIS-hakua. Katso sitten alla olevista ohjeista apua ongelmiisi.

Vinkki: Kun ilmoitat mahdollisesti vaarallisista URL-osoitteista, poista niiden linkitys. Näin et vahingossa klikkaa ja avaa vaarallista verkkosivustoa. Voit poistaa URL-osoitteen linkityksen lisäämällä hakasulkeet osoitteen pisteiden ympärille. Esimerkiksi www[.]google[.]com.

Tietojenkalastelu
Tietojenkalastelussa käytetään sähköpostia tai sivustoja, joiden avulla uhri yritetään huijata luovuttamaan henkilötietoja. Jos epäilet olevasi tietojenkalasteluyrityksen kohde, älä klikkaa linkkejä, avaa liitetiedostoja tai jaa henkilötietojasi. Ilmoita tietojenkalasteluun liittyvistä Google Domainsiin rekisteröidyistä verkkotunnuksista lähettämällä viesti osoitteeseen registrar-abuse@google.com.
Haittaohjelmat
Haittaohjelma on ohjelmisto, jonka tarkoitus on häiritä tai vahingoittaa tietokonetta tai tunkeutua tietokonejärjestelmään luvattomasti. Jos epäilet Google Domainsiin rekisteröidyn verkkotunnuksen levittävän haittaohjelmia, ilmoita siitä osoitteeseen registrar-abuse@google.com.
Roskasisältö
Roskaposti on ei-toivottua kaupallista sähköpostia. Jos epäilet Google Domainsiin rekisteröidyn verkkotunnuksen levittävän roskapostia, ilmoita ongelmasta osoitteeseen registrar-abuse@google.com
Tuotemerkki

Google ei osallistu verkkotunnusten haltijoiden ja kolmansien osapuolten välisiin tavaramerkki- tai tekijänoikeuskiistoihin. Tutustu Uniform Domain Name Dispute Resolution Policy (UDRP)- ja Uniform Rapid Suspension Policy (URS) ‑riidanratkaisumenettelyihin kiistojen käsittelemiseksi.

Jos uskot, että muissa Googlen palveluissa sijaitseva sisältö on loukannut tavaramerkkiäsi, katso Googlen sisällön poistolomakkeista lisätietoja.

Jos sinulla on verkkotunnuksen nimeä koskeva tuomioistuinpäätös, lähetä päätös tällä lomakkeella.

Tekijänoikeusrikkomukset

Google Domains on verkkotunnusten rekisteröintipalvelu, joka ei valvo verkkosivustojen sisältöä. Ota yhteyttä hosting-palvelun tarjoajaan. Lue alla olevasta osiosta, miten voit ottaa yhteyttä verkkotunnuksen haltijaan tekijänoikeuksia koskevissa asioissa.

Jos uskot, että verkkotunnuksen haltija käyttää muita Googlen palveluja tekijänoikeuksia loukkaavan materiaalin jakamiseen, tutustu Googlen sisällön poistolomakkeisiin.

Ota yhteyttä verkkotunnuksen haltijaan

WHOIS-tiedot viittaavat nimeen ja yhteystietoihin, jotka verkkotunnuksen haltija antaa rekisteröidessään verkkotunnuksen. Kun teet WHOIS-haun, saatat saada tietoosi verkkotunnuksen haltijan sähköpostiosoitteen tai muita yhteystietoja.

Google Domains tarjoaa useimmille verkkotunnuksen haltijoille mahdollisuuden yksityisyyden suojaamiseen. Heidän henkilötietonsa eivät näy sen vuoksi WHOIS-haussa. Näissä tapauksissa verkkotunnuksen haltijaan voi ottaa yhteyttä anonymisoidun sähköpostiosoitteen avulla.

Katso lisätietoja WHOIS:stä

Ilmoita epäillystä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä
Jos epäilet, että verkkotunnusta käytetään lapsen seksuaalisen hyväksikäytön mahdollistamiseen tai edistämiseen, täytä tämä lomake.