Uitgaande overdracht van een domein

In dit artikel worden de stappen beschreven voor het overzetten van een domein vanuit Google Domains.

Overdrachtsbeperkingen

Houd rekening met de volgende beperkingen:

• Als u onlangs een domein heeft gekocht of overgezet, moet u van Google Domains zestig dagen wachten voordat u uw domein naar een andere registreerder of gebruiker kunt overzetten. Dit is in overeenstemming met ICANN-richtlijnen (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers).
  • De overdracht van .jp-domeinen is niet toegestaan in een periode van dertien dagen vóór de vervaldatum tot dertig dagen na de verwerking van de transactie voor automatische verlenging.
  • Bij het overzetten vereist ICANN dat u uw domein voor een extra jaar verlengt. Als uw domein hiermee de maximale registratieperiode van tien jaar overschrijdt, kunt u mogelijk uw domein op dit moment niet overzetten naar een andere registreerder.
  • Als Google Domains bezig is met administratieve procedure voor dit domein, kunt u uw domein niet overzetten totdat dit probleem is opgelost.

Zorgen dat uw domein klaar is voor een uitgaande overdracht

Opmerking: Voor .CO.UK-domeinen geldt een andere procedure voor uitgaande overdrachten.

U kunt uw domein overzetten vanuit Google Domains:

• Naar een andere gebruiker in Google Domains
  • Naar een andere gebruiker bij een andere registrar
  • Naar uw eigen account bij een andere registrar

De procedure voor het voorbereiden van uw domein voor de overdracht is in alle gevallen hetzelfde:

Stap 1: Selecteer het domein dat u wilt overzetten.

1. Klik op Mijn domeinen om uw domeinen te bekijken.
  2. Klik op de naam van het domein dat u wilt overzetten.

Stap 2: Zorg dat uw domein klaar is om overgezet te worden.

1. Klik op het tabblad Instellingen Settings (gear icon).
  2. Zorg dat uw domein ontgrendeld is onder Domeinvergrendeling.
  3. Selecteer eventueel onder Privéregistratie de optie Maak mijn gegevens openbaar. Dit is niet vereist door Google Domains, maar sommige registreerders vereisen dit voor overdrachten.
  4. Klik op het tabblad Verloopt/Registratie of .
  5. Klik onder Uitgaande overdracht op de knop Autorisatiecode ophalen. Kopieer de autorisatiecode en geef deze aan uw nieuwe registreerder.

Stap 3: Autoriseer de overdracht van uw domein.

Soms moet u bij uw overdracht uw contactgegevens voor uw registratie opnieuw invoeren en verifiëren of bestaande informatie opnieuw verifiëren. De houder, de administratieve of technische contactpersoon die u voor de registratie heeft opgegeven, kan door dit proces veranderen.

Zie Over uitgaande overdrachten voor meer informatie.

Opmerking: Domeinoverdrachten kunnen vijf tot zeven dagen in beslag nemen.

Overdracht van .CO.UK-domeinen naar een andere registrar

Voor .CO.UK-domeinen geldt een andere procedure voor uitgaande overdracht:

• U selecteert de registreerder waar u het domein naar wilt overzetten.
  • Google Domains neemt contact op met het register Nominet en informeert hen over de overdracht.
  • U ontvangt van uw nieuwe registreerder een e-mail met instructies om de overdracht te bevestigen en te voltooien.

Uitgaande overdracht van een .CO.UK-domein:

1. Klik op het tabblad Verloopt of van uw domein en scrol naar beneden naar Uitgaande overdracht.
  2. Klik op Registreerder selecteren om het proces voor de uitgaande overdracht te starten.
  3. Kies of u wilt overzetten naar een andere gebruiker in Google Domains of naar een andere registreerder.
  4. In het scherm Uitgaande overdracht voert u de tag in van de registreerder waar u naar wilt overzetten.
    • Ga naar nominet.uk/registrar-list/ en zoek uw nieuwe registreerder.
    • Kopieer de tag van de registreerder en plak deze in het scherm Uitgaande overdracht in Google Domains.
      Opmerking: Het is belangrijk om de tag correct in te voeren.
      De tag van de registreerder is een code die wordt gebruikt door Nominet. Tags zijn meestal gebaseerd op de naam van het bedrijf. De tag van de registreerder voor Google Domains is bijvoorbeeld 'GOOGLE'.
  5. Klik op Overzetten en vervolgens op Accepteren om te bevestigen dat u het domein wilt overzetten.
  6. Ga naar uw nieuwe registreerder en volg daar de procedures voor inkomende overdracht.
  7. Tijdens het overdrachtsproces ontvangt u een e-mail met instructies om de overdracht te bevestigen. U moet deze instructies volgen om de overdracht te voltooien. Als u deze e-mail niet binnen een paar dagen ontvangt, ga dan naar de website van Nominet (www.nominet.uk) en volg de overdrachtsinstructies. Voor een overdracht via de Nominet-website kunnen kosten in rekening worden gebracht.

Gerelateerde informatie

ALLES UITVOUWEN ALLES SAMENVOUWEN

Over uitgaande overdrachten

We willen natuurlijk liever niet dat u weggaat, maar Google Domains maakt het u wel gemakkelijk als u uw domein naar een andere registreerder of naar een andere gebruiker van Google Domains wilt overzetten. Hier ziet u hoe het proces voor uitgaande overdracht werkt:

1. De houder: (u bij Google Domains) bereidt het domein voor op de overdracht op de tabbladen Instellingen Settings (gear icon) en Verloopt of (werkt de contactinformatie bij, ontgrendelt het domein en krijgt de autorisatiecode).
  2. De nieuwe houder: (op de site van de nieuwe registreerder) geeft de autorisatiecode door aan de nieuwe registreerder.
  3. De nieuwe registreerder: geeft de autorisatiecode door aan het register dat verantwoordelijk is voor het domein.
  4. Register: vraagt ​​Google om te bevestigen dat de houder het domein wil overdragen.
  5. Google: keurt de domeinoverdracht goed.
  6. De nieuwe registreerder: informeert de houder dat de overdracht is voltooid en kan vereisen dat u uw contactgegevens voor uw registratie opnieuw invoert en verifieert, of bestaande informatie opnieuw verifieert.
WHOIS-informatie en overdrachten

Als privéregistratie of redactie is ingeschakeld tijdens de uitgaande overdracht, wordt er geen informatie voor de houder, de administratieve contactpersoon of de technische contactpersoon aan de nieuwe registreerder overgedragen. Voor domeinnamen waarvoor volledige de WHOIS is gepubliceerd, kan deze informatie wel of niet worden overgedragen. Dit is afhankelijk van de processen van de nieuwe registreerder.

Wanneer de overdracht is voltooid, moet u deze informatie opnieuw invoeren en verifiëren met de nieuwe registreerder. Door dit proces kan de houder, de administratieve contactpersoon of de technische contactpersoon die is opgegeven voor de registratie zijn veranderd.

Onderbrekingen beperken

Wanneer de overdracht is voltooid, worden de Google Domains-services stopgezet (e-mails doorsturen, domein doorsturen, naamservers, bronrecords, privéregistratie). Dit kan gevolgen hebben voor uw website en online aanwezigheid. Houd rekening met het volgende om onderbrekingen te beperken:

• Mogelijk moet u contact opnemen met uw webhost en uw DNS-host (Domain Name System)
  • Mogelijk moet u uw naamservers en resourcerecords opnieuw configureren
  • Als u producten en services van Google voor uw domein wilt blijven gebruiken, moet u het domein bij Google verifiëren

Volgende stappen