Toekomstige lancering: Kiezen wie je formulieren kan invullen

Vanaf de 2e helft van 2024 kun je individuele gebruikers of groepen kiezen die je formulieren kunnen invullen. Als onderdeel van deze lancering kunnen formuliereigenaren geen formulieren meer sturen naar en ingevulde formulieren terugkrijgen van gebruikers in vertrouwde domeinen via deze formulierinstelling.Als je wilt weten of vertrouwde domeinen zijn ingesteld voor je domein, ga je naar de Beheerdersconsole.

In plaats van te delen met vertrouwde domeinen, hebben formuliereigenaren in je domein met de nieuwe instellingen voor delen meer controle over wie toegang heeft tot Google-formulieren en wie ze kan invullen. Formuliereigenaren kunnen bijvoorbeeld specifieke mensen, een groep specifieke mensen en/of doelgroepen in je vertrouwde domeinen toevoegen als respondenten.

Wat gaat er veranderen?

Je kunt respondenten op dezelfde manier selecteren als bij het delen van andere Google Drive-bestanden. We updaten dit artikel en delen meer informatie over hoe je respondenten toevoegt aan je formulieren nadat de geüpgradede functies beschikbaar zijn.

Voor nieuwe formulieren

Op het moment van de lancering (2e helft van 2024) kun je alleen voor nieuwe formulieren gedetailleerd bepalen wie ze kan invullen.

Formuliereigenaren kunnen vanaf dan nieuwe formulieren delen met specifieke mensen, een groep mensen of een doelgroep.

Voor bestaande formulieren

Na de lancering (2e helft van 2024) upgraden we je bestaande formulieren automatisch naar de nieuwe versie. Nadat je formulieren zijn geüpgraded, kunnen formuliereigenaren deze delen met specifieke mensen, een groep mensen of een doelgroep, zodat gebruikers in vertrouwde domeinen nog steeds bestaande formulieren kunnen invullen.

Het duurt even om formulieren te upgraden naar de nieuwe instelling. Na de lancering (2e helft van 2024) en voordat je formulieren automatisch worden geüpgraded, kunnen gebruikers in je vertrouwde domeinen relevante formulieren niet meer invullen en kun je alleen mensen binnen je domein uitnodigen om een formulier in te vullen. Maar na de lancering (2e helft van 2024) hoeven formuliereigenaren niet te wachten totdat hun formulieren automatisch zijn geüpgraded. Ze kunnen hun formulieren handmatig upgraden, waarna ze specifieke mensen, groepen of doelgroepen kunnen toevoegen als respondenten.

Opmerking: Als de lanceringsdatum in 2024 dichterbij komt, krijg je van ons uitgebreidere instructies om formulieren handmatig te updaten.

Als formuliereigenaren ervoor kiezen niet handmatig te upgraden en willen dat gebruikers buiten hun domein tijdens de overgangsperiode formulieren kunnen blijven invullen, kunnen ze er ook voor kiezen hun formulieren openbaar te maken.

Wat moet ik doen?

Begin met de wijzigingen te plannen om de overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen voor je organisatie. Bekijk ter voorbereiding op de lancering welke acties je daarvoor en daarna kunt uitvoeren.

Vóór de lancering

We raden je aan het volgende te doen zodat gebruikers in je ingestelde vertrouwde domeinen de formulieren van je organisatie kunnen blijven invullen:

• Jij of de eigenaar van het formulier moet Google-groepen maken met de gebruikers die toegang nodig hebben tot relevante formulieren. Nadat de wijziging is uitgerold, delen formuliereigenaren hun formulieren met deze groepen.
  • Als je Google Workspace-licenties hebt waarmee dit is toegestaan, kun je doelgroepen instellen voor je domein(en) die de getroffen gebruikers bevatten uit de ingestelde vertrouwde domeinen. Nadat de wijziging is uitgerold, delen formuliereigenaren hun formulieren met deze doelgroepen.
    • Belangrijk: Als een beheerder een doelgroep wil maken met gebruikers in een vertrouwd domein, moet deze een groep maken met alle gebruikers in het vertrouwde domein. Je kunt alleen doelgroepen maken met gebruikers met een van de volgende accounts:
      • Business Standard en Business Plus
      • Enterprise
      • Education Standard en Education Plus
      • Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus
      • Nonprofits
      • G Suite Business

Nadat je formulieren zijn geüpgraded

Als je wilt dat gebruikers buiten je domein formulieren uit je domein kunnen invullen, moet je organisatie extern delen toestaan. Nadat extern delen is toegestaan, kunnen formuliereigenaren hun formulier op verschillende manieren delen:

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als ik niets doe?

Bestaande formulieren die zijn beperkt tot het domein, zijn niet meer toegankelijk voor gebruikers in vertrouwde domeinen. Na de lancering worden je formulieren automatisch gemigreerd, maar formuliereigenaren moeten deze het delen met een groep mensen, specifieke mensen of een doelgroep in die vertrouwde domeinen. Anders moeten formuliereigenaren deze handmatig upgraden (meer informatie volgt) en dan de juiste gebruikers, groepen of doelgroepen toevoegen als respondenten.

Hoe zorg ik dat gebruikers nog steeds formulieren in mijn domein kunnen invullen?

Gebruikers in vertrouwde domeinen kunnen formulieren die zijn beperkt tot het domein niet invullen. Ontdek wat je moet doen om te zorgen dat gebruikers nog steeds formulieren kunnen invullen.

Hoe kan ik formulieren delen buiten mijn domein?

Voor nieuwe formulieren: Na de lancering kunnen formuliereigenaren hun formulieren buiten hun domein delen door gebruikers, groepen of doelgroepen toe te voegen als respondenten.

Voor bestaande formulieren: Na de lancering moeten formuliereigenaren hun formulier upgraden en dan gebruikers, groepen of doelgroepen toevoegen als respondenten.

Hoe maken formuliereigenaren in mijn domein een formulier openbaar vóór de lancering van de nieuwe instelling?

Vóór de lancering kunnen formuliereigenaren binnen je domein de toegang tot een formulier wijzigen, zodat iedereen met de link het kan invullen. Ontdek hoe je de toegang tot formulieren beheert.

Belangrijk: Dit betekent dat iedereen met een link naar het formulier het kan invullen, maar het is de beste manier om te zorgen dat gebruikers in vertrouwde domeinen niet de toegang tot relevante formulieren kwijtraken.

Hoe maken formuliereigenaren in mijn domein een formulier openbaar na de lancering?

Na de lancering kunnen formuliereigenaren in je domein de toegang tot een formulier wijzigen zodat iedereen met de link het kan invullen. Ontdek hoe je een bestand openbaar deelt. In dit artikel voegen we na de lancering in 2024 pas instructies toe om respondenten toe te voegen.

Kan ik een lijst krijgen met de formulieren die vertrouwde domeinen gebruiken als doelgroep voor delen? Hoe update ik de toegangslijst na de lancering?