Videresending av e-post

Med Google Domains-funksjonen for videresending av e-post kan du opprette og bruke et alias for å motta e-post. Du kan opprette inntil 100 e-postaliaser for domenet ditt. Det koster ingenting å bruke videresending av e-post.

Eksempel: E-postadressen til Miriam er miriam@gmail.com. Ved å bruke bedriftsdomenet sitt, miriamsbakeri.no, kan hun lage et profesjonelt alias som kundene kan sende henne e-post på: info@miriamsbakeri.no. Med videresending av e-post videresender Google alle e-postene Miriam mottar på info@miriamsbakeri.no, til miriam@gmail.com.

Slik konfigurerer du videresending av e-post

Sånn kan du konfigurere videresending av e-post:

1. Naviger til Google Domains: domains.google.com/registrar
  2. Klikk på Mine domener i navigasjonsmenyen til venstre.
  3. Finn domenenavnet du vil konfigurere videresending av e-post for. Velg E-post-fanen.
  4. Rull ned til Videresending av e-post-delen.
  5. Skriv inn navnet på e-postaliaset.
  6. Skriv inn mottakeradressen du ønsker å motta e-post på, når brukere sender e-post til aliaset ditt.
  7. Klikk på Legg til.

Slik aktiverer du videresending av e-post

I de fleste tilfeller må du utføre noen siste trinn for å aktivere videresending av e-post. Google Domains sender en e-postbekreftelse til mottakeradressen. Følg veiledningen i denne e-posten for å aktivere videresending av e-post.

I følgende tilfeller sender Google ikke en e-postbekreftelse, og videresending av e-post starter umiddelbart:

• Du har tidligere bekreftet mottakeradressen hos Google Domains for et annet e-postalias for videresending.
  • Mottakeradressen er den samme adressen du logger på Google Domains med.

Tips for videresending av e-post

Bruk følgende tips for å få fullt utbytte av videresending av e-post.

• Test videresending av e-post. Sjekk at konfigureringen fungerer som forventet. Finn ut hvordan du tester videresending av e-post.
  • Videresend flere aliaser til den samme mottakeradressen. Bruk jokertegnet (*) som navn i e-postaliaset. Dette tegnet angir at alle aliasene på domenenavnet ditt skal videresendes til mottakeradressen (f.eks. går alle e-poster til brukerstøtte@miriamsbakeri.no, info@miriamsbakeri.no og presse@miriamsbakeri.no til miriam@gmail.com).
  • Sørg for at flere personer kan se alle de videresendte e-postene. Opprett en Google-gruppe bestående av e-postadressene til flere personer, og bruk gruppealiaset som mottakeradresse. Konfigurer tillatelsene for gruppen slik at «offentlig» eller «alle» kan sende e-post til gruppen.
  • Send e-post fra e-postaliaset ditt. Hvis mottakeradressen din er en Gmail-adresse, kan du få det til å se ut som at du sender e-post fra aliaset (i stedet for Gmail-mottakeradressen din).

Teknisk informasjon om videresending av e-post

Videresending av e-post fungerer bare når du bruker Google-navnetjenerne. Finn ut mer om navnetjenere for domenet ditt.

Når du konfigurerer videresending av e-post, oppretter Google Domains automatisk MX-ressursposter. Hvis du endrer disse postene, videresendes ikke e-post lenger. Finn ut mer om ressursposter.