Sähköpostin uudelleenohjaus

Aseta sähköpostin uudelleenohjaus seuraavasti:

1. Valitse navigointipalkista Omat verkkotunnukset ja klikkaa sitten verkkotunnuksen nimeä.
  2. Klikkaa Sähköposti-välilehteä .
  3. Kirjoita vasempaan kenttään sähköpostialiaksen nimi (esimerkiksi tuki) tai jokerimerkki *.
    Huom.: * on jokerimerkki, jota käytetään osoittamaan osoitetta, jota et ole vielä nimennyt.
  4. Kirjoita oikealla olevaan kenttään vastaanottajan sähköpostiosoite (esimerkiksi abc321@gmail.com). Voit kirjoittaa siihen myös vastaanottajaryhmän (kuten Google-ryhmien) osoitteen, jolloin voit välittää tämän aliaksen useammalle kuin yhdelle vastaanottajalle.
    Näet esimerkin klikkaamalla

Tässä esimerkissä kaikki osoitteeseen support@documentationexample.net lähetetyt sähköpostit uudelleenohjataan osoitteeseen exampleuser.domains.larry@gmail.com

Vinkki: voit lisätä yksittäiseen aliakseen useita vastaanottajaosoitteita kirjoittamalla hallitsemasi ryhmän osoitteen.

Huom. Jos annat vastaanottajaosoitteeksi ryhmän, varmista, että oikeudet on asetettu julkisiksi, jotta jokainen voi lähettää ryhmälle sähköpostia. Muutoin ryhmä ei voi vastaanottaa uudelleenohjattuja viestejä. Lisätietoja on Google Ryhmien ohjekeskuksen aiheessa Aseta peruskäyttöoikeudet.

5. Klikkaa Lisää-painiketta (tulos: kaikki osoitteeseen support@example.com lähetetyt viestit uudelleenohjataan osoitteeseen abc321@gmail.com).
  6. Google Domains lähettää vahvistusviestin vastaanottajan osoitteeseen. Aktivoi uudelleenohjaus kyseiseen osoitteeseen noudattamalla sähköpostiviestissä annettuja ohjeita. Uudelleenohjaus ei ala, ennen kuin olet vahvistanut oman osoitteesi.

Uudelleenohjaus alkaa välittömästi ja Google Domains ei lähetä vahvistusviestiä seuraavissa tapauksissa:

• Olet jo vahvistanut saman vastaanottajaosoitteen Google Domainsissa toiselle uudelleenohjatulle sähköpostialiakselle.
    • Vastaanottajan osoite on sama osoite, jota käytät Google Domainsiin kirjautumiseen.

Huom. Sähköpostin uudelleenohjaus toimii vain, jos käytät Googlen nimipalvelimia.

Kun otat sähköpostin uudelleenohjauksen käyttöön, Google Domains luo MX-resurssitietueet. Näet nämä tietueet, kun avaat Sähköpostin uudelleenohjaus ‑kohdan synteettisen tietueen DNS-välilehdellä .

Seuraava vaihe: kun olet ottanut aliaksen käyttöön, voit testata sähköpostin uudelleenohjausta

Lisää tukea

Tietoja sähköpostin uudelleenohjauksesta

Sähköpostin uudelleenohjauksen ansiosta voit asettaa sähköpostialiaksia. Sähköpostialias on vaihtoehtoinen sähköpostiosoite, jota käytetään todellisen sähköpostiosoitteen korvikkeena. Kaikki aliasosoitteeseen lähetetyt viestit uudelleenohjataan todelliseen sähköpostiosoitteeseen.

Oletetaan, että todellinen sähköpostiosoitteesi on abc321@gmail.com. Voit esimerkiksi luoda yrityksesi verkkotunnukselle example.com ammattimaisemmalta näyttävän sähköpostialiaksen, joka kuvaa myös viestin vastaanottajaa, kuten Info tai Tuki. Tämä alias liitetään verkkotunnukseesi (example.com) ja se muodostaa uuden sähköpostiosoitteen, jonka voit lisätä verkkosivullesi: info@example.com tai tuki@example.com. Kaikki osoitteisiin info@example.com tai tuki@example.com lähetetyt viestit välitetään osoitteeseen abc321@gmail.com.

Voit luoda enintään 100 aliasosoitetta. Kun alias on luotu, on hyvä varmistaa, että aliasosoite toimii. Lähetä aliasosoitteeseen testiviesti ja varmista, että testiviesti välitetään olemassa olevaan sähköpostiosoitteeseen (sinun pitäisi pystyä tarkastelemaan ja avaamaan postilaatikossa oleva testiviesti). Voit muokata aliasosoitetta milloin tahansa Muokkaa- ja Poista-toiminnoilla.

Huom. Kun otat sähköpostin uudelleenohjauksen käyttöön, Google Domains luo sinulle MX-resurssitietueet. Jos myöhemmin muutat näitä MX-resurssitietueita, sähköpostin uudelleenohjaus keskeytyy.

Tietoja yleismerkillä merkityn sähköpostiosoitteen uudelleenohjauksesta

* on jokerimerkki, joka edustaa mitä tahansa osoitetta, jota et ole vielä nimennyt. Oletetaan, että olet ottanut käyttöön sähköpostin uudelleenohjauksen seuraavasti:

• Sales-alias uudelleenohjataan osoitteeseen larry@example.com, jolloin osoitteeseen sales@<yourdomain> saapuvat viestit ohjataan larry-osoitteeseen.
  • Tuki-alias uudelleenohjataan osoitteeseen yu@example.com, jolloin osoitteeseen tuki@<yourdomain> saapuvat viestit ohjataan yu-osoitteeseen.
  • Jokerimerkillä* varustettu alias uudelleenohjataan osoitteeseen roberto@example.com, jolloin kaikkiin muihin osoitteisiin, kuten osoitteisiin asdf@<yourdomain> ja test@<yourdomain>, saapuneet viestit ohjataan roberto-osoitteeseen.

Käytännössä jokerimerkin käyttö antaa rajattoman määrän sähköpostialiaksia, joihin tulevat viestit ohjataan yksittäiseen osoitteeseen.

Viestien lähettäminen uudelleenohjatusta sähköpostiosoitteesta

Monissa sähköpostijärjestelmissä voit lähettää sähköpostia uudelleenohjatusta sähköpostiosoitteesta, jolloin kyseinen osoite näkyy viestin lähetysosoitteena.

Gmailin kautta

Jos olet Gmail-käyttäjä, voit hyödyntää Gmailin Viestin lähetysosoite ‑ominaisuutta:

Yleiskatsaus

Viestin lähetysosoitteen uudelleenohjausaliaksen käyttööottaminen vaatii seuraavat toimenpiteet:

• Aloita asettamalla Gmail-tilillesi sovelluksen salasana, jotta voit käyttää Gmail SMTP ‑palvelimia turvallisesti.

• Lisää sitten alias tilinä Gmail-postilaatikkoosi.

• Viimeiseksi aseta Gmail SMTP ‑palvelin uudelleenohjausaliaksesi postipalvelimeksi käyttämällä luotua sovellussalasanaa.

Toimi näin

1. Kirjaudu Gmail-tilille, jolle sähköpostit uudelleenohjataan (tässä esimerkissä tilille exampleuser.domains.xu@gmail.com).
  2. Avaa Gmailissa käyttäjävalikko klikkaamalla sivun oikeassa yläreunassa olevaa käyttäjänimeäsi tai käyttäjäkuvaketta.

3. Valitse Oma tili.
  4. Valitse Google-tilin Kirjautuminen ja tietosuoja ‑kohdassa Kirjautuminen Googleen.

5. Valitse Salasana ja kirjautumistapa ‑kohdasta Sovellusten salasanat.

Sinua voidaan pyytää tässä kohtaa antamaan salasanasi uudelleen.

Huom. Jotta sovellusten salasanavaihtoehto on käytettävissä, kaksivaiheisen vahvistuksen on oltava käytössä. Jos näin ei ole, ota kaksivaiheinen vahvistus käyttöön klikkaamalla kaksivaiheinen vahvistus ‑kohtaa. Jatka tämän jälkeen sovelluksen salasanan määrittämiseen.

6. Valitse sovellusten salasanakohdassa sovellukselle vaihtoehto Posti ja laitteelle Muu.

7. Kirjoita muun laitteen kohtaan verkkotunnuksesi nimi ja valitse Luo.

8. Sovellussalasanalaatikossa näkyy luotu 16-merkkinen salasana. Kopioi tämä salasana. Tarvitset sitä lisätessäsi uuden lähetysosoitteen (uudelleenohjatulle) tilillesi.

9. Palaa takaisin Gmail-näyttöön.
  10. Klikkaa oikeassa yläreunassa olevaa Asetukset-painiketta.

11. Valitse avattavasta valikosta Asetukset.
  12. Valitse Asetukset-näytön Tilit ja tuonti ‑välilehti.
  13. Selaa alaspäin kohtaan Viestin lähetysosoite ja valitse Lisää toinen sähköposti, joka on sinun.
  14. Kirjoita ensimmäiseen Lisää toinen sähköpostiosoite, joka on sinun ‑laatikkoon nimi, jonka haluat viestin vastaanottajien näkevän (kuten Tukitiimi tai Myynti tai jokin muu tämän yhteystiedon nimi) ja uudelleenohjausosoite, jota olet määrittämässä.

15. Valitse Seuraava vaihe.
  16. Muuta toisessa Lisää toinen sähköpostiosoite ‑laatikossa kenttien arvot seuraavien tietojen antamiseksi:
    • SMTP-palvelin: smtp.gmail.com
    • Portti: 465
    • Käyttäjänimi: Gmail-tilisi (se, jolla olet kirjautuneena)
    • Salasana: Luotu sovelluksen salasana, jonka kopioit vaiheessa 8.
  17. Valitse Lisää tili. Jos saat virheviestin, varmista, että olet kirjoittanut SMTP-palvelimen, portin, käyttäjänimen ja salasanan oikein.
  18. Kun tili on lisätty, palaa Gmailiin. Näet Gmail-tiimin lähettämän viestin, jonka aiheena on Gmail-vahvistus: lähettäjäosoite ja juuri lisäämäsi osoite. Vahvista sähköpostiosoite noudattamalla viestissä annettuja ohjeita.
  19. Kun lähetät sähköpostia Gmail-tililtäsi, klikkaa Lähettäjä-osoitteen vieressä olevaa kolmiota, jolloin voit lähettää viestin juuri lisäämästäsi osoitteesta.

Saat lisätietoja Gmail-sovellussalasanoista Gmail-ohjekeskuksen aiheesta Kirjaudu käyttämällä sovellusten salasanoja

Saat lisätietoja viestien lähettämisestä uudelleenohjatusta osoitteesta Gmailissa Gmail-ohjekeskuksen aiheesta Lähetä postia toisesta osoitteesta tai toisesta aliaksesta

Huom. Jos olet G Suite ‑käyttäjä, G Suite ‑järjestelmänvalvojasi on lisättävä sovellus ja luotava salasana, jonka tarvitset vaiheessa 16.