Google har ingått ett avtal med Squarespace, Inc. som köper upp alla domännamnsregistreringar av Google Domains. Squarespace är postens registrar för domänen och Squarespaces användarvillkor gäller. Google hanterar dock din domän under en övergångsperiod. Efter övergångsperioden flyttas din domän över till Squarespace. Vid överföringen omfattas dina uppgifter av Squarespaces integritetspolicyLäs mer om avtalet.

Stå värd för en Google-webbplats på domänen

Skapa en Google-webbplats för domänen

Mer information om hur du skapar och uppdaterar din webbplats finns i hjälpcentret för Google Sites.

Viktigt! Du får ett felmeddelande om det finns en konflikt med domännamnssystemet (DNS). Åtgärda konflikter genom att läsa Åtgärda fel med motstridiga poster.

1. Öppna Google Domains på datorn.
  2. Logga in med det konto som du använde när du köpte domänen.
  3. Klicka på domännamnet du vill hantera.
  4. Öppna menyn Meny.
  5. Klicka på Webbplats följt av Skapa webbplats.
  6. Under Enkel webbplats tillhandahålls av Google Sites klickar du på Fortsätt följt av Skapa ny webbplats.
  7. Följ anvisningarna på Google Sites för att skapa eller förbereda webbplatsen.
  8. Klicka på Publicera när webbplatsen är klar.

Ansluta en webbplats till domänen

Viktigt! Om du använder en klassisk Google-webbplats måste du först konvertera den till nya Sites.

1. Öppna Google Domains.
  2. Logga in med det Google-konto som du använde när du köpte domänen.
  3. Klicka på domännamnet du vill hantera.
  4. Öppna menyn Meny.
  5. Klicka på Webbplats följt av Skapa webbplats.
    • Du skapar inte en ny webbplats. Detta är för att hjälpa dig att ansluta till rätt tjänst.
  6. Under Enkel webbplats tillhandahålls av Google Sites klickar du på Fortsätt.
  7. Klicka på Använd befintlig webbplats.
  8. Ange den underdomän du vill använda. Det här är texten till vänster om domännamnet. I exempelvis www.exempel.com är underdomänen www.
  9. Använd nedåtpilen i Google Sites och välj den Google-webbplats du vill ansluta till.
  10. Valfritt: Om du vill omdirigera användare från mindoman.com till www.mindoman.com väljer du Omdirigera även [example.com] till [webbplatsnamn].
  11. Klicka på Anslut webbplats.

Tips! Det kan ta upp till 48 timmar innan uppdateringarna börjar gälla. När webbplatsen har anslutits öppnas webbplatsen som domänens startsida.

Om du inte kan ansluta din domän till Google-webbplatsen kan du kontakta onlinesupporten.

Ansluta en webbadress till din Google-webbplats med Google Workspace

Som del av anslutningsprocessen kan du skapa en CNAME-post i Google Domains:

1. Logga in på Google Domains.
  2. Välj din domän.
  3. Öppna menyn Meny följt av klicka på DNS.
  4. Scrolla till Anpassade resursposter.
  5. Ange underdomänen i fältet “@”. Exempel: www.
  6. Klicka på nedåtpilen i fältet A Arrow drop down följt av CNAME.
  7. I fältet Domännamn anger du GHS.GOOGLEHOSTED.COM.
  8. Klicka på Lägg till.
  9. Följ stegen för att tilldela en webbadress till en webbplats.