Skift udseende for afsnit og skrifttyper

Vil du gerne have adgang til avancerede Google Workspace-funktioner i din virksomhed?

Prøv Google Workspace i dag.

Du kan bruge værktøjslinjen øverst i et dokument til at:

• Redigere og formatere afstanden mellem tekst og afsnit
  • Skifte skrifttype og baggrundsfarve
  • Gøre tekst fed, kursiv, understreget eller gennemstreget

Formatér afsnit

Rediger afstand og justering for afsnit

Skift justering af afsnit

1. Åbn et dokument i Google Docs på din computer.
  2. Vælg det afsnit, du vil ændre.
  3. Vælg en indstilling for justering øverst.

Skift linje- og afsnitsafstand

1. Åbn et dokument i Google Docs på din computer.
  2. Vælg de linjer, du vil ændre.
  3. Klik på Formatér og derefter Linje- og afsnitsafstand.
  4. Vælg en indstilling for linjeafstand:
    • Hvis du vil ændre afsnitsafstanden, kan du klikke på Enkelt, 1,15, 1,5 eller Dobbelt.
    • Hvis du vil ændre afstanden mellem afsnit, kan du klikke på Fjern mellemrum før afsnit eller Tilføj mellemrum efter afsnit.
    • Hvis du vil angive en tilpasset afstand, kan du klikke på Tilpasset afstand. Derefter kan du angive den afstand, du vil have før og efter et afsnit, og klikke på Anvend.
    • Hvis du vil beholde afsnits overskrifter og tekst på samme side, kan du klikke på Hold samlet med næste
    • Hvis du vil beholde alle tekstlinjer i samme afsnit på samme side, kan du klikke på Hold linjer samlet.
    • Hvis du vil forhindre enkeltstående linjer i begyndelsen eller slutningen af afsnit kan du klikke på Undgå enkeltstående linjer.

Vigtigt! Hold samlet med næste, Hold linjer samlet og Undgå enkeltstående linjer er ikke tilgængelige i dokumenter, der er i formatet uden sideinddeling. Hvis du vil bruge disse funktioner, skal du sørge for, at dit dokument er i formatet med sideinddeling.

Skift kanter eller farver i afsnit
  1. Åbn et dokument i Google Docs på din computer.
  2. Vælg det afsnit, du vil ændre.
  3. Klik på Formatér og derefter Afsnitstypografi og derefter Kanter og skygge.
  4. Rediger udseendet af dit afsnit i det vindue, der åbnes.
  5. Hvis du vil fjerne kanter eller farver i afsnit, skal du klikke på Nulstil.
  6. Klik på Anvend, når du er færdig.

Formatér skrifttype

Skift mellem små og store bogstaver
  1. Åbn et dokument i Google Docs på din computer.
  2. Vælg den tekst, du vil ændre.
  3. Klik på Tekstfarve Farv tekst
  4. Vælg den ønskede farve.
Vælg en standardskrifttype
  1. Åbn et dokument i Google Docs på din computer.
  2. Fremhæv den ønskede tekst.
  3. Vælg den ønskede skrifttype øverst.
  4. Klik på Formatér og derefter Afsnitstypografi og derefter Normal tekst og derefter Opdater "Normal tekst" til at stemme overens med.
  5. Mens teksten stadig er fremhævet, skal du klikke på Formatér og derefter Afsnitstypografi og derefter Indstillinger og derefter Gem som mine standardlayouts.

Når du har valgt en skrifttype, bruger nye dokumenter denne skrifttype, medmindre du ændrer den igen.

Føj skrifttyper til din liste over skrifttyper

For nogle sprog kan du føje nye skrifttyper til din liste over skrifttyper.

1. Åbn et dokument i Google Docs på din computer.
  2. Øverst på siden skal du klikke på skrifttypenavnet for at åbne listen over skrifttyper.
  3. Klik på Flere skrifttyper nederst på listen.
  4. Gennemse eller søg efter nye skrifttyper.
    • Klik på en skrifttype for at føje den til listen "Mine skrifttyper".
    • Hvis du vil sortere dine skrifttyper eller ændre, hvordan de vises på din liste, skal du bruge pilene "Vis" og "Sortér".
  5. Klik på OK.
Tilgængelige sprog

Skrifttyper er tilgængelige på følgende sprog:

• Afrikaans
  • Albansk
  • Arabisk
  • Aserbajdsjansk
  • Bangla
  • Burmesisk
  • Catalansk
  • Kroatisk
  • Tjekkisk
  • Dansk
  • Hollandsk
  • Engelsk
  • Estisk
  • Filippinsk
  • Finsk
  • Fransk
  • Tysk
  • Græsk
  • Gujarati
  • Hebræisk
  • Hindi
  • Ungarsk
  • Islandsk
  • Indonesisk
  • Italiensk
  • Kannada
  • Kasakhisk
  • Khmer
  • Kirgisisk
  • Lettisk
  • Litauisk
  • Makedonisk
  • Malaysisk
  • Malayalam
  • Marathi
  • Mongolsk
  • Nepali
  • Norsk
  • Persisk
  • Polsk
  • Portugisisk
  • Punjabi
  • Rumænsk
  • Russisk
  • Serbisk
  • Sinhala
  • Slovakisk
  • Slovensk
  • Spansk
  • Swahili
  • Svensk
  • Tamil
  • Telugu
  • Thailandsk
  • Tyrkisk
  • Ukrainsk
  • Urdu
  • Usbekisk
  • Vietnamesisk
Skift skriftfarven
  1. Åbn et dokument i Google Docs på din computer.
  2. Vælg den tekst, du vil ændre.
  3. Klik på Tekstfarve Farv tekst
  4. Vælg den ønskede farve.
Skift baggrunds- eller fremhævningsfarve
  1. Åbn et dokument i Google Docs på din computer.
  2. Vælg den tekst, du vil ændre.
  3. Klik på Fremhævningsfarve Fremhæv tekst.
  4. Vælg den ønskede farve.
Fed, kursiv eller gennemstreget tekst
  1. Åbn et dokument i Google Docs på din computer.
  2. Vælg den tekst, du vil ændre.
  3. Formatér teksten.
    1. Til fed: Klik på Fed Fed.
    2. Til kursiv: Klik på Kursiv Kursiv.
    3. Til gennemstregning: Klik på Formatér og derefter Tekst  og derefter Gennemstregning.