Google har inngått en avtale om at Squarespace, Inc. skal kjøpe alle domenenavnregistreringer fra Google Domains. Squarespace er domeneforvalteren for domenet ditt, og vilkårene for bruk av Squarespace gjelder. Google administrerer imidlertid domenet ditt i løpet av en overgangsperiode. Etter denne overgangsperioden blir domenet ditt overført til Squarespace, og fra og med overføringen er dataene dine underlagt personvernreglene til Squarespace. Finn ut mer om avtalen.

Om .au-domener

Velg en kategori nedenfor for å få informasjon om pris, vilkår og begrensninger, registreringsdetaljer, personvern med mer for .au-domener.

Viktig: Frem til 20. september 2022 må registrantene oppfylle visse kvalifikasjonskrav for registrering av enkelte .au-domener.

Kvalifikasjonskrav

Bedrifter og organisasjoner med australsk domenenavn

Mellom 24. mars 2022 og 20. september 2022 kan registranter for bedrifter eller organisasjoner med et com.au-, net.au-, org.au-, asn.au-, id.au-, gov.au- eller edu.au-domenenavn søke om å registrere det tilsvarende .au-domenenavnet (example.au og example.com.au). Du kan finne registranten for domenet ditt ved å søke etter domenet i WHOIS.

Hvis ingen andre har gjort krav på domenet, kan du registrere det hos Google Domains. Hvis flere har gjort krav på domenet (hvis noen andre for eksempel eier .net.au-versjonen av .com.au-domenenavnet ditt), avgjør Auda-prosessen for prioritert tildeling hvem som kan registrere det tilsvarende .au-domenenavnet.

For å registrere et tilsvarende .au-domene må du skaffe et prioriteriteringstoken ved å gå til priority.auda.org.au og følge veiledningen der.

Bedrifter og organisasjoner uten nåværende australsk domenenavn

Hvis bedriften eller organisasjonen din ikke har et com.au-, net.au-, org.au-, asn.au-, id.au-, gov.au- eller edu.au-domene ennå, kan du kjøpe et .com.au-domene fra Google Domains frem til 23. mars 2022 for å være kvalifisert for det tilsvarende .au-domenet. Finn ut hvordan du kjøper et domenenavn.

Viktig: Etter 24. mars 2022 er det fortsatt mulig å registrere tilgjengelige .au-domener hvis de tilsvarende com.au-, net.au-, org.au-, asn.au-, id.au-, gov.au- eller edu.au-domenene ikke er gjort krav på, basert på førstemann-til-mølla-prinsippet.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du lese retningslinjene fra .au-registeret.

Registreringsveiledning

Hvis du er kvalifisert for et .au-domene, følger du trinnene nedenfor for å registrere domenet ditt.

1. Søk etter et tilgjengelig .au-domene.
  2. Klikk på Legg i handlekurven .
  3. Klikk på Se handlekurven for å se gjennom handlekurven din. Hvis du vil fjerne et domene, klikker du på ved siden av navnet.
  4. Du må oppgi mer informasjon for å registrere .au-domenet.
  5. Klikk på Oppgi informasjon for å oppgi informasjonen som kreves for å registrere et .au-domene.

Viktig: Registrering av enkelte .au-domener krever et prioriteriteringstoken. Du kan hente de nødvendige opplysningene som er tilknyttet prioriteriteringstokenet ditt, ved å gå til priority.auda.org.au og følge veiledningen der.

1. Med Google Domains velges Automatisk fornyelse som standard. Om ønskelig kan du velge bort dette. Finn ut mer om de ulike alternativene for fornyelse.
  2. Klikk på Gå til kassen nederst i handlekurven din.
  3. Oppgi eller endre kontaktinformasjonen for domenet.
  4. Velg betalingsmåten du ønsker å bruke.
  5. Klikk på Kjøp. Behandlingen av registreringen kan ta noen minutter.
Pris

Type

Pris

Finn ut mer

Årlig registrering

USD 12

Kjøp et domene

Gebyr for å gjenopprette et utløpt eller slettet domene

USD 40

Gjenopprett et domene

Vilkår og begrensninger

Vilkår og begrensninger

Detaljer

Finn ut mer

Domeneforvalter

Domain Directors Pty Ltd

Hva er domeneforvaltere?

Register

Au Domain Administration LTD.

Om registre

ccTLD

Ja – Australia

Landskodebaserte toppdomener (ccTLD) brukes eller reserveres vanligvis for et land, en suveren stat eller et avhengig område.

Begrensninger

Ja

Vilkår for bruk av registre

Registrering

Registreringsinformasjon

Detaljer

Finn ut mer

Maksimal registreringsperiode

5 år

Dette er det maksimale antallet år du kan legge til manuelt i domeneregistreringen din.

Krav til overføring av kjøp

Nei

Om domeneoverføringer til Google Domains

Overføringsautorisasjon kreves

Ja

Dette angir om autorisasjon kreves fra den nåværende registranten for å fullføre en overføring. I så fall mottar den nåværende registranten en bekreftelses-e-post.

Tidspunkt for automatisk fornyelse versus utløpsdato

18 dager før utløpsdatoen

Hvis du har aktivert automatisk fornyelse, er dette hvor mange dager før eller etter registreringens utløp at Google Domains forsøker å behandle en automatisk fornyelse av betalingen.

Utsatt tidsfrist for automatisk fornyelse

Null dager

Når du aktiverer automatisk fornyelse, er dette hvor mange dager etter registreringens utløp du har på deg til å oppdatere betalingsmåten, før tjenesten blir avbrutt.

Tilgjengelig periode etter utløp

Null dager

Hvis du ikke har aktivert automatisk fornyelse og registreringen utløper, har du et visst antall dager på deg før tjenesten blir avbrutt.

Utsatt tidsfrist for fornyelse

3 dager før utløpsdatoen

Når domenet utløper, har du et visst antall dager på deg til å fornye domenet for ett år til.

Hvis du vil ha mer informasjon om pris, kan du gå til prisdelen ovenfor.

Utsatt tidsfrist for gjenoppretting

30 dager

Etter den utsatte tidsfristen for fornyelse har du et visst antall dager på deg til å gjenopprette domenet for ett år til. Etter dette blir domenet offentlig tilgjengelig for registrering.

Hvis du vil ha mer informasjon om pris, kan du gå til prisdelen ovenfor.

Ventetid for tilgjengelighet

4 dager

Når et domene slettes, må du vente et visst antall dager før domenet blir offentlig tilgjengelig for registrering.

Personverninformasjon

Personverninformasjon

Detaljer

Finn ut mer

Personvern er tillatt

Nei

Om personvern

Personvernleverandør

Ikke aktuelt

Ikke aktuelt

Informasjon om domenenavnsystem (DNS)

DNS-informasjon

Detaljer

Finn ut mer

Domenenavnet støtter ikke-ASCII-tegn (f.eks. À, É, Î eller グ)

Nei

IANAs repositorium med IDN-praksiser

Antall tegn i domenenavn

2–63

Tegnene i domenenavnet kan være bokstaver, tall eller en kombinasjon av disse. Tegnlengden gjelder bare for domenenavnet, og det inkluderer ikke toppdomenet – for eksempel .com eller .net.

Antall navnetjenere

Administrer domenenavnetjenere

Støtter DNSSEC («Domain Name System Security Extensions»)

Ja

Slik konfigurerer du DNSSEC