Uitgaande overdracht van een domein

Voordat u begint...

Beperkingen op overdrachten

Houd rekening met het volgende:

• Als u onlangs een domein heeft gekocht of overgezet, moet u van Google Domains 60 dagen wachten voordat u uw domein kunt overzetten naar een andere registrar of gebruiker. Dit is in overeenstemming met ICANN-richtlijnen.
  • Bij het overzetten vereist ICANN dat u uw domein voor een extra jaar registreert. Als uw domein hiermee de maximale registratieperiode van 10 jaar overschrijdt, kunt u mogelijk uw domein op dit moment niet overzetten naar een andere registrar.
  • Als Google Domains bezig is met administratieve procedure voor dit domein, kunt u uw domein niet overzetten totdat dit probleem is opgelost.

Meer informatie over ICANN.

Zorgen dat uw domein klaar is voor een uitgaande overdracht

Opmerking: Voor .CO.UK-domeinen geldt een andere procedure voor uitgaande overdracht. Bekijk hier de instructies voor .CO.UK.

U kunt uw domein overzetten vanuit Google Domains:

• Naar een andere gebruiker in Google Domains
  • Naar een andere gebruiker bij een andere registrar
  • Naar uw eigen account bij een andere registrar

De procedure voor het voorbereiden van uw domein voor de overdracht is in alle gevallen hetzelfde:

Stap 1: Selecteer het domein dat u wilt overzetten

1. Klik op Mijn domeinen om uw domeinen te bekijken.
  2. Klik op de naam van het domein dat u wilt overzetten.

Stap 2: Zorg dat uw domein klaar is om overgezet te worden

1. Klik op het tabblad Instellingen Settings (gear icon).
  2. Zorg dat uw domein ontgrendeld is onder Domeinvergrendeling.
  3. Selecteer eventueel onder Privéregistratie de optie Maak mijn gegevens openbaar. Sommige registrars vereisen dit voor de overdracht.
  4. Controleer of uw persoonlijke contactgegevens onder Persoonlijke contactgegevens actueel zijn. Dit is belangrijk omdat uw nieuwe registrar een verzoek voor autorisatie van de overdracht zal sturen naar het e-mailadres van de registrant dat in deze contactgegevens staat.
  5. Klik op het tabblad Verloopt/Registratie of .
  6. Klik onder Uitgaande overdracht op de knop Autorisatiecode ophalen. Kopieer de autorisatiecode en geef deze aan uw nieuwe registrar.

Stap 3: Autoriseer de overdracht van uw domein

1. Volg de instructies in de e-mail die u van uw nieuwe registrar ontvangt om de overdracht van uw domein goed te keuren.
  2. Volg de instructies in de e-mail die u van Google Domains ontvangt om de overdracht van uw domein goed te keuren.
  3. Zie Over uitgaande overdracht voor meer informatie.

Opmerking: Domeinoverdrachten kunnen 5-7 dagen in beslag nemen.

Overzetten van .CO.UK-domeinen naar een andere registrar

Voor .CO.UK-domeinen geldt een andere procedure voor uitgaande overdracht:

• U selecteert de registrar waar u het domein naar wilt overzetten.
  • Google Domains neemt contact op met het register Nominet en informeert hen over de overdracht.
  • U ontvangt van uw nieuwe registrar een e-mail met instructies om de overdracht te bevestigen en te voltooien.

Uitgaande overdracht van een .CO.UK-domein:

1. Klik op het tabblad Verloopt of van uw domein en scroll naar beneden naar Uitgaande overdracht.
  2. Klik op Registrar selecteren om het proces voor de uitgaande overdracht te starten.
  3. Kies of u wilt overzetten naar een andere gebruiker in Google Domains of naar een andere registrar.
    Volg deze instructies als u wilt overzetten naar een ander Google Domains-account
  4. In het scherm Uitgaande overdracht voert u de tag in van de registrar waar u naar wilt overzetten.
    1. Ga naar nominet.uk/registrar-list/ en zoek uw nieuwe registrar.
    2. Kopieer de registrar-tag en plak deze in het scherm Uitgaande overdracht in Google Domains.

Opmerking: Het is belangrijk om de tag correct in te voeren.

De registrar-tag is een code die wordt gebruikt door Nominet. Tags zijn meestal gebaseerd op de naam van het bedrijf. De registrar-tag voor Google Domains is bijvoorbeeld 'GOOGLE'.
  5. Klik op Overzetten en vervolgens op Accepteren om te bevestigen dat u het domein wilt overzetten.
  6. Ga naar uw nieuwe registrar en volg daar de procedures voor inkomende overdracht.
  7. Tijdens het overdrachtsproces ontvangt u een e-mail met instructies om de overdracht te bevestigen. U moet deze instructies volgen om de overdracht te voltooien. Als u deze e-mail niet binnen een paar dagen ontvangt, ga dan naar de website van Nominet (www.nominet.uk) en volg de overdrachtsinstructies. Voor een overdracht via de Nominet-website kunnen kosten in rekening worden gebracht.

Meer hulp...

Over uitgaande overdracht

We willen natuurlijk liever niet dat u weggaat, maar Google Domains maakt het u wel gemakkelijk als u uw domein wilt overzetten naar een andere registrar of naar een andere gebruiker van Google Domains. Hier ziet u hoe het proces voor uitgaande overdracht werkt:

1. De registrant: (U bij Google Domains) Zorgt op de tabbladen Instellingen Settings (gear icon) en Verloopt of dat het domein klaar is voor het overzetten (werkt de contactgegevens bij, ontgrendelt het domein en haalt een autorisatiecode op).
  2. De nieuwe registrant: (Op de site van de nieuwe registrar) Geeft de autorisatiecode door aan de nieuwe registrar.
  3. De nieuwe registrar: Voert een WHOIS-zoekopdracht uit om de contactgegevens te verkrijgen en verzendt een e-mail naar de registrant om goedkeuring te vragen voor de overdracht (of om deze te annuleren).
    • Als privéregistratie is uitgeschakeld, wordt deze e-mail verzonden naar het adres van de registrant zoals vermeld bij de persoonlijke contactgegevens.
    • Als privéregistratie is ingeschakeld, wordt deze e-mail verzonden naar de registrant die vermeld staat bij de openbare contactgegevens (bijvoorbeeld registrant@example.com.whoisproxy.com) en vervolgens doorgestuurd naar het adres van de registrant dat vermeld staat bij de persoonlijke contactgegevens. Zorg dat de e-mail niet in uw spam terechtkomt. Zie Privéregistratie behouden.
  4. De registrant: (u) Beantwoordt de e-mail van de nieuwe registrar en keurt de overdracht goed (of annuleert deze).
  5. De nieuwe registrar: Geeft, na goedkeuring, de autorisatiecode door aan het register dat verantwoordelijk is voor het domein.
  6. Het register: Vraagt Google om bevestiging dat de registrant het domein wil overzetten.
  7. Google: Verzendt een e-mail naar de registrant om deze te vragen de overdracht goed te keuren (of te annuleren).
    • Als privéregistratie is uitgeschakeld, wordt deze e-mail verzonden naar het adres van de registrant zoals vermeld bij de persoonlijke contactgegevens.
    • Als privéregistratie is ingeschakeld, wordt deze e-mail verzonden naar de registrant die vermeld staat bij de openbare contactgegevens (bijvoorbeeld registrant@example.com.whoisproxy.com) en vervolgens doorgestuurd naar het adres van de registrant dat vermeld staat bij persoonlijke contactgegevens. Zorg dat de e-mail niet in uw spam terechtkomt. Zie Privéregistratie behouden.
  8. De registrant: (u) Beantwoordt de e-mail van Google Domains en keurt de overdracht goed (of annuleert deze). Na goedkeuring wordt het domein vrijgegeven voor de overdracht.

Opmerking: Wanneer de registrant niet antwoordt, wordt de overdracht na 5 dagen automatisch goedgekeurd.

9. De nieuwe registrar: Informeert de registrant dat de overdracht is voltooid.
Privéregistratie behouden

Wanneer privéregistratie is ingeschakeld, worden tijdens de uitgaande overdracht bevestigingsmails verzonden naar het e-mailadres van de registrant (bijvoorbeeld registrant@example.com.whoisproxy.com) zoals vermeld in de Openbare contactgegevens op het tabblad Instellingen Settings (gear icon). Deze e-mails worden vervolgens doorgestuurd naar het adres van de registrant zoals vermeld bij de Persoonlijke contactgegevens op het tabblad Instellingen Settings (gear icon). Zorg dat deze doorgestuurde e-mails niet in uw spam terechtkomen. Reageer op deze e-mails en keur de overdracht van uw domein goed (of annuleer deze).

Nadat Google u meldt dat uw overdracht is voltooid, ontvangt u geen e-mails meer geadresseerd aan de privacyprovider en zal uw privéregistratieservice via de privacyprovider niet langer van kracht zijn.

Controleer uw persoonlijke contactgegevens bij uw nieuwe registrar en schakel privéregistratie in (ook wel WHOIS-privacy en domeinprivacy genoemd) als deze optie beschikbaar is.

Onderbrekingen beperken

Wanneer de overdracht is voltooid, worden alle Google Domains-services stopgezet (e-mails doorsturen, domein doorsturen, naamservers, bronrecords, privéregistratie). Dit kan gevolgen hebben voor uw website en online aanwezigheid. Houd rekening met het volgende om onderbrekingen te beperken:

• Mogelijk moet u contact opnemen met uw webhost en uw DNS-host.
  • Mogelijk moet u uw naamservers en bronrecords opnieuw configureren.
  • Als u producten en services van Google wilt blijven gebruiken voor uw domein, moet u het domein verifiëren bij Google.

Volgende stappen