Google har inngått en avtale om at Squarespace, Inc. skal kjøpe alle domenenavnregistreringer fra Google Domains. Squarespace er domeneforvalteren for domenet ditt, og vilkårene for bruk av Squarespace gjelder. Google administrerer imidlertid domenet ditt i løpet av en overgangsperiode. Etter denne overgangsperioden blir domenet ditt overført til Squarespace, og fra og med overføringen er dataene dine underlagt personvernreglene til Squarespace. Finn ut mer om avtalen.

Overfør fra Google Domains til en annen domeneregistrator

Du kan overføre domenet ditt til

• en annen Google Domains-bruker
  • din egen konto hos en annen domeneregistrator
  • en annen bruker hos en annen domeneregistrator

Hvis du overfører et domene til en annen konto i Google Domains, må du eller noen andre endre domenet. Finn ut hvordan du deler domeneadministrering.

Viktig: De fleste domeneoverføringer tar opptil 5 dager å gjennomføre. Hvis du vil avbryte en overføring før den er registrert hos den nye domeneregistratoren, må du gjøre det før overføringen avsluttes.

Kontakt brukerstøtten for å finne ut hvordan du overfører flere domener.

Begrensninger for overføring

Før du begynner flytteprosessen, må du være oppmerksom på følgende begrensninger:

• Hvis Google Domains har en ventende administratorhandling mot domenet ditt, må du løse saken før du kan overføre domenet.
  • Registeroperatører og andre domeneregistratorer kan legge inn begrensninger for overføring av domener som er kjøpt i løpet av de siste 60 dagene, basert på tillatelsene i ICANN-retningslinjene. Samarbeid med den nye domeneregistratoren din for å feilsøke eventuelle problemer.

For å finne ut mer om kravene som gjelder spesifikt for toppdomenet ditt, kan du se informasjonen om toppdomenet.

Overfør Google Domains til en annen tjeneste

1. Logg på Google Domains.
  2. Klikk på navnet på domenet du vil overføre.
  3. Øverst til venstre klikker du på Meny Meny og deretter Registreringsinnstillinger.
  4. Under «Domenelås» sjekker du at domenet er låst opp.
  5. Klikk på Hent autorisasjonskode til høyre for «Flytt».
    • Logg på om nødvendig.
  6. Kopiér autorisasjonskoden.
  7. Oppgi autorisasjonskoden til den nye domeneregistratoren.
  8. Klikk på Ferdig.

Overfør et .co.uk- eller .uk-domene

Overføringer av .co.uk- og .uk-domener til Google Domains involverer Nominet.uk-registeret. Finn ut hvordan du overfører .co.uk- og .uk-domener.

Tips for når du overfører et domene

Bli kjent med de ulike rollene

Hvert av trinnene i overføringsprosessen krever at enkeltpersoner og enheter handler:

• Domeneeier viser til deg på Google Domains.
    • Klargjør domenet for overføring under «Registreringsinnstillinger».
    • Oppdater kontaktinformasjonen
    • Lås opp domenet.
    • Hent autorisasjonskoden.
  • Ny domeneeier viser til deg eller personen du overfører domenenavnet til, på nettstedet til den nye domeneregistratoren.
    • Oppgi autorisasjonskoden til den nye domeneregistratoren.
    • Betal for et ekstra år med registrering.
  • Ny domeneregistrator gir autorisasjonskoden til domenets register.
  • Registeret Ber Google om å sjekke om registranten (WHOIS-kontakten) vil overføre domenet.
  • Google godkjenner overføringen av domenet. Sender en e-postbekreftelse om overføringen til registranten (WHOIS-kontakten) for godkjenning.
  • Den nye domeneregistratoren forteller registranten (WHOIS-kontakten) at overføringen er fullført. Den nye domeneeieren må kanskje oppgi og bekrefte kontaktinformasjonen for registreringen på nytt eller bekrefte den eksisterende informasjonen på nytt.

Om WHOIS-informasjon og overføringer

Hvis privat registrering eller fjerning er slått på under flytteprosessen, mottar ikke den nye domeneregistratoren informasjon om

• registranten
  • administrering
  • Teknisk kontakt

For domenenavn med full WHOIS publisert kan det hende at denne informasjonen ikke overføres, avhengig av prosessene til den nye domeneregistratoren.

Når overføringen er fullført, må du oppgi denne informasjonen på nytt hos den nye domeneregistratoren, og bekrefte den. Dette kan føre til en endring i kontaktinformasjonen for registranten, administratoren eller den tekniske kontakten som er oppgitt for registreringen.

Reduser avbrudd

Når overføringen er ferdig, avsluttes Google Domains-tjenestene, for eksempel

• videresending av e-post
  • viderekobling fra domener
  • navnetjenere
  • ressursposter
  • privat registrering

Stansen kan påvirke nettstedet ditt og tilstedeværelsen din på nettet. Eventuelle avbrudd kan reduseres hvis du er oppmerksom på følgende:

• Kontakt webhotellet ditt og DNS-vertstjenesten din.
  • Hvis du bruker Google Domains-navnetjenere, må du konfigurere navnetjenerne og ressurspostene dine på nytt hos den nye domeneregistratoren.
  • Du må bekrefte domeneregistreringen for å fortsette å bruke Google-produkter og -tjenester med domenet ditt.