Google har ingått ett avtal med Squarespace, Inc. som köper upp alla domännamnsregistreringar av Google Domains. Squarespace är postens registrar för domänen och Squarespaces användarvillkor gäller. Google hanterar dock din domän under en övergångsperiod. Efter övergångsperioden flyttas din domän över till Squarespace. Vid överföringen omfattas dina uppgifter av Squarespaces integritetspolicyLäs mer om avtalet.

Överföra från Google Domains till en annan registrar

Du kan överföra domänen till:

• En annan Google Domains-användare
  • Ditt eget konto hos en annan registrar
  • En annan användare med en annan registrar

Om du vill överföra en domän till ett annat Google Domains-konto måste du eller någon annan ändra domänen. Läs mer om hur du delar domänhantering.

Viktigt! De flesta domänöverföringar tar upp till fem dagar att slutföra. Om du vill avbryta en överföring innan den har registrerats hos den nya registraren måste du göra det innan överföringen avslutas.

Kontakta support om du vill veta hur du överför flera domäner.

Överföringsbegränsningar

Innan du påbörjar överföringsprocessen bör du tänka på följande begränsningar:

• Om Google Domains har en väntande administratörsåtgärd mot domänen måste du åtgärda problemet innan du kan överföra.
  • Registeroperatörer och andra registrarer kan införa begränsningar för överföringar som har köpts under de senaste 60 dagarna baserat på ICANN-policybehörigheter. Samarbeta med den nya registraren för att felsöka eventuella problem.

Information om krav på din domänändelse finns i uppgifter om domänändelser.

Överföra Google Domains till en annan tjänst

1. Logga in på Google Domains.
  2. Klicka på namnet för domänen du vill överföra.
  3. Högst upp till vänster klickar du på Meny Meny följt av Registreringsinställningar.
  4. Under Domänlås ser du till att domänen är upplåst.
  5. Till höger om Överför från klickar du på Hämta auktoriseringskod.
    • Logga in om så behövs.
  6. Kopiera auktoriseringskoden.
  7. Ange auktoriseringskoden hos den nya registraren.
  8. Klicka på Klart.

Överföra en .co.uk- eller .uk-domän

Överföringar av .co.uk- och .uk-domäner till Google Domains omfattar registret Nominet.uk. Läs om hur du överför co.uk- och .uk-domäner.

Tips för när du överför en domän

Lär dig om de olika rollerna

Varje steg i överföringsprocessen kräver åtgärder av olika personer och enheter:

• Domänägaren (avser dig på Google Domains)
    • förbereder domänen för överföring i registreringsinställningarna
    • uppdaterar kontaktuppgifterna
    • låser upp domänen
    • hämtar auktoriseringskoden.
  • Den nya domänägaren (du eller den person du överför domännamnet till på den nya registrarens webbplats)
    • anger auktoriseringskoden hos den nya registraren
    • betalar för ytterligare ett års registrering.
  • Den nya registraren anger auktoriseringskoden i domänens register.
  • Registret ber Google att kontrollera om innehavaren (WHOIS-kontakten) vill överföra domänen.
  • Google godkänner domänöverföringen. Skickar en e-postbekräftelse om överföringen till innehavaren (WHOIS-kontakten) för godkännande.
  • Den nya registraren meddelar innehavaren (WHOIS-kontakten) att överföringen är klar. Den nya domänägaren kanske måste ange och verifiera kontaktuppgifterna igen eller verifiera befintliga uppgifter igen.

WHOIS-info och överföringar

Om privat registrering eller anonymisering aktiveras vid överföringsprocessen får den nya registraren inte uppgifterna om

• innehavare
  • administratör
  • teknikkontakt.

För domännamn med fullständig WHOIS kanske de här uppgifterna inte överförs beroende på processerna hos den nya registraren.

När överföringen är klar måste du ange och verifiera uppgifterna hos den nya registraren. Processen kan leda till en ändring av innehavaren, administratören eller teknikkontakten som har uppgetts för registreringen.

Minimera avbrotten

När överföringen är klar avslutas Google Domains tjänster, till exempel:

• vidarebefordran av e-post
  • vidarebefordran av domän
  • namnservrar
  • resursposter
  • privat registrering.

Avbrottet kan påverka webbplatsen och onlinenärvaron. Minska eventuella avbrott genom att tänka på följande:

• Kontakta leverantören av ditt webbhotell och värden för domännamnssystemet (DNS).
  • Om du använder Google Domains namnservrar ska du omkonfigurera namnservrarna och resursposterna hos din nya registrar.
  • Om du vill fortsätta använda Googles produkter och tjänster med domänen måste du verifiera domänregistreringen.