Overfør et domæne ud

Før du går i gang…

Begrænsninger på overførsler

Vær opmærksom på følgende:

• Hvis du for nylig har købt eller overført et domæne, skal du i overensstemmelse med retningslinjerne fra ICANN vente 60 dage, før du kan overføre dit domæne til en anden registrator eller bruger.
  • Når du overfører, kræver ICANN, at du registrerer dit domæne i yderligere et år. Hvis dette betyder, at dit domæne overskrider den maksimale registreringsperiode på 10 år, kan du muligvis ikke overføre det til en anden registrator på dette tidspunkt.
  • Hvis Google Domains har en udestående administrativ handling mod dit domæne, kan du ikke overføre domænet, før sagen er afklaret.

Få flere oplysninger om ICANN.

Forbered dit domæne til overførsel ud

Bemærk! .CO.UK-domæner bruger en anden procedure til overførsel ud. Se vejledningen for .CO.UK her.

Du kan overføre dit domæne fra Google Domains:

• Til en anden bruger hos Google Domains
  • Til en anden bruger hos en anden registrator
  • Til din egen konto hos en anden registrator

Proceduren for at forberede dit domæne til overførsel ud er den samme i alle tilfælde:

Trin 1: Vælg det domæne, du vil overføre

1. Klik på Mine domæner for at se dine domæner.
  2. Klik på navnet for det domæne, du vil overføre.

Trin 2: Forbered dit domæne til overførsel

1. Klik på fanen Indstillinger Settings (gear icon).
  2. Under Domænelås skal du sørge for, at dit domæne er låst op.
  3. Eventuelt kan du under Privat registrering vælge Gør mine oplysninger offentlige. Dette kan hos nogle registratorer være et krav for overførsel.
  4. Under Personlige kontaktoplysninger skal du sikre dig, at dine personlige kontaktoplysninger er opdaterede. Dette er vigtigt, fordi din nye registrator sender anmodningen om at godkende overførslen til den registrantmailadresse, der står i disse kontaktoplysninger.
  5. Klik på fanen Udløber/Registrering eller .
  6. Klik på knappen Få godkendelseskode under Overfør ud. Kopiér godkendelseskoden, og oplys den til din nye registrator.

Trin 3: Godkend overførslen af dit domæne

1. Følg vejledningen i den mail, du modtager fra din nye registrator, for at godkende overførslen af dit domæne.
  2. Følg vejledningen i den mail, du modtager fra Google Domains, for at godkende overførslen af dit domæne.
  3. Se Om at overføre ud for at få flere oplysninger.

Bemærk! Domæneoverførsler kan tage 5-7 dage at gennemføre.

Overfør .CO.UK-domæner til en anden registrator

.UK-domæner bruger en anden proces til overførsel ud:

• Du vælger den registrator, du vil overføre domænet til.
  • Google Domains kontakter Nominet (registeret) og informerer om overførslen.
  • Du modtager en mail fra din nye registrator for at bekræfte og gennemføre overførslen.

Sådan overfører du et .CO.UK-domæne ud:

1. Klik på fanen Udløber eller for dit domæne, og rul ned til Overfør ud.
  2. Klik på Vælg registrator for at starte overførselsprocessen.
  3. Vælg, om du overfører til en anden bruger hos Google Domains eller til en anden registrator.
    Hvis du overfører til en anden Google Domains-konto, skal du følge denne vejledning
  4. På skærmbilledet Overfør ud skal du indtaste tagget for den registrator, du overfører til.
    1. Gå til nominet.uk/registrar-list/, og søg efter din nye registrator.
    2. Kopiér registratorens tag, og indsæt det på skærmbilledet Overfør ud i Google Domains.

Bemærk! Det er vigtigt at angive tagget korrekt.

Registratortagget er en kode, Nominet genkender. Tagget er normalt baseret på virksomhedens navn. For eksempel er registratortagget for Google Domains "GOOGLE"
  5. Klik på Overfør og derefter Acceptér for at bekræfte, at du vil overføre domænet.
  6. Gå til din nye registrator, og følg proceduren der for at overføre ind.
  7. I løbet af overførselsprocessen modtager du en mail med vejledning i, hvordan du bekræfter overførslen. Du skal følge denne vejledning for at fuldføre overførslen. Hvis du ikke modtager denne mail i løbet af et par dage, skal du besøge Nominets website (www.nominet.uk) og følge overførselsvejledningen. Du skal måske betale et gebyr for at overføre via Nominets website.

Mere hjælp…

Om at overføre ud

Vi vil nødigt have, at du forlader os, men Google Domains gør det nemt for dig at overføre dit domæne til en anden registrator eller til en anden bruger hos Google Domains. Her er et overblik over processen med at overføre ud:

1. Registrant: (Dig, hos Google Domains) På fanerne Indstillinger Settings (gear icon) og Udløber  eller skal du forberede domænet til overførsel (opdatere kontaktoplysningerne, låse domænet op og få godkendelseskoden).
  2. Ny registrant: (På den nye registrators website) Oplyser godkendelseskoden til den nye registrator.
  3. Ny registrator: Foretager et WHOIS-opslag for at få kontaktoplysninger og sender en mail til registranten for at bede registranten godkende (eller annullere) overførslen.
    • Hvis privat registrering er slået fra, bliver denne mail sendt til den registrantadresse, der står anført under dine personlige kontaktoplysninger.
    • Hvis privat registrering er slået til, bliver denne mail sendt til den registrant, der står anført under dine offentlige kontaktoplysninger (for eksempel registrant@eksempel.com.whoisproxy.com) og så videresendt til den registrantadresse, der står anført under dine personlige kontaktoplysninger. Du skal ikke forveksle denne mail med spam. Se Oprethold privat registrering.
  4. Registrant: (Dig) Besvarer mailen fra den nye registrator og godkender (eller annullerer) overførslen.
  5. Ny registrator: Oplyser (hvis den er godkendt) godkendelseskoden til det register, der har ansvaret for domænet.
  6. Register: Beder Google bekræfte, at registranten ønsker at overføre domænet.
  7. Google: Sender en mail til registranten for at bede registranten godkende (eller annullere) overførslen.
    • Hvis privat registrering er slået fra, bliver denne mail sendt til den registrantadresse, der står anført under dine personlige kontaktoplysninger.
    • Hvis privat registrering er slået til, bliver denne mail sendt til den registrant, der står anført under dine offentlige kontaktoplysninger (for eksempel registrant@eksempel.com.whoisproxy.com) og så videresendt til den registrantadresse, der står anført under dine personlige kontaktoplysninger. Du skal ikke forveksle denne mail med spam. Se Oprethold privat registrering.
  8. Registrant: (Dig) Besvarer mailen fra Google Domains og godkender (eller annullerer) overførslen. Hvis den godkendes, bliver domænet frigivet til overførsel.

Bemærk! Hvis registranten ikke svarer, bliver overførslen automatisk godkendt efter 5 dage.

9. Ny registrator: Informerer registranten om, at overførslen er fuldført.
Oprethold privat registrering

Hvis privat registrering er aktiveret under processen med at overføre ud, bliver bekræftelsesmails sendt til den kontaktmailadresse for registranten, for eksempel registrant@eksempel.com.whoisproxy.com), der står anført under Offentlige kontaktoplysninger på fanen Indstillinger Settings (gear icon). Denne mail bliver så videresendt til den registrantadresse, der står anført under Personlige kontaktoplysninger på fanen Indstillinger Settings (gear icon). Du må ikke forveksle disse videresendte mails med spam. Du skal besvare disse mails og enten godkende eller annullere overførslen af ​​dit domæne.

Når Google har meddelt dig, at din overførsel er fuldført, modtager du ikke længere mails, der er adresseret til udbyderen af beskyttelse af personlige oplysninger, og din private registrering via udbyderen af beskyttelse af personlige oplysninger er ikke længere i kraft.

Sørg for at bekræfte dine personlige kontaktoplysninger hos din nye registrator og aktivere privat registrering (også kaldet beskyttelse af personlige oplysninger ved WHOIS-søgning og beskyttelse af personlige oplysninger på domæne), hvis denne mulighed er tilgængelig.

Minimer afbrydelserne

Når din overførsel er fuldført, stopper alle Google Domains-tjenester (videresendelse af mails og domæne, navneservere, ressourceregistreringer, privat registrering). Dette kan påvirke dit website og din onlinetilstedeværelse. Vær opmærksom på følgende for at minimere afbrydelserne:

• Du skal måske kontakte din webhost og din DNS-webhost.
  • Du skal måske omkonfigurere dine navneservere og ressourceregistreringer.
  • Hvis du vil fortsætte med at bruge Googles produkter og tjenester med dit domæne, skal du bekræfte dit domæne hos Google.

Næste trin