Bytt til Google Presentasjoner fra Microsoft PowerPoint

""

Slides

Tidligere har du kanskje brukt forbrukerversjonen av Microsoft PowerPoint utenfor jobb. Nå som du har Google Presentasjoner, ønsker vi å gi deg noen tips om hvordan du bruker den nye presentasjonsprogramvaren din.

Skaff deg Presentasjoner: slides.google.com | Android-appen | iOS-appen

""

Merk: Sammenligningene er basert på Microsoft Office versjon 2010, 2013 og 2016.

Sammenligning på et øyeblikk

Vis alle instruksjonene | Skjul alle instruksjonene

I PowerPoint … I Presentasjoner …
Del presentasjonen din ved hjelp av SharePoint eller OneDrive
Del presentasjonen din fra Presentasjoner
  1. Klikk på Del fra en presentasjon.
  2. Under Folk skriver du inn e-postadressen til personen eller gruppen du vil dele med.
  3. Klikk på Rediger "" og velg et tilgangsnivå.
  4. Klikk på Send.
Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se artikkelen om hvordan du kommer i gang med Presentasjoner

Del presentasjonen din med PowerPoint-brukere

1. Fra en presentasjon klikker du på Filog deretterSend som e-postvedlegg.
  2. Under «Legg ved som» velger du formatet (PowerPoint eller PDF).
  3. Skriv inn e-postadressen, emnet og en melding.
  4. Klikk på Send.
Samarbeid i sanntid i SharePoint eller OneDrive
Samarbeid i sanntid i Presentasjoner

Når du deler en presentasjon, kan andre personer – avhengig av hvilken tilgang de har – redigere dem, legge til kommentarer og tildele oppgaver.

• For å spore endringer klikker du på nedoverpilen "" øverst til høyre. Fra menyen velger du Forslag-modusen.
  • Slik legger du til og tildeler kommentarer:
    1. Velg teksten du vil kommentere.
    2. Klikk på Legg til en kommentar "".
    3. For å tildele en kommentar til noen, skriv inn «+» og personens e-postadresse.
    4. Skriv inn kommentaren din og klikk på Kommenter.
Få tilgang til versjonshistorikk i SharePoint eller OneDrive
Få tilgang til versjonsloggen i Presentasjoner
  1. Velg Filog deretterVersjonsloggog deretterSe versjonsloggen.
  2. Klikk på et tidsstempel for å se en tidligere versjon av filen.
  3. (Valgfritt) Utfør en av disse handlingene:
    • For å gjøre en tidligere versjon til den aktive versjonen, gå til toppen av siden og klikk på Gjenopprett denne versjonen.
    • For å gi navn til en tidligere versjon, klikk på Mer ""og deretterGi navn til denne versjonen.
    • For å lage en kopi av en tidligere versjon, klikk på Mer ""og deretterLag en kopi.
Åpne en PowerPoint-presentasjon
Åpne en PowerPoint-presentasjon
  1. I Disk dobbeltklikker du på en PowerPoint-fil.

En forhåndsvisning av filen åpnes.

2. Øverst klikker du på Åpne med Google Presentasjoner.

Alle endringer du gjør, lagres i den opprinnelige Microsoft Office-filen.

Få tilgang til presentasjoner uten nett i OneDrive
Få tilgang til presentasjoner uten nett i Disk
  1. Installer utvidelsen «Google Dokumenter uten nett».
  2. I Disk klikker du på Innstillinger Settingsog deretterInnstillinger.
  3. I delen «Uten nett» merker du av for Opprett, åpne og rediger nylige Google-filer uten å være tilkoblet internett.
  4. Klikk på Ferdig.
  5. Høyreklikk på en fil og slå på Tilgjengelig uten nett.

For å finne ut hvordan du får tilgang til filer uten nett via datamaskinen eller mobilenheten, se artikkelen om hvordan du får tilgang til lagrede Disk-filer uten internett.

Lagre en presentasjon automatisk i SharePoint eller OneDrive eller slå på automatisk gjenoppretting
Lagre en presentasjon automatisk i Disk
Presentasjonen lagres automatisk i Disk mens du jobber, så du trenger ikke å klikke på Lagre.
Legg til bilder i presentasjonen
Legg til bilder i presentasjonen

Du kan dra og slippe bilder fra datamaskinen til presentasjonen. Du kan også klikke på Sett innog deretterBilde og velge et bilde fra blant annet Google Disk, Google Foto og nettet.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se artikkelen om hvordan du legger til og redigerer bilder.

Legg til et Excel-diagram i presentasjonen din
Legg til et Excel-diagram i presentasjonen din
  1. I Regneark velger du diagrammet du vil kopiere.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer ""og deretter Kopier diagram.
  3. I Presentasjoner høyreklikker du på og deretter Lim inn
  4. Klikk på Lim inn.

Google, Google Workspace og relaterte merker og logoer er varemerker som tilhører Google LLC. Alle andre bedrifts- og produktnavn er varemerker for bedriftene de er tilknyttet.