Vidarebefordran av e-post

Vidarebefordran av e-post är en Google Domains-funktion som gör att du kan skapa och använda ett alias för att ta emot e-post. Du kan skapa upp till 100 aliasadresser för din domän. Det kostar ingenting att använda vidarebefordran av e-post.

Exempel: Miriams e-postadress är miriam@gmail.com. Med sin företagsdomän miriamsbakery.com skapar hon ett professionellt alias för att ta emot e-post från kunder: info@miriamsbakery.com. Med vidarebefordran av e-post skickar Google alla e-postmeddelanden som Miriam får på info@miriamsbakery.com till miriam@gmail.com.

Så här konfigurerar du vidarebefordran av e-post

Så här konfigurerar du vidarebefordran av e-post:

1. Navigera till Google Domains: domains.google.com/registrar
  2. Klicka på Mina domäner i navigeringsfältet till vänster.
  3. Hitta domännamnet du vill konfigurera vidarebefordran av e-post för. Välj fliken E-post.
  4. Rulla till avsnittet Vidarebefordran av e-post.
  5. Ange aliasadressens namn.
  6. Ange mottagaradressen dit du vill få e-postmeddelandena som användarna skickar till ditt alias.
  7. Klicka på Lägg till.

Så här aktiverar du vidarebefordran av e-post

I de flesta fall måste du utföra några sista steg för att aktivera vidarebefordran av e-post. Google Domains skickar en e-postbekräftelse till mottagaradressen. Följ anvisningarna i meddelandet för att aktivera vidarebefordran av e-post.

I följande fall skickar Google inte något bekräftelsemeddelande, utan vidarebefordran av e-post aktiveras omedelbart.

• Du har tidigare verifierat mottagaradressen med Google Domains för ett annat alias för vidarebefordran av e-post.
  • Mottagaradressen är samma adress som du använder för att logga in på Google Domains.

Tips för vidarebefordran av e-post

Använd följande tips för att få ut mesta möjliga av vidarebefordran av e-post.

• Testa vidarebefordran av e-post. Se till att konfigurationen fungerar som du förväntar dig. Läs om hur du testar vidarebefordran av e-post.
  • Vidarebefordra flera alias till en enda mottagaradress. Använd jokertecknet (*) som ditt aliasadressnamn. Den här symbolen signalerar att alla alias på ditt domännamn ska vidarebefordras till mottagaradressen (till exempel support@miriamsbakery.com, info@miriamsbakery.com, press@miriamsbakery.com skickas alla till miriam.example@gmail.com).
  • Se till att flera personer ser alla vidarebefordrade e-postmeddelanden. Skapa en Google-grupp med individuella e-postadresser och använd gruppnamnet som din mottagaradress. Ange gruppens behörigheter så att ”offentlig” eller ”alla” kan skicka e-post till gruppen.
  • Skicka e-post från ditt e-postalias. Om din mottagaradress är en Gmail-adress kan du få det att se ut som om du skickar e-post från ditt alias (istället för din Gmail-mottagaradress).
    1. Logga in på Gmail-kontot där meddelanden vidarebefordras och skapa ett applösenord för din Google-domän. I steg två väljer du Annat och anger ditt fullständiga domännamn.
      • Obs! För att du ska kunna skapa ett applösenord måste kontot dit meddelanden vidarebefordras ha tvåstegsverifiering inställt.
    2. Följ sedan stegen för att skicka e-post från en annan adress eller ett annat alias. Använd den här SMTP-informationen (Simple Mail Transfer Protocol):
      • SMTP-server: smtp.gmail.com
      • Port: 465
      • Användarnamn: ditt Gmail-konto (det du är inloggad på och där meddelanden vidarebefordras)
      • Lösenord: applösenordet du skapade

Tekniska detaljer för vidarebefordran av e-post

Vidarebefordran av e-post fungerar bara när du använder Googles namnservrar. Läs mer om namnservrar för din domän.

När du konfigurerar vidarebefordran av e-post skapas MX-resursposter automatiskt i Google Domains. Om du ändrar dessa poster avbryts vidarebefordran av e-post. Läs mer om resursposter.