Privat registrering

Når du kjøper et domene, velger du en personverninnstilling. Med denne innstillingen angir du hvor mye av den personlige kontaktinformasjonen du oppga da du registrerte domenet ditt, som skal vises i WHOIS-oppslag:
  • Slå av personvern: Noe av den personlige kontaktinformasjonen din eller alt du oppga, oppgis ved WHOIS-oppslag.
  • Slå på personvern: Den personlige kontaktinformasjonen din oppgis ikke ved WHOIS-oppslag.

Om personvern

Med personvern reduseres risikoen for nettsøppel og misbruk av kontaktinformasjonen din. Når personvern er slått på, ser de som utfører et WHOIS-oppslag for domenet ditt, alternativ kontaktinformasjon fra en tredjepartsleverandør av personvern. Eksempel:

• [kryptert_streng]@example.com.[personvernleverandør]
  • eier@example.com.[personvernleverandør]

Du mottar fortsatt henvendelser om domenet ditt via denne alternative kontaktinformasjonen. Tredjepartsleverandøren videresender fysisk post og e-post som sendes til de alternative adressene, til den personlige adressen din.

Når du bruker personvern, godtar du vilkårene for bruk fra tredjepartsleverandøren din: Tucows for toppdomener der Google Domains er domeneforvalteren, og Key Systems GmbH for toppdomener der Key Systems er domeneforvalteren. Se referansedokumentet for toppdomener for å finne ut hvem domeneforvalteren for domenet ditt er.

Slik endrer du personverninnstillingen din

Enkelte toppdomener har ikke støtte for personvern. Se referansedokumentet for toppdomener for å finne ut om du kan bruke privat registrering med domenet ditt.

Du kan endre personverninnstillingen når som helst. Følg disse trinnene:

1. Gå til Google Domains.
  2. Klikk på Mine domener i navigasjonsmenyen til venstre.
  3. Velg navnet på domenet du vil endre personverninnstillingen for.
  4. Klikk på Innstillinger-fanen, og rull ned til Personvern.
  5. Velg et personvernsalternativ:
    • Slå av personvern (offentlig registrering).
    • Slå på personvern (privat registrering).

Offentlig registrering for .com- og .net-domener

Fra og med 22. mai fjernes (eller skjules) noe av registreringsinformasjonen på domener som slutter på .com og .net automatisk i WHOIS-oppslag, selv om du bruker offentlig registrering. Som standard vises bare følgende informasjon:

• organisasjonsnavn
  • delstat/provins
  • land
For disse domenene oppgis det ikke noen fungerende e-postadresse i WHOIS-oppslagene. Domeneeieren kan derfor ikke motta henvendelser om registreringen sin. For å gjøre det mulig for ukjente å kontakte deg må du samtykke i å vise all informasjonen din.

Slik viser du all informasjonen din offentlig

Med .com- og .net-domener har du muligheten til å publisere all informasjonen din. Følg disse trinnene:

1. Endre personverninnstillingen din til Slå av personvern.
  2. Velg Få informasjonen din oppført i WHOIS-katalogen.
  3. Velg Godta i dialogboksen for samtykke.