Google heeft een overeenkomst gesloten om alle domeinnaamregistraties van Google Domains te verkopen aan Squarespace, Inc. Squarespace is nu de feitelijke registreerder van je domein en de Servicevoorwaarden van Squarespace zijn van toepassing. Google zal je domein nog wel blijven beheren tijdens de overgangsperiode. Daarna wordt je domein overgezet naar Squarespace. Na de overdracht zijn je gegevens onderworpen aan het Privacybeleid van Squarespace. Meer informatie over de overeenkomst

Over .au-domeinen

Selecteer hieronder een categorie voor informatie over onder andere de prijs, voorwaarden en beperkingen, registratiegegevens en privacybescherming voor .au-domeinen.

Belangrijk: Houders moeten tot 20 september 2022 aan bepaalde deelnamevereisten voldoen om sommige .au-domeinen te registreren.

Criteria

Bedrijven en organisaties die op dit moment een Australische domeinnaam hebben

Houders kunnen tussen 24 maart 2022 en 20 september 2022 voor hun bedrijf of organisatie met de domeinnaam com.au, net.au, org.au, asn.au, id.au, gov.au of edu.au de equivalente .au-domeinnaam registreren (example.au en example.com.au). Zoek je domein in WHOIS om de houder van je domein te vinden.

Als niemand anders dit domein wil claimen, kun je het domein registreren bij Google Domains. Als er wel andere geïnteresseerden zijn, bijvoorbeeld iemand die .net.au heeft terwijl jij .com.au hebt, wordt met het AUDA-toewijzingsproces bepaald wie de equivalente .au-domeinnaam mag registreren.

Als je een equivalent .au-domein wilt registreren, moet je een prioriteitstoken hebben. Volg hiervoor de stappen op priority.auda.org.au.

Bedrijven en organisaties die op dit moment geen Australische domeinnaam hebben

Als je bedrijf of organisatie de domeinnaam com.au, net.au, org.au, asn.au, id.au, gov.au of edu.au nog niet heeft, kun je tot 23 maart 2022 een .com.au-domein kopen bij Google Domains om in aanmerking te komen voor het equivalente .au-domein. Meer informatie over het kopen van een domeinnaam.

Belangrijk: Na 24 maart 2022 kun je nog steeds beschikbare .au-domeinen registreren als de equivalente domeinen com.au, net.au, org.au, asn.au, id.au, gov.au of edu.au nog niet zijn niet geclaimd. Claimen gebeurt dan op basis van het principe 'wie het eerst komt, het eerst maalt'.

Bekijk het beleid van het .au-register voor meer informatie.

Registratie-instructies

Als je in aanmerking komt voor een .au-domein, volg je de onderstaande stappen om je domein te registreren.

1. Zoek naar een beschikbaar .au-domein.
  2. Klik op Toevoegen aan winkelwagen .
  3. Als je wilt zien wat er zich in je winkelwagentje bevindt, klik je op Winkelwagentje bekijken. Als je een domein wilt verwijderen, klik je naast de naam op .
  4. Als je het .au-domein wilt registreren, moet je aanvullende gegevens opgeven.
  5. Klik op Gegevens invoeren om de aanvullende gegevens in te voeren die nodig zijn om een .au-domein te registreren.

Belangrijk: Voor sommige .au-domeinen heb je een prioriteitstoken nodig om het domein te registreren. Je vindt de vereiste gegevens voor je prioriteitstoken door de stappen te volgen op priority.auda.org.au.

1. Google Domains meldt je automatisch aan voor Automatische verlenging. Je kunt je hier desgewenst voor afmelden. Bekijk meer informatie over verlengingsopties.
  2. Klik op Afrekenen onderaan je winkelwagentje.
  3. Voer de Contactgegevens voor het domein in of bewerk deze.
  4. Selecteer een betaalmethode.
  5. Klik op Kopen. Het kan een paar minuten duren voordat je registratie verwerkt is.
Prijs

Type

Prijs

Meer informatie

Jaarlijkse registratie

$ 12 USD

Een domein kopen

Kosten voor het herstel van een verlopen of verwijderd domein

$ 40 USD

Een domein herstellen

Voorwaarden en beperkingen

Voorwaarden en beperkingen

Details

Meer informatie

Feitelijke registreerder

Domain Directors Pty Ltd

Weten wie je feitelijke registreerder is

Register

.au Domain Administration LTD.

Over registers

ccTLD

Ja, Australië

Topleveldomeinen met landcode (country code top-level domains, ccTLD's) worden gewoonlijk gebruikt of gereserveerd voor een land, soevereine staat of afhankelijk gebied.

Beperkingen

Ja

Servicevoorwaarden voor registers

Registratie

Registratiegegevens

Details

Meer informatie

Maximale registratieperiode

5 jaar

Dit is het maximale aantal jaren dat je handmatig aan je domeinregistratie kunt toevoegen.

Aankoopvereiste voor overdracht

Nee

Over domeinoverdrachten naar Google Domains

Autorisatie voor overdracht vereist

Ja

Dit geeft aan of de huidige houder toestemming moet geven om een overdracht te voltooien. Zo ja, dan krijgt de huidige houder een verificatiemail.

Tijdstip automatische verlenging ten opzichte van vervaldatum

18 dagen voor de vervaldatum

Als automatische verlenging aanstaat, is dit het aantal dagen voor of na het verlopen van je registratie dat Google Domains probeert een betaling voor automatische verlenging te verwerken.

Respijtperiode voor automatische verlenging

0 dagen

Als je automatische verlenging aanzet, is dit het aantal dagen dat je na het verlopen van je registratie hebt om je betaalmethode te updaten voordat de service wordt onderbroken.

Onderbrekingsperiode na vervaldatum

0 dagen

Als je automatische verlenging niet hebt aangezet en je registratie verloopt, heb je nog een bepaald aantal dagen voordat de service wordt onderbroken.

Respijtperiode voor verlenging

3 dagen voor de vervaldatum

Als je domein verloopt, heb je nog een bepaald aantal dagen om het domein met een jaar te verlengen.

Ga naar het bovenstaande prijsgedeelte voor meer informatie over de prijs.

Respijtperiode voor herstel

30 dagen

Na de respijtperiode voor verlenging heb je nog een bepaald aantal dagen om het domein voor een jaar te herstellen. Daarna is het weer openbaar beschikbaar voor registratie.

Ga naar het bovenstaande prijsgedeelte voor meer informatie over de prijs.

Wachttijd voor beschikbaarheid

4 dagen

Als een domein wordt verwijderd, moet je nog een bepaald aantal dagen wachten voordat het domein openbaar beschikbaar is voor registratie.

Privacyinformatie

Privacyinformatie

Details

Meer informatie

Privacybescherming toegestaan

Nee

Over privacybescherming

Aanbieder van privacybescherming

N.v.t.

N.v.t.

Informatie over het Domain Name System (DNS)

DNS-informatie

Details

Meer informatie

Domeinnaam ondersteunt niet-ASCII-tekens (bijvoorbeeld À, É, Î en グ)

Nee

IANA Repository of IDN Practices

Aantal tekens in een domeinnaam

2-63

De tekens van de domeinnaam kunnen letters, cijfers of een combinatie van beide zijn. Het aantal tekens is alleen van toepassing op de domeinnaam. De domeinextensie, zoals .com of .net, wordt niet meegeteld.

Aantal naamservers

Naamservers voor domeinen beheren

Ondersteunt Domain Name System Security Extensions (DNSSEC)

Ja

DNSSEC instellen