Vidarebefordra din e-post

Med vidarebefordran av e-post kan du skapa en extra e-postadress (ett e-postalias) för att ta emot e-post. Du kan skapa upp till 100 e-postalias för din domän utan kostnad.

Exempel: Miriams e-postadress är Miriam@gmail.com. Miriam skapar ett professionellt alias så att kunderna kan skicka sina e-post till hennes företagsnamn: info@miriamsbakery.com. Med vidarebefordran av e-post skickar Google alla e-postmeddelanden som Miriam får på info@miriamsbakery.com till miriam@gmail.com. Miram kan nu kolla sin privata och professionella e-post på samma ställe.

Steg 1: Konfigurera vidarebefordran av e-post

1. Logga in på Google Domains på datorn.
  2. Klicka på din domän.
  3. Öppna menyn Meny.
  4. Klicka på E-post.
  5. Under Vidarebefordran av e-post klickar du på Lägg till e-postalias.
  6. Ange aliasadressen och mottagarens befintliga e-postadress.
  7. Klicka på Lägg till.

Konfigurera vidarebefordran av e-post med anpassade namnservrar

Om du använder Googles namnservrar skapar Google Domains automatiskt de MX-poster (Mail Exchange) som krävs för att vidarebefordran ska fungera.

Om du använder anpassade namnservrar och vill använda Google Domains vidarebefordran av e-post kan du läsa hur du konfigurerar vidarebefordran av e-post med anpassade namnservrar.

Steg 2: Aktivera vidarebefordran av e-post

Google Domains skickar en e-postbekräftelse till mottagaradressen du angav i steg 1. Följ anvisningarna i meddelandet för att aktivera vidarebefordran av e-post.

I följande fall kanske Google inte skickar något bekräftelsemeddelande, utan vidarebefordran av e-post aktiveras omedelbart:

• Du har tidigare verifierat mottagaradressen med Google Domains för ett annat alias för vidarebefordran av e-post.
  • Mottagaradressen är samma adress som du använder för att logga in på Google Domains.

Skicka e-post från ditt e-postalias

Om din primära e-postadress är en Gmail-adress kan du få det att se ut som om du skickar e-post från ett alias du har skapat. Läs mer om hur du skickar e-post från ett alias.​

Om du skickar ett e-postmeddelande från ditt Gmail-konto till domänens anpassade e-postadress kanske Gmail arkiverar meddelandet automatiskt eftersom avsändaren och mottagaren är samma. Justera dina Gmail-inställningar om du vill skapa filter som förhindrar det.

Tips för vidarebefordran av e-post

Testa vidarebefordran av e-post

När du har konfigurerat och aktiverat vidarebefordran av e-post skickar du ett e-postmeddelande till det nya e-postalias du har skapat.

Tips: Om du vill se ett vidarebefordrat e-postmeddelande i din primära inkorg ska du skicka det från en annan e-postadress. Annars kan du kolla i mappen Skickat.  Läs om varför du inte ser ditt vidarebefordrade e-postmeddelande i inkorgen.

Vidarebefordra flera alias till en enda mottagaradress
Ange bara stjärnsymbolen * som e-postalias i stället för att ange alla e-postalias du vill ha. Stjärnsymbolen signalerar att alla ord före @dittdomännamn ska vidarebefordras till din primära e-postadress. Till exempel ska all e-post till support@miriamsbakery.com, info@miriamsbakery.com och press@miriamsbakery.com gå till miriam.example@gmail.com om du anger *@miriamsbakery.com.
Vidarebefordra e-post till flera personer
Skapa en Google-grupp med individuella e-postadresser och använd gruppnamnet som din mottagaradress. Ange gruppens behörigheter så att ”offentlig” eller ”alla” kan skicka e-post till gruppen.