Google Documenten gebruiken

Google Documenten is een online tekstverwerker waarmee je documenten kunt maken en opmaken en met anderen kunt samenwerken. Bekijk onze vijf beste tips voor Google Documenten.

Stap 1: Een document maken

Een nieuw document maken:
  1. Open op je computer het startscherm van Google Documenten op docs.google.com.
  2. Klik linksboven onder 'Een nieuw document starten' op NieuwNieuw.
Je kunt ook nieuwe documenten maken via de URL docs.google.com/create.

Stap 2: Bewerken en opmaken

Een document bewerken:

1. Open een document in Google Documenten op je computer.

2. Dubbelklik op een woord om het te selecteren of gebruik de cursor om de tekst te selecteren die je wilt wijzigen.
  3. Begin met bewerken.
  4. Klik bovenaan op Ongedaan maken Ongedaan maken of Opnieuw Opnieuw als je een actie ongedaan wilt maken of opnieuw wilt uitvoeren.

Opmerking: Je kunt een document ook op een touchscreenapparaat bewerken, zoals een Pixel Book. Dubbeltik hiervoor op het document en begin te typen.

Je kunt onder andere tekst, alinea's en witruimte toevoegen en bewerken in een document.

Stap 3: Delen en samenwerken met anderen

Je kunt bestanden en mappen delen met andere mensen en kiezen welke rechten je ze geeft: weergeven, bewerken of reageren.