Videofeed van spreker gebruiken

In Google Presentaties kun je een vorm van een videofeed van de spreker invoegen in je presentatie, zodat je publiek je live videofeed kan zien terwijl je presenteert. Een vorm van een videofeed van de spreker streamt je live videofeed rechtstreeks in je presentatie.

Een vorm van een videofeed van spreker invoegen

Belangrijk: Je kunt alleen vormen van een videofeed van de spreker invoegen in Chrome-browsers.

1. Open een presentatie op slides.google.com.
  2. Selecteer een optie om een vorm van de videofeed van de spreker in te voegen:
    • Klik bovenaan het scherm in de werkbalk op videofeed van spreker .
    • Klik in de werkbalk op Invoegen en dan videofeed van spreker .
  3. Kies in de zijbalk de vorm van de videofeed van de spreker die je aan de presentatie wilt toevoegen.

Een vorm van de videofeed van de spreker bewerken

Zo wijzig je de vorm van een videofeed van de spreker:

1. Ga in de presentatie op slides.google.com naar de dia met een vorm van de videofeed van de spreker.
  2. Klik op de vorm van de videofeed van de spreker.
  3. Klik bovenaan het scherm in de werkbalk op de tool Maskeren en dan Vormen.
  4. Selecteer een vorm in het menu.

Andere manieren om een videofeed van de spreker te bewerken:

• Je kunt een valschaduw of animatie toepassen op vormen voor de videofeed van de spreker.
    1. Selecteer een vorm.
    2. Klik in de werkbalk bovenaan het scherm op Animatie.
    3. Selecteer het type animatie dat je wilt toepassen in het zijvenster voor beweging dat aan de rechterkant wordt geopend.
  • Je kunt vormen voor de videofeed van de spreker draaien en het formaat ervan aanpassen, net zoals bij andere vormen.

Tip: Als je de vorm van de videofeed van de spreker draait of omdraait, wordt de videofeed ook gedraaid of omgedraaid weergegeven.

Een vorm van de videofeed van de spreker toevoegen aan alle dia's

Je kunt dezelfde vorm gebruiken op alle dia's op dezelfde plek en in hetzelfde formaat.

1. Selecteer op de dia met een videofeed van de spreker de vorm van de videofeed van de spreker.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de vorm van de videofeed van de spreker.
  3. Klik op Vorm toevoegen aan alle dia's.
Tip: Deze optie is alleen beschikbaar als er meer dan één dia is.

Mijn camera aan- en uitzetten

Belangrijk:

• Als de dia die je presenteert, een vorm van de videofeed van de spreker bevat, wordt de camera van je apparaat aangezet.
  • Met de knoppen onderaan het scherm kun je ook bepalen of de camera van de videofeed van de spreker aan of uit staat als je dia's opnemen gebruikt.
  1. Klik rechtsboven in de presentatie met een videofeed van de spreker op Diavoorstelling.
    • Klik in het dialoogvenster dat wordt geopend om een presentatie te starten op Camera gebruiken in diavoorstelling.
  2. Plaats de muisaanwijzer linksonder om de navigatiebalk van de presentatie te tonen.
  3. Als je de lokale camera buiten een Meet-gesprek wilt aan- of uitzetten, zet je de videofeed van de spreker aan of uit .

Mijn camera-apparaat wijzigen

1. Klik rechtsboven in de presentatie met een videofeed van de spreker op Diavoorstelling.
  2. Plaats de muisaanwijzer in de diavoorstelling in de linkerbenedenhoek om het presentatiemenu weer te geven.
  3. Als je de lijst met beschikbare apparaten wilt openen, klik je naast de cameraknoppen Aan en Uit op de menuoptie Pijl-omlaag.
  4. Selecteer een camera-apparaat.

Videofeed van spreker gebruiken in Google Meet

In Meet kun je presentaties presenteren met vormen voor de videofeed van de spreker. De camera wordt getoond in de vormen van de videofeed van de spreker met dezelfde achtergrondeffecten, afbeeldingen en andere camera-instellingen die je toepast in Meet.

Belangrijk: Als je een Google-presentatie wilt beheren vanuit een Google Meet-vergadering, moet je een computer met een Chrome-browser gebruiken. We raden je aan de huidige versie te gebruiken. Download de nieuwste versie.

Zo gebruik je videofeed van spreker in Google Meet:

1. Open in een Chrome-tabblad of -venster een presentatie in Presentaties met een vorm van de videofeed van de spreker.
  2. Open in een ander Chrome-venster een gesprek en neem eraan deel in Google Meet.
  3. Klik onderaan het scherm van Meet op Nu presenteren en dan Een tabblad.
    • Tip: In de presentatie Venster of Volledig scherm wordt de functie voor de videofeed van de spreker helemaal uitgezet.
  4. Selecteer het tabblad met de presentatie van Google Presentaties en klik op Delen.
  5. Klik onder in Google Meet op Diavoorstelling starten.

Tip: In het midden van het scherm dat je presenteert, kun je naast Diavoorstelling starten de videofeed van de spreker aan- en uitzetten tijdens een presentatie. Zo blijft je camerafeed in het Meet-tegelraster.

Als je prestatieproblemen ondervindt, volg je deze stappen voor probleemoplossing. Meer informatie over de hardwareaanbevelingen van Meet

Een andere presentator tonen met videofeed van spreker in Meet

Als je de camerafeed van een andere presentator wilt tonen, neemt de nieuwe presentator de presentatie over.

Wanneer een andere presentator het overneemt:

• De videofeed van de spreker gaat automatisch uit en je camerafeed blijft in het tegelraster staan.
  • Als je doorgaat met presenteren, moet je de videofeed van de spreker weer aanzetten om de camera te kunnen openen in Presentaties.

Gerelateerde bronnen

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.