Microsoft PowerPointin vaihtaminen Slidesiin

Olet ehkä aiemmin käyttänyt vapaa-ajallasi Microsoft PowerPointin kuluttajaversiota. Nyt kun alat käyttää Google Slidesia esitystyökaluna, voit hyödyntää seuraavia vinkkejä.

Ota Slides käyttöön: slides.google.com | Android-sovellus | iOS-sovellus

Huom. Vertailut perustuvat Microsoft Officen versioihin 2010, 2013 ja 2016.

Nopea vertailu

Näytä kaikki ohjeet | Piilota kaikki ohjeet

PowerPointissa Slidesissa
Esityksen jakaminen SharePointin tai OneDriven avulla
Esityksen jakaminen Slidesista
  1. Siirry tietokoneella Google Driveen, Docsiin, Sheetsiin tai Slidesiin.
  2. Valitse tiedosto, jonka haluat jakaa.
  3. Valitse Jaa Jaa.
Katso lisätietoja Slidesin käytön aloittaminen ‑artikkelista.

Esityksen jakaminen PowerPoint-käyttäjille

1. Klikkaa esityksestä Tiedostoja sittenLähetä sähköpostin liitteenä.
  2. Valitse Liitä-kohdassa muoto (PowerPoint tai PDF).
  3. Kirjoita sähköpostiosoite, aihe ja viesti.
  4. Klikkaa Lähetä.
Katso lisätietoja Microsoft Office ‑tiedostojen työstäminen ‑artikkelista.
Reaaliaikainen yhteiskäyttö SharePointissa tai OneDrivessa
Reaaliaikainen yhteiskäyttö Slidesissa
  1. Avaa dokumentti, laskentataulukko tai esitys tietokoneella.
  2. Korosta teksti, kuvat, solut tai diat, joita haluat kommentoida.
  3. Lisää kommentti klikkaamalla työkalupalkista Lisää kommentti Lisää kommentti.
  4. Kirjoita kommentti.
  5. Valitse Kommentoi.
Versiohistorian katseleminen SharePointissa tai OneDrivessa
Versiohistorian katseleminen Slidesissa
  1. In Drive, open your file.
  2. Click Fileja sittenVersion historyja sittenSee version history.
  3. Click a timestamp to see a previous version of the file. Below the timestamp, you’ll see:
    • Names of people who edited the document.
    • A color next to each person’s name. The edits they made appear in that color.
  4. (Optional) To revert to this version, click Restore this version.
Lue lisää See changes to your Drive files and folders ‑artikkelista.
PowerPoint-esityksen avaaminen
PowerPoint-esityksen avaaminen
  1. Kaksoisklikkaa PowerPoint-tiedostoa Drivesta.

Tiedoston esikatselu avautuu.

2. Klikkaa yläkulmasta Avaa Google Slidesilla.

Tekemäsi muutokset tallennetaan alkuperäiseen Microsoft Office ‑tiedostoon.

Katso lisätietoja Microsoft Office ‑tiedostojen työstäminen ‑artikkelista.
Esitykseen pääseminen offline-tilassa OneDrivessa
Esitykseen pääseminen offline-tilassa Drivessa
  1. Asenna Google Docs Offline -laajennus.
  2. Valitse Drivesta Asetukset ja sittenAsetukset.
  3. Valitse Offline-osiosta Luo, avaa ja muokkaa viimeisimpiä Google-tiedostojasi offline-tilassa ‑valintaruutu.
  4. Klikkaa Valmis.
  5. Klikkaa tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja ota käyttöön Käytettävissä offline-tilassa.

Jos haluat päästä tiedostoihisi käsiksi offline-tilassa tietokoneella tai mobiililaitteella, lue ohjeet Access stored Drive files offline ‑artikkelista.

Esityksen automaattinen tallentaminen SharePointiin tai OneDriveen tai Automaattisen palautuksen ottaminen käyttöön
Esityksen automaattinen tallentaminen Driveen
Esityksesi tallennetaan automaattisesti Driveen työskennellessäsi, joten sinun ei tarvitse klikata Tallenna.
Kuvien lisääminen esitykseen
Kuvien lisääminen esitykseen

Voit vetää ja pudottaa kuvia tietokoneeltasi esitykseen. Voit myös klikata Lisääja sittenKuva ja valita kuvan Google Drivesta, Google Kuvista, verkosta tai muusta haluamastasi sijainnista.

Katso lisätietoja Add and edit images ‑artikkelista.

Excel-kaavion lisääminen esitykseen
Sheets-kaavion lisääminen esitykseen
  1. Avaa dokumentti tai esitys tietokoneella Google Docsissa tai Google Slidesissa.
  2. Valitse Lisää ja sitten Kaavio ja sitten Sheetsistä.
  3. Klikkaa laskentataulukkoa, joka sisältää lisättävän kaavion, ja klikkaa sitten Valitse.
  4. Klikkaa lisättävää kaaviota.
    • Jos et halua, että kaavio linkitetään laskentataulukkoon, poista Linkitä laskentataulukkoon ‑valinta.
  5. Valitse Tuo.
Katso lisätietoja Insert and edit charts ‑artikkelista.

Google, Google Workspace ja niihin liittyvät merkit ja logot ovat Google LLC:n tavaramerkkejä. Muut yritysten ja tuotteiden nimet voivat olla niihin liittyvien yritysten tavaramerkkejä.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.