Videresending av e-post

Med Google Domains-funksjonen for videresending av e-post kan du opprette og bruke et alias for å motta e-post. Du kan opprette inntil 100 e-postaliaser for domenet ditt. Det koster ingenting å bruke videresending av e-post.

Eksempel: E-postadressen til Miriam er miriam@gmail.com. Ved å bruke bedriftsdomenet sitt, miriamsbakeri.no, kan hun lage et profesjonelt alias som kundene kan sende henne e-post på: info@miriamsbakeri.no. Med videresending av e-post videresender Google alle e-postene Miriam mottar på info@miriamsbakeri.no, til miriam@gmail.com.

Slik konfigurerer du videresending av e-post

Slik konfigurerer du videresending av e-post:

1. Logg på Google Domains.
  2. Velg domenenavnet ditt.
  3. Klikk på E-post i navigasjonspanelet til venstre.
  4. Rull ned til Videresending av e-post-delen.
  5. Skriv inn navnet på e-postaliaset.
  6. Skriv inn mottakeradressen du ønsker å motta e-post på, når brukere sender e-post til aliaset ditt.
  7. Klikk på Legg til.

Slik aktiverer du videresending av e-post

I de fleste tilfeller må du utføre noen siste trinn for å aktivere videresending av e-post. Google Domains sender en e-postbekreftelse til mottakeradressen. Følg veiledningen i denne e-posten for å aktivere videresending av e-post.

I følgende tilfeller sender Google ikke en e-postbekreftelse, og videresending av e-post starter umiddelbart:

• Du har tidligere bekreftet mottakeradressen hos Google Domains for et annet e-postalias for videresending.
  • Mottakeradressen er den samme adressen du logger på Google Domains med.

Send e-post fra e-postaliaset ditt

Hvis mottakeradressen din er en Gmail-adresse, kan du få det til å se ut som at du sender e-post fra et alias (i stedet for Gmail-mottakeradressen din).

Følg disse trinnene for å sende e-post fra et alias:

1. Logg på Gmail-kontoen du vil videresende e-post til.
  2. Klikk på brukernavnet eller brukerikonet øverst til høyre for å åpne brukermenyen.
  3. Klikk på Google-konto.
  4. Klikk på Sikkerhet i menyen til venstre.
  5. Under Google-pålogging klikker du på App-passord og logger på om nødvendig.
    Du må ha slått på 2-trinns bekreftelse for at «App-passord»-alternativet skal være tilgjengelig. Hvis det ikke er det, kan du klikke på 2-trinns bekreftelse og følge veiledningen for å slå på denne funksjonen. Deretter kan du gå videre og angi app-passordet.
  6. Velg E-post for appen i «App-passord»-feltet, og velg Annet for enheten.
  7. Oppgi navnet på domenet ditt for «annet»-enheten, og klikk på Generer.
  8. I feltet for det genererte app-passordet ser du nå et passord på 16 tegn. Kopiér dette passordet. Du må ha det tilgjengelig når du skal legge til den nye «send som»-kontoen (kontoen for videresending).
  9. Gå tilbake til Gmail-innboksen din.
  10. Klikk på Innstillinger Innstillinger øverst til høyre.
  11. Velg Innstillinger fra rullegardinmenyen.
  12. Klikk på Kontoer-fanen på Innstillinger-siden.
  13. Rull ned til «Send e-post som», og klikk på Legg til en ny e-postadresse.
  14. Skriv inn følgende informasjon i vinduet som åpnes:
    • Navn: Skriv inn navnet du vil at mottakerne av e-postene skal se (f.eks. «Brukerstøtten», «Salgsavdelingen» eller et annet navn for denne kontakten).
    • E-postadresse: Skriv inn e-postaliaset du konfigurerer.

Merk: Sørg for at det er merket av for «Behandle som alias».
  15. Klikk på Neste trinn.
  16. Endre verdiene i feltene til følgende:
    • SMTP-tjener: smtp.gmail.com
    • Port: 465
      • Merk: Vi anbefaler at du velger «Sikker tilkobling med SSL».
    • Brukernavn: Gmail-kontoen din (den du er logget på, som e-post videresendes til).
    • Passord: det genererte app-passordet du kopierte i trinn 8.
  17. Klikk på Legg til konto.
    Merk: Hvis du ser en feilmelding, må du kontrollere at du har skrevet inn informasjonen riktig.
  18. Når du har lagt til kontoen, går du tilbake til Gmail-innboksen din. Der skal du se en melding fra «Gmail-teamet» med emnet «Gmail-bekreftelse: Send e-post som» samt adressen du nettopp la til. Følg veiledningen i e-posten for å bekrefte e-postadressen.
  19. Klikk på trekanten ved siden av «Fra»-adressen din når du sender e-post fra Gmail-kontoen din, og velg e-postadressen du vil sende meldingen fra.

Du kan finne ut mer om hvordan du sender e-post fra en adresse for videresending i Gmail, i brukerstøtten for Gmail.

Tips for videresending av e-post

Bruk følgende tips for å få fullt utbytte av videresending av e-post.

• Test videresending av e-post. Sjekk at konfigureringen fungerer som forventet. Finn ut hvordan du tester videresending av e-post.
  • Videresend flere aliaser til den samme mottakeradressen. Bruk jokertegnet (*) som navn i e-postaliaset. Dette tegnet angir at alle aliasene på domenenavnet ditt skal videresendes til mottakeradressen (f.eks. går alle e-poster til brukerstøtte@miriamsbakeri.no, info@miriamsbakeri.no og presse@miriamsbakeri.no til miriam@gmail.com).
  • Sørg for at flere personer kan se alle de videresendte e-postene. Opprett en Google-gruppe bestående av e-postadressene til flere personer, og bruk gruppealiaset som mottakeradresse. Konfigurer tillatelsene for gruppen slik at «offentlig» eller «alle» kan sende e-post til gruppen.

Teknisk informasjon om videresending av e-post

Videresending av e-post fungerer bare når du bruker Google-navnetjenerne. Finn ut mer om navnetjenere for domenet ditt.

Når du konfigurerer videresending av e-post, oppretter Google Domains automatisk MX-ressursposter. Hvis du endrer disse postene, videresendes ikke e-post lenger. Finn ut mer om ressursposter.