ÅR (YEAR)

Returnerar året som anges i ett visst datum.

Exempelanvändning

ÅR(DATUM(1969;7;20))

ÅR(A2)

ÅR(40909)

Syntax

ÅR(datum)

• datum – datumet vars år ska beräknas. Måste referera till en cell som innehåller ett datum, en funktion som returnerar en datumtyp eller ett tal.

Kommentarer

• Kontrollera att indatan i funktionen antingen är en hänvisning till en cell med ett datum, en funktion som returnerar ett datumobjekt, till exempel DATUM, DATUMVÄRDE eller TO_DATE, eller ett datums serienummer av den typ som returneras av funktionen N. Google Kalkylark visar datum och klockslag som tal. Även om datum omvandlas automatiskt när det anges i en cell godkänns endast bokstavliga datum i numeriskt format av funktioner.

• ÅR omvandlar inte talformat automatiskt på samma sätt som Google Kalkylark gör vid direkt inmatning i celler. Därför tolkas ÅR(10/10/2000) som ÅR(0,005), vilket är kvoten av 10 delat med 10 delat med 2 000.

Se även

VECKODAG: Returnerar ett tal som representerar veckodagen för det angivna datumet.

TO_DATE: Omvandlar ett tillhandahållet tal till ett datum.

N: Returnerar angivet argument som ett tal.

MÅNAD: Returnerar den månad på året då det angivna datumet infaller, i numeriskt format.

DAG: Returnerar den dag i månaden då det angivna datumet infaller, i numeriskt format.

DATUMVÄRDE: Konverterar en angiven datumsträng i ett känt format till ett datumvärde.

DATUM: Konverterar år, månad och dag till ett datum.

Exempel

Returnerar året angivet av ett givet datum.