Google har indgået en aftale med Squarespace, Inc. vedrørende opkøbet af alle Google Domains' registreringer af domænenavne. Squarespace er registrator for dit domæne, og Squarespaces servicevilkår er gældende. Google administrerer dog dit domæne i en overgangsperiode. Efter en overgangsperiode vil dit domæne blive overflyttet til Squarespace, og ved overførsel vil dine data være underlagt Squarespaces privatlivspolitikFå flere oplysninger om aftalen.

Ressourceregistreringstyper

Ressourceregistreringer giver oplysninger om de underliggende komponenter for dit domæne, f.eks. din webhost eller mailudbyder.

Når nogen går til dit website eller bruger dit domænenavn til at sende eller modtage mails, sikrer ressourceregistreringer, at der er adgang til alle dele af websitet, og at websitet fungerer korrekt. Ressourceregistreringer kan også forbedre websitesikkerheden og godkende ejerskab af domænenavne.

Når du tilføjer en ressourceregistrering i Google Domains, skal du udfylde følgende felter:

• Hostname
  • Type
  • Levetid (TTL, time to live)
  • Data

Du kan få flere oplysninger om, hvad du skal medtage, fra den tjenesteudbyder, der henvises til i registreringen. Mailservere, der angives som en del af en MX-registrering, defineres f.eks. af din mailudbyder, f.eks. Google Workspace.

Få flere oplysninger om webhostingregistreringer

A

IP-adresser er numeriske adresser for enheder, der har forbindelse til internettet, f.eks. servere og computere. Når du opretter et website, definerer en A- eller AAAA-registrering webhostens IP-adresse.

Der er 2 versioner af IP-adresser på internettet: IPv4 og IPv6. "A-registreringer" omfatter kun IPv4-adresser. "AAAA-registreringer" omfatter kun IPv6-adresser. Kontakt din webhost for at finde ud af, hvilken IP-adresse der skal bruges i en A-registrering.

Her er et eksempel på, hvordan du formaterer en A-registrering i Google Domains:

Hostname Type TTL Data
@ A 1H 123.123.123.123
Vigtigt! @ angiver den ressourceregistrering, som gælder for dit domænenavn, f.eks. example.com. Du kan få flere oplysninger i feltet "Hostname" under Administrer ressourceregistreringer.
AAAA

IP-adresser er numeriske adresser for enheder, der har forbindelse til internettet, f.eks. servere og computere. Når du opretter et website, definerer en A- eller AAAA-registrering websitets IP-adresse.

Der er 2 versioner af IP-adresser på internettet: IPv4 og IPv6. "AAAA-registreringer" omfatter kun IPv6-adresser. "A-registreringer" omfatter kun IPv4-adresser. Kontakt din webhost for at finde ud af, hvilken IP-adresse der skal bruges i en AAAA-registrering.

Her er et eksempel på, hvordan du formaterer en AAAA-registrering i Google Domains:

Hostname Type TTL Data
@ AAAA 1H 2002:db80:1:2:3:4:567:89ab
Vigtigt! @ angiver den ressourceregistrering, som gælder for dit domænenavn, f.eks. example.com. Du kan få flere oplysninger i feltet "Hostname" under Administrer ressourceregistreringer.
ALIAS

ALIAS-registreringer implementeres via Google Cloud DNS (andre DNS-udbydere kan henvise til ALIAS-registreringerne som ANAME-registreringer). De fungerer på samme måde som CNAME-registreringer, men kan bruges på roddomænet, hvor CNAME kun kan bruges på underdomæner. Få flere oplysninger om ALIAS-registreringer.

I dette eksempel findes domænenavnet otherdomain.com med følgende A-registrering:

Hostname

Type

TTL

Data

@

A

1H

123.123.123.123

Hvis du vil have, at dit domæne, eksempel.com, bruger den samme IP-adresse som otherdomain.com, skal du oprette følgende ALIAS-registrering:

Hostname

Type

TTL

Data

@

ALIAS

1H

otherdomain.com.

Vigtigt!

• @ indikerer, at ressourceregistreringen gælder for dit domænenavn, f.eks. example.com. Du kan få flere oplysninger om feltet "Hostname" ved at se, hvordan du administrerer ressourceregistreringer. Da ALIAS-registreringer kun kan anvendes på roddomænet, behøver du ikke at angive noget i feltet Hostname.
  • "." efter example.com er ikke en fejl. Det giver et fuldt kvalificeret domænenavn.
  • ALIAS-registreringer kan ikke bruges på underdomæner.
  • ALIAS-registreringer kan ikke bruges på et domæne, hvor DNSSEC er aktiveret. Du kan få flere oplysninger om DNSSEC ved at se, hvordan du konfigurerer DNSSEC og DNS-sikkerhed.
CNAME

A- og AAAA-registreringer angiver et direkte link mellem et domæne eller underdomæne og en webhosts IP-adresse, hvorimod CNAME-registreringer angiver, hvordan man finder en host-IP-adresse ved at pege på en anden ressourceregistrering. På den måde fungerer en CNAME-registrering som et alias.

I dette eksempel har du domænenavnet example.com med følgende A-registrering:

Hostname Type TTL Data
@ A 1H 123.123.123.123

Vigtigt! @ angiver den ressourceregistrering, som gælder for dit domænenavn, f.eks. example.com. Du kan få flere oplysninger i feltet "Hostname" under Administrer ressourceregistreringer.

Hvis du vil sikre, at den samme IP-adresse bruges, når der søges efter www.example.com på internettet, skal du oprette følgende CNAME-registrering:

Hostname Type TTL Data
www CNAME 1H example.com.
Vigtigt!
  • www fortolkes som et præfiks til et domænenavn, f.eks. example.com. Du kan få flere oplysninger om feltet "Hostname" under Administrer ressourceregistreringer.
  • "." efter example.com er ikke en fejl. Det giver et fuldt kvalificeret domænenavn.

Få flere oplysninger om mailregistreringer

MX

Når du bruger dit domænenavn i mailadresser, f.eks. you@example.com, angiver en MX-registrering den mailserver, der håndterer disse meddelelser. Hvis du f.eks. bruger Google Workspace til at administrere mails for din virksomhed, bruges MX-registreringerne til at tilknytte de to tjenester og sende og modtage dine mails. Du kan finde ud af, hvilke oplysninger du skal angive i feltet "Data" i en MX-registrering, ved at kontakte din mailudbyder.

Her er et eksempel på, hvordan du formaterer en MX-registrering i Google Domains:

Hostname Type TTL Data
@ MX 1H mailhost1.example.com.
Vigtigt!
  • @ angiver, at ressourceregistreringen gælder for dit domænenavn, f.eks. example.com. Du kan få flere oplysninger i feltet "Hostname" under Administrer ressourceregistreringer.
  • Det afsluttende "." efter mailhost1.example.com er ikke en fejl, men nødvendigt for at angive et fuldt kvalificeret domænenavn.

Der kan konfigureres flere MX-registreringer for et domæne. Dette sker for at sikre, at de andre servere stadig kan sørge for, at du kan sende og modtage mails, selvom der er problemer med adgangen til en af mailserverne.

Når du medtager flere MX-registreringer, bør du angive, hvad du vil prøve først, som nummer to osv. Dette kaldes også en prioritet. Jo lavere tallet er, desto højere prioritet. For eksempel har 1 højere prioritet end 10.

Google Domains anvender ikke et separat felt til prioritetsnummeret. Du kan angive et prioritetsnummer ved at angive værdien i feltet "Data" og derefter mailhosten.

Her er et eksempel på, hvordan du formaterer flere MX-registreringer med prioriteter i Google Domains:

Hostname Type TTL Data
@ MX 1H 1 mailhost1.example.com.
@ MX 1H 2 mailhost2.example.com.

I ovenstående eksempel anvendes mailhost2.example.com (lavere prioritet), hvis der ikke kan leveres mail med mailhost1.example.com (højere prioritet).

SPF

SPF-registreringer giver mulighed for at godkende mail, der sendes fra dit domænenavn. Når en mailserver modtager mail fra dit domæne, tjekker den SPF-registreringer for at bekræfte, at mailen kommer fra dig.

I Google Domains kan du bruge en TXT-registreringstype til at definere dine SPF-registreringer. Feltet "Data" skal indeholde SPF-tagget v=spf1 og andre SPF-kvalifikatorer, -mekanismer og -modifikatorer.

Her er et eksempel i Google Domains:

Hostname Type TTL Data
@ TXT 1H v=spf1 include:_spf.google.com ~all
Vigtigt! @ angiver den ressourceregistrering, som gælder for dit domænenavn, f.eks. example.com. Du kan få flere oplysninger i feltet "Hostname" under Administrer ressourceregistreringer.
Du kan få flere oplysninger om, hvordan du formaterer SPF-registreringer, i RFC 7208.

Få flere oplysninger om navneserverregistreringer

NS

En NS-registrering angiver, hvor du kan finde andre ressourceregistreringer for dit domænenavn. Når du køber et domænenavn via Google Domains, leveres navneservere uden yderligere omkostninger og konfigureres automatisk.

Du kan også oprette tilpassede navneservere. Når du bruger tilpassede navneservere, administrerer og justerer du de fleste af dine ressourceregistreringer via din navneserverudbyder. Få flere oplysninger om, hvordan du administrerer domænenavneservere.

SOA

En SOA-registrering gemmer oplysninger om dit domæne. Det hjælper med at administrere trafik mellem navneservere, f.eks. administratorens mailadresse og domænets seneste opdatering.

Når du køber et domænenavn via Google Domains, leveres der navneservere til dig uden yderligere omkostninger. Der konfigureres automatisk SOA-registreringer til dig.

Få flere oplysninger om sikkerhedsregistreringer

CAA

En CAA-registrering giver dig mulighed for at styre, hvem der kan udstede SSL-/TLS-certifikater til dit website. CAA-registreringer kan hjælpe med at udstede sikre certifikater mod dem, der forsøger at efterligne dit domænenavn.

Her er et eksempel på en CAA-registrering, som begrænser udstedelsen af certifikater til certifikatautoriteten Let's Encrypt:

Hostname Type TTL Data
@ CAA 1H 0 issue letsencrypt.org
Vigtigt! @ angiver den ressourceregistrering, som gælder for dit domænenavn, f.eks. example.com. Du kan få flere oplysninger i feltet "Hostname" under Administrer ressourceregistreringer.
Se RFC 8659 for at få flere oplysninger om, hvordan du formaterer CAA-registreringer, f.eks. rollen "0" og "issue" i dette eksempel.
DNSKEY
En offentlig DNS-nøgleregistrering (DNSKEY) indeholder en offentlig signaturnøgle til at:
  • Understøtte DNSSEC (Domain Name System Security Extensions).
  • Forhindre, at der indsættes falske ressourceregistreringer, når oplysninger udveksles mellem enheder.
Hvis du bruger Google Domains' standardnavneservere, behøver du ikke at konfigurere DNSKEY-registreringer for at aktivere DNSSEC. Se, hvordan du konfigurerer DNSSEC-sikkerhed.
DS
Vigtigt! Nogle domæner bruger muligvis en anden type sikkerhedsregistrering, f.eks. en offentlig DNS-nøgle (DNSKEY).
En DS-registrering (Delegation Signer) indeholder en hash-kryptering eller en envejs-kryptering af en DNSKEY-registrering for at muliggøre DNSSEC (Domain Name System Security Extensions).
DNSSEC sikrer domænenavnesystemet (DNS) og forhindrer, at der indsættes falske ressourceregistreringer, når oplysninger udveksles mellem enheder.
Hvis du bruger Google Domains' standardnavneservere, behøver du ikke at konfigurere DS-registreringer for at aktivere DNSSEC. Se, hvordan du konfigurerer DNSSEC-sikkerhed.
PTR

En PTR-registrering er det modsatte af en A- eller AAAA-registrering. Mens A- og AAAA-registreringer angiver den IP-adresse, der er tilknyttet et domænenavn, indeholder en PTR-registrering det domænenavn, der er knyttet til en IP-adresse. PTR-registreringer bruges i omvendte DNS-opslag, som ofte anvendes til at dobbelttjekke, at de oplysninger, der angives af et domænenavn, er pålidelige.

Normalt administrerer du ikke PTR-registreringer via Google Domains. PTR-registreringer angives typisk af ejeren af din IP-adresse (din internetudbyder). Ejeren af din IP-adresse kan dog overdrage ansvaret for at administrere omvendte DNS-opslag til dig. I så fald skal du tilføje en tilsvarende PTR-registrering i Google Domains.

I dette eksempel har du en A-registrering:

Hostname Type TTL Data
www A 1H 111.222.33.4

Og ejeren af din IP-adresse tildeler ansvaret for omvendte DNS-opslags til dig med en CNAME-registrering.

Vigtigt! Rækkefølgen af de 4 tal, der udgør IP-adressen, er blevet vendt om.

Hostname Type TTL Data
4.33.222.111.in-addr.arpa. CNAME 1H ptr_www.example.com.

Når det er gjort, skal du angive følgende PTR-registrering i Google Domains:

Hostname Type TTL Data
ptr_www PTR 1H www.example.com.
Vigtigt! "." efter ptr_www.example.com og www.example.com er ikke en fejl. Det giver et fuldt kvalificeret domænenavn.
SSHFP

En SSHFP-registrering bekræfter tilliden for de maskiner, du opretter forbindelse til via Secure Shell (SSH).

Her er et eksempel på, hvordan du formaterer en SSHFP-registrering i Google Domains:

Hostname Type TTL Data
@ SSHFP 1H 2 1 123456789abcdef67890123456789abcdef67890
Vigtigt! @ angiver den ressourceregistrering, som gælder for dit domænenavn, f.eks. example.com. Du kan få flere oplysninger i feltet "Hostname" under Administrer ressourceregistreringer.
Se RFC 4255 for at få flere oplysninger om, hvordan du formaterer SSHFP-registreringer, f.eks. rollen "2" og "1" i dette eksempel.
TLSA
En TLSA-registrering er en metode til at validere SSL- eller TLS-certifikater, selvom der er et brud på sikkerheden til certifikatautoriteten.

Du kan få flere oplysninger om, hvordan du strukturerer en TLSA-ressourceregistrering, på:

Få flere oplysninger om andre registreringstyper

TXT

En TXT-registrering kan bruges til at optage noter, som kan læses af mennesker eller maskiner. Selvom tekstregistreringer kan indeholde vilkårlige noter, kan de også tjene mere aktive formål, f.eks. bekræftelse af ejerskab af domænenavn.

Her er et eksempel på, hvordan du formaterer en TXT-registrering i Google Domains:

Hostname Type TTL Data
@ TXT  1H Dette er mit domæne
Vigtigt! @ angiver den ressourceregistrering, som gælder for dit domænenavn, f.eks. example.com. Du kan få flere oplysninger om feltet "Host name" under Administrer ressourceregistreringer.