Videresendelse af mail

Videresendelse af mail er en Google Domains-funktion, som giver dig mulighed for at oprette og bruge et alias for at modtage mails. Du kan oprette op til 100 aliasmailadresser for dit domæne. Videresendelse af mail er gratis.

Eksempel: Miriams mailadresse er miriam@gmail.com. Med sit forretningsdomæne, miriamsbakery.com, opretter hun et professionelt alias for at modtage kundemails: info@miriamsbakery.com. Med videresendelse af mail videresender Google alle mails, som Miriam modtager på info@miriamsbakery.com, til miriam@gmail.com.

Sådan konfigureres videresendelse af mail

For at konfigurere videresendelse af mail skal du gøre følgende:

1. Log ind på Google Domains.
  2. Vælg navnet på dit domæne.
  3. Klik på Mail i navigationspanelet til venstre.
  4. Rul til sektionen Videresendelse af mail.
  5. Indtast navnet på aliasmailadressen.
  6. Indtast den mailadresse, hvor du gerne vil modtage mails, som brugerne sender til dit alias.
  7. Klik på Tilføj.

Sådan aktiveres videresendelse af mail

I de fleste tilfælde skal du gennem et par trin mere for at aktivere videresendelse af mail. Google Domains sender en bekræftelsesmail til modtageradressen. Følg vejledningen i mailen for at aktivere videresendelse af mail.

I de følgende tilfælde sender Google ikke en bekræftelsesmail, og videresendelse af mail begynder med det samme:

• Du har tidligere bekræftet den samme modtageradresse på Google Domains for et andet mailalias til videresendelse.
  • Modtageradressen er den samme adresse, som du bruger til at logge ind på Google Domains.

Send mails fra dit mailalias

Hvis din modtagermailadresse er en Gmail-adresse, kan du få det til at se ud, som om du sender mails fra aliasset (i stedet for din Gmail-modtageradresse).

Følg vejledningen for at sende mails fra et alias:

1. Log ind på den Gmail-konto, som du vil videresende mailen til.
  2. Klik på dit brugernavn eller ikonet i øverste højre hjørne for at åbne brugermenuen.
  3. Klik på Google-konto.
  4. Klik på Sikkerhed i menuen til venstre.
  5. Under Login på Google skal du klikke på App-adgangskoder og logge ind, hvis det kræves.
    Totrinsbekræftelse skal være aktiveret, før muligheden Appadgangskoder bliver tilgængelig. Er den ikke aktiveret, skal du klikke på Totrinsbekræftelse og følge vejledningen for at aktivere den. Fortsæt derefter med at konfigurere appadgangskoden.
  6. I feltet Appadgangskoder skal du vælge Mail for appen og Anden for enheden.
  7. Indtast navnet på dit domæne for "anden" enhed, og klik på Generér.
  8. Feltet til den genererede appadgangskode viser en adgangskode på 16 tegn. Kopiér adgangskoden. Du får brug for den, når du tilføjer din nye send som-konto (til videresendelse).
  9. Gå tilbage til din Gmail-indbakke.
  10. Klik på Indstillinger Indstillinger i øverste højre hjørne.
  11. Vælg Indstillinger i rullemenuen.
  12. På skærmen Indstillinger skal du klikke på fanen Konto.
  13. Rul ned til "Send mail som", og klik på Tilføj en anden mailadresse.
  14. I det vindue, der åbnes, skal du angive følgende oplysninger:
    • Navn: Angiv det navn, som du ønsker, at modtagere af din mail skal se (f.eks. "Supportteam", "Salg" eller et andet navn for denne kontakt).
    • Mailadresse: Angiv det mailalias, du konfigurerer.

Bemærk! Sørg for, at "Betragt som et alias" har et flueben.
  15. Klik på Næste trin.
  16. Sørg for at ændre værdierne i felterne til følgende:
    • SMTP-server: smtp.gmail.com
    • Port: 465
      • Bemærk! Vi anbefaler, at du vælger "Sikker forbindelse med SSL".
    • Brugernavn: Din Gmail-konto (den konto, som du er logget ind på, og som der videresendes til).
    • Adgangskode: Den genererede appadgangskode, du kopierede i trin 8.
  17. Klik på Tilføj konto.
    Bemærk! Hvis du ser en fejlmeddelelse, skal du tjekke, at alle oplysninger blev angivet korrekt.
  18. Når du har tilføjet kontoen, skal du vende tilbage til din Gmail-indbakke. Du vil se en mail fra "Gmail-teamet" med emnet "Gmail-bekræftelse: Send mail som" og den adresse, du lige har tilføjet. Følg vejledningen i mailen for at bekræfte mailadressen.
  19. Når du sender en mail fra din Gmail-konto, skal du klikke på trekanten ud for din "Fra"-adresse for at vælge den mailadresse, du vil sende mailen fra.

Du kan få flere oplysninger om at sende mails fra din adresse til videresendelse i Gmail i Hjælp til Gmail.

Tips til videresendelse af mail

Brug følgende tips for at få mest muligt ud af videresendelse af mail.

• Test videresendelse af mail. Sørg for, at din konfiguration fungerer som forventet. Se, hvordan du tester videresendelse af mail.
  • Videresend flere aliasser til en enkelt modtagermail. Brug jokertegnet (*) som navn på din aliasmailadresse. Dette symbol angiver, at alle alias på dit domænenavn skal videresende til din modtagermailadresse (mails til support@miriamsbakery.com, info@miriamsbakery.com og presse@miriamsbakery.com videresendes altså alle til miriam.example@gmail.com).
  • Sørg for, at flere personer ser alle videresendte mails. Opret en Google-gruppe af enkeltpersoners mailadresser, og brug denne gruppes alias som din modtagermailadresse. Indstil gruppens tilladelser, så "offentlig" eller "alle" kan sende mails til gruppen.

Tekniske detaljer for videresendelse af mail

Når du konfigurerer videresendelse af mail, mens du bruger Googles navneservere, opretter Google Domains automatisk de nødvendige MX-registreringer for at få det til at fungere.

Hvis du bruger tilpassede navneservere og vil bruge Google Domains' videresendelse af mail, skal du føje følgende MX-registreringer til din DNS-host:

Navn/host/alias Levetid (TTL, time to live) Recordtype Prioritet Værdi/svar/destination
Tom eller @ 1h MX 5 GMR-SMTP-IN.L.GOOGLE.COM.
Tom eller @ 1h MX 10

ALT1.GMR-SMTP-IN.L.GOOGLE.COM.

Tom eller @ 1h MX 20

ALT2.GMR-SMTP-IN.L.GOOGLE.COM.

Tom eller @ 1h MX 30

ALT3.GMR-SMTP-IN.L.GOOGLE.COM.

Tom eller @ 1h MX 40

ALT4.GMR-SMTP-IN.L.GOOGLE.COM.

Få flere oplysninger om navneservere til dit domæne

Hvis du ændrer disse registreringer, virker videresendelse af mail ikke. Få flere oplysninger om ressourceregistreringer.