Privat registrering

Før du begynner:

Begrensninger for privat registrering

Følgende toppdomener kan ikke registreres privat:

• .CO.IN
  • .CO.NZ
  • .CO.UK
  • .IN
  • .USA
Merknad for .CO.UK-domener: Det er ikke mulig å registrere .CO.UK-domenenavn privat i Google Domains. Registeroperatøren, Nominet, krever at domeneregistratorer som Google Domains innhenter riktig kontaktinformasjon for alle brukere. Nominet tillater likevel at enkelte ikke-kommersielle domeneeiere kan reservere seg mot offentlig visning av WHOIS-kontaktinformasjonen. Se Nominets WHOIS-retningslinjer. Domeneeiere som oppfyller kravene, kan reservere seg direkte gjennom Nominets påloggingsside for registranter.

Når du kjøper et domene, du velge et personvernalternativ. Du slår privat registrering på eller av avhengig av alternativet du velger (se Innstillinger for privat registrering nedenfor). Du kan endre personverninnstillingene når som helst.

For å slå privat registrering på eller av, gjør følgende:

1. Klikk på Mine domener i navigasjonsfeltet, og klikk på domenenavnet.
  2. Klikk på Innstillinger-fanen Settings (gear icon).
  3. Rull ned til Privat registrering-delen.
  4. Velg et personvernsalternativ:
    • Gjør informasjonen min privat (slå på privat registrering)
    • Gjør informasjonen min offentlig (slå av privat registrering)

Mer hjelp

Om tjenesteleverandører av privat registrering

Privat registrering leveres av en tredjepartsleverandør og er underlagt tilleggsvilkår.

Les gjennom det som gjelder tredjeparter i vilkårene for bruk før du slår på privat registrering.

Innstillinger for privat registrering

Hvilken kontaktinformasjon som returneres for WHOIS-oppslag, avhenger av innstillingene dine for privat registrering:

• Gjør informasjonen min privat – kontaktinformasjonen fra tredjepartsleverandøren av personvern returneres.
  • Gjør informasjonen min offentlig – den personlige kontaktinformasjonen din returneres.

Kontaktinformasjonen som skal deponeres, avhenger også av innstillingene dine for privat registrering:

• Gjør informasjonen min privat – kontaktinformasjonen fra tredjepartsleverandøren av personvern deponeres.
  • Gjør informasjonen min offentlig – den personlige kontaktinformasjonen din deponeres.
Privat registrering og WHOIS-oppslag

Med privat registrering blir du (kontaktinformasjonen din) bedre beskyttet mot spredning av nettsøppel og andre former for misbruk. Hvis du slår på privat registrering (Gjør informasjonen min privat), returneres alternativ kontaktinformasjon for tredjepartsleverandøren for personvern når noen foretar et WHOIS-oppslag for domenet ditt. Den personlige kontaktinformasjonen din blir ikke returnert og forblir privat.

Formatet for den alternative e-postadressen varierer avhengig av om registeroperatøren som er ansvarlig for domenet ditt, driver et såkalt tynt eller tykt register:

• I tynne registre brukes krypterte e-postadresser. Av sikkerhetshensyn erstattes den krypterte e-postadressen hver 14. dag. Eksempel: [kryptert_streng]@example.com.[personvernleverandør]
  • I tykke registre brukes ikke-krypterte e-postadresser. Eksempel: eier@example.com.[personvernleverandør]

Fysisk post som sendes til den alternative adressen, videresendes til den registrerte personlige adressen din, og e-post som sendes til den alternative e-postadressen, videresendes til den registrerte personlige e-postadressen din. Hvis du slår på privat registrering, må du passe på at du ikke forveksler slike videresendte e-poster med søppelpost.