HOUR

Palauttaa määritetyn kellonajan tunnit numeromuodossa.

Esimerkkikäyttö

HOUR(TIME(11,40,59))

HOUR(A2)

HOUR(40909.0004)

HOUR("20:49:59")

Syntaksi

HOUR(aika)

• aika – Aika, josta tunnit lasketaan. On viitattava soluun, joka sisältää päivämäärän/kellonajan, päivämäärän/kellonajan tyypin palauttavan funktion tai numeron.

Huomioitavaa

• Varmista, että funktion syöte viittaa soluun, joka sisältää päivämäärän/kellonajan, päivämäärä/kellonaikaobjektin palauttavan funktion (kuten TIME) tai N-funktion palauttaman tyypin päivämäärän sarjanumeron. Google Sheets esittää päivämääriä ja kellonaikoja numeroina. Vaikka soluun lisätty ihmiselle luettavissa oleva päivämäärä muunnetaan automaattisesti, funktiot hyväksyvät vain literaaleja päivämääriä, jotka ovat numeromuodossa.

• HOUR ei muunna numeromuotoja automaattisesti samalla tavalla kuin Google Sheets silloin, kun ne syötetään soluun. Siksi HOUR(12:00:00) palauttaa virheen.

• HOUR palauttaa intuitiivisen käsityksen tunneista. Funktiosta on hyötyä lähinnä muiden laskujen osana eikä niinkään tunnetun kellonajan tuntien määrittämisessä, sillä kyseinen arvo selviää helposti lukemalla koko kellonaika.

• Huomaa, että niiden päivämääräobjektien aika on 0:00:00, jotka on luotu DATE-funktiolla tai syöttämällä päivämäärä ilman aikaa.

Katso myös

YEAR: Palauttaa tietyn päivämäärän vuosiluvun.

WEEKDAY: Palauttaa annetun päiväyksen viikonpäivää edustavan numeron.

TO_DATE: Muuntaa annetun luvun päivämääräksi.

TIME: Muuntaa tunnin, minuutin ja sekunnin kellonajaksi.

SECOND: Palauttaa määritetyn kellonajan sekunnit numeromuodossa.

N: Palauttaa lukuna annetun argumentin.

MONTH: Palauttaa numeromuodossa kuukauden, johon kyseinen päivämäärä kuuluu.

MINUTE: Palauttaa määritetyn kellonajan minuutit numeromuodossa.

DAY: Palauttaa numeromuodossa kuukauden päivän, jota kyseinen päivämäärä edustaa.

DATEVALUE: Muuntaa tunnetussa muodossa annetun päivämäärän merkkijonon päiväysarvoksi.

DATE: Muuntaa annetun vuoden, kuukauden ja päivän päivämääräksi.

Esimerkkejä

Palauttaa tunnin annetun päivämääräarvon kokonaislukuna.

Tarvitsetko lisäapua?

Kokeile näitä vaiheita:

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.