Squarespace, Inc. ja Google ovat solmineet sopimuksen, jonka seurauksena Squarespace ostaa kaikki Google Domainsin verkkotunnusten rekisteröinnit. Squarespace on verkkotunnuksen tietueen rekisteröijä, ja Squarespacen käyttöehtoja sovelletaan. Google ylläpitää verkkotunnusta siirtymäjakson aikana. Siirtymäjakson jälkeen verkkotunnus siirtyy Squarespaceen, ja siirron jälkeen dataan sovelletaan Squarespacen tietosuojakäytäntöäLue lisää sopimuksesta.

Google Sites ‐sivuston hostaaminen verkkotunnuksessa

Google Sites ‐sivuston luominen

Lue lisää sivuston luomisesta ja päivittämisestä Google Sitesin ohjekeskuksesta.

Tärkeää: Näet virheilmoituksen, jos DNS-järjestelmässä on ristiriita. Ohjeet ristiriitojen ehkäisemiseen ovat sivulla Näin korjaat ristiriitaisten tietueiden virheet.

1. Avaa Google Domains tietokoneella.
  2. Kirjaudu sisään Google ‑tilillä, jolla ostit verkkotunnuksesi.
  3. Klikkaa verkkotunnuksen nimeä.
  4. Avaa valikko Valikko.
  5. Klikkaa Sivusto ja sitten Luo sivusto.
  6. Valitse "Google Sitesin yksinkertainen sivusto" ‑kohdasta Jatka ja sitten Luo uusi sivusto.
  7. Luo tai valmistele sivusto seuraamalla Google Sitesin ohjeita.
  8. Kun sivusto on valmis, valitse Julkaise.

Sivuston yhdistäminen verkkotunnukseen

Tärkeää: Jos käytät klassista Google Sites ‐sivustoa, se on ensin muunnettava uudeksi Sites-sivustoksi.

1. Avaa Google Domains.
  2. Kirjaudu sisään Google ‑tilillä, jolla ostit verkkotunnuksesi.
  3. Klikkaa verkkotunnuksen nimeä.
  4. Avaa valikko Valikko.
  5. Klikkaa Sivusto ja sitten Luo sivusto.
    • Nyt ei luoda uutta sivustoa. Tarkoitus on vain luoda yhteys haluttuun palveluun.
  6. Valitse Google Sitesin yksinkertainen sivusto ‐kohdasta Jatka.
  7. Klikkaa Käytä nykyistä sivustoa.
  8. Lisää haluamasi aliverkkotunnus. Tämä on verkkotunnuksen vasemmalla puolella oleva teksti. Esimerkiksi osoitteen "www.example.com" aliverkkotunnus on "www".
  9. Valitse Google Sites ‑kohdassa yhdistettävä Google Sites ‑sivusto käyttämällä alanuolta.
  10. Valinnainen: Jos haluat uudelleenohjata käyttäjiä osoitteesta "mydomain.com" osoitteeseen "www.mydomain.com", valitse Uudelleenohjaa verkkotunnus [example.com] sivustoon [sivuston nimi].
  11. Klikkaa Yhdistä sivusto.

Vinkki: Voi kestää 48 tuntia ennen kuin päivitykset tulevat voimaan. Kun sivusto on yhdistetty, sivustosi avautuu verkkotunnuksesi etusivuna.

Jos et pysty yhdistämään verkkotunnustasi Google Sites ‑sivustoon, ota yhteyttä verkkotukeen.

URL-osoitteen yhdistäminen Google Sites ‑sivustoon Google Workspacella

Luo CNAME-tietue Google Domainsissa yhdistämisprosessin aikana:

1. Kirjaudu Google Domainsiin.
  2. Valitse verkkotunnuksesi.
  3. Avaa Valikko Valikko ja sitten klikkaa DNS.
  4. Vieritä kohtaan "Omat resurssitietueet".
  5. Lisää aliverkkotunnus @-kenttään. Esimerkki: www.
  6. Klikkaa A-kentässä olevaa alanuolta Arrow drop down ja sitten CNAME.
  7. Lisää Verkkotunnuksen nimi ‑kenttään "GHS.GOOGLEHOSTED.COM".
  8. Valitse Lisää.
  9. Määritä sivustolle uusi URL-osoite ohjeiden mukaisesti.