Kommende lancering: Vælg, hvem der kan besvare dine formularer

I anden halvdel af 2024 kan du vælge enkeltpersoner eller grupper som formularsvar. Som en del af denne lancering vil formularejere ikke længere kunne sende formularer til og modtage svar fra brugere på pålidelige domæner via denne formularindstilling. Du kan tjekke, om du har aktiveret pålidelige domæner på dit domæne, ved at gå til Administrationskonsol.

I stedet for at dele med pålidelige domæner har formularejere på dit domæne mere kontrol over, hvem der kan få adgang til og besvare formularer i Google Analyse med nye delingsindstillinger. Formularejere kan f.eks. tilføje bestemte personer, en gruppe af bestemte personer og/eller målgrupper fra dine pålidelige domæner som formularsvar.

Hvad ændrer vi?

Du kan vælge respondenter på samme måde, som du i øjeblikket kan dele andre Google Drev-filer. Vi opdaterer denne artikel og giver dig flere oplysninger om, hvordan du føjer respondenter til dine formularer, når de opgraderede funktioner er tilgængelige.

Til nye formularer

På tidspunktet for lanceringen (anden halvdel af 2024) er det kun nyoprettede formularer, der har den nye detaljerede kontrol over, hvem der kan besvare deres formularer.

Formularejere kan dele deres formular med bestemte personer, en gruppe personer eller en målgruppe for hver ny formular, der indsendes fremover.

For eksisterende formularer

Efter lanceringen (anden halvdel af 2024) begynder vi automatisk at opgradere dine eksisterende formularer til den nye version. Når dine formularer er opgraderet, kan formularejere dele med bestemte personer, en gruppe personer eller en målgruppe, så brugere på pålidelige domæner stadig kan svare på eksisterende formularer.

Det tager et stykke tid at opgradere formularer til den nye version. Efter lanceringen (anden halvdel af 2024), og før du automatisk bliver opgraderet, vil brugere på dine pålidelige domæner ikke kunne svare på relevante formularer, og du vil kun kunne anmode om svar fra brugere på dit domæne. Ved lanceringen (anden halvdel af 2024) kan formularejere dog manuelt opgradere deres formularer i stedet for at vente på, at formularer automatisk opgraderes. Dette giver dem mulighed for at tilføje specifikke personer, grupper eller målgrupper som respondenter.

Bemærk! I 2024 giver vi dig en mere detaljeret vejledning i, hvordan du manuelt opgraderer dine formularer tættere på lanceringsdatoen.

Hvis formularejere vælger ikke at opgradere manuelt og gerne vil fortsætte med at tillade, at brugere uden for deres domæne kan besvare dine formularer i overgangsperioden, har de mulighed for at gøre deres formularer offentlige.

Hvad skal jeg gøre?

Begynd planlægningen af ændringen for at sikre en smidig overgang for din organisation. Som forberedelse til den kommende lancering kan du se, hvad du kan gøre før og efter lanceringen.

Før lanceringen

Vi anbefaler, at du gør følgende for at sikre, at brugerne på dine konfigurerede pålidelige domæner fortsat kan reagere på din organisations formularer:

• Du eller formularens ejer skal oprette Google-grupper, der indeholder de brugere, som har brug for adgang til relevante formularer. Når denne ændring er udrullet, skal formularejere dele deres formularer med disse grupper.
  • Hvis du har Google Workspace-licenser, der giver tilladelse, kan du konfigurere målgrupper for de domæner, der indeholder de berørte brugere fra dine konfigurerede pålidelige domæner. Når denne ændring er udrullet, kan formularejere dele deres formularer med disse målgrupper.
    • Vigtigt! For at kunne oprette en målgruppe ud fra brugere på et pålideligt domæne skal administratoren oprette en gruppe med alle brugere på et pålideligt domæne. Du kan kun oprette målgrupper med brugere, der har følgende konti:
      • Business Standard og Business Plus
      • Enterprise
      • Education Standard og Education Plus
      • Enterprise Essentials og Enterprise Essentials Plus.
      • Nonprofits
      • G Suite Business

Når dine formularer er opgraderet

For at sikre, at brugere uden for dit domæne kan besvare formularer fra dit domæne, skal din organisation tillade ekstern deling. Når ekstern deling er tilladt, kan formularejere dele deres formular på flere måder:

Ofte stillede spørgsmål

Hvad sker der, hvis jeg ikke foretager mig noget?

Eksisterende formularer, der er domænebegrænsede, vil ikke længere være tilgængelige for brugere på pålidelige domæner. Din formular migreres automatisk et stykke tid efter lanceringen, men formularens ejer skal dele formularen med en gruppe personer, bestemte personer eller en målgruppe på disse pålidelige domæner. Ellers skal formularens ejer opgradere sin formular manuelt (oplysningerne kommer snart) og derefter tilføje de relevante brugere, grupper eller målgrupper som respondenter.