Epäaktiivisen Google-tilin käytäntö

Google-tilin kautta pääset käyttämään samalla käyttäjänimellä ja salasanalla valtaosaa Googlen tuotteista, esimerkiksi Google Adsia, Gmailia ja YouTubea.

Google-tili on epäaktiivinen, jos sitä ei ole käytetty kahteen vuoteen. Google pidättää oikeuden poistaa epäaktiivisen Google-tilin sekä sen toiminnan ja datan, jos et ole ollut aktiivinen Googlessa vähintään kahteen vuoteen.

Tämä käytäntö koskee henkilökohtaista Google-tiliäsi. Käytäntö ei koske Google-tilejä, jotka on luotu sinulle työpaikan, oppilaitoksen tai muun organisaation kautta.

Google pidättää myös oikeuden poistaa dataa tuotteesta, jos et ole käyttänyt kyseistä tuotetta vähintään kahteen vuoteen. Epäaktiivisuus määritetään kunkin tuotteen käyttämättömyyskäytännön mukaan.

Näin Google määrittelee toiminnan

Käytössä olevaa Google-tiliä pidetään aktiivisena. Toimintaan voi kuulua esimerkiksi alla olevat asiat, kun kirjaudut sisään tai kun olet kirjautuneena Google-tilillesi:

• Sähköpostin lukeminen tai lähettäminen
  • Google Driven käyttö
  • YouTube-videon katselu
  • Kuvan jakaminen
  • Sovelluksen lataaminen
  • Google Haun käyttö
  • Kolmannen osapuolen sovellukseen tai palveluun kirjautuminen Kirjaudu Google-tilillä ‑ominaisuudella

Google-tilin tapahtumat näytetään tilikohtaisesti, ei laitekohtaisesti. Voit tehdä toimintoja millä tahansa alustalla, jolla olet kirjautuneena Google-tilillesi (esimerkiksi puhelimellasi).

Jos laitteellasi on käytössä useampi kuin yksi Google-tili, varmista, että kutakin tiliä käytetään kahden vuoden aikana.

Mitä tapahtuu, kun Google-tili on epäaktiivinen

Jos et käytä Google-tiliäsi kahden vuoden aikana, se katsotaan epäaktiiviseksi ja kaikki sen sisältö ja data voidaan poistaa. Ennen kuin näin käy, voit tehdä tililläsi toimenpiteitä, kun Google lähettää sinulle näitä:

• Sähköposti-ilmoitukset Google-tilille
  • Mahdolliseen varasähköpostiin lähetetään ilmoituksia

Googlen tuotteet pidättävät oikeuden poistaa dataasi, kun tiliäsi ei ole käytetty kyseisessä tuotteessa kahteen vuoteen.

Google-tili poistetaan aikaisintaan 1.12.2023 tämän käytännön vuoksi.

Käytännön poikkeukset

Google-tiliä pidetään aktiivisena, vaikka sitä ei olisi käytetty kahden vuoden aikana, jos jokin seuraavista koskee sinua:

• Google-tiliäsi on käytetty Google-tuotteen, ‐sovelluksen tai ‐palvelun ostamiseen tai aktiivisen Google-tilauksen ostamiseen.
  • Google-tililläsi on lahjakortti, jolla on saldoa.
  • Google-tilisi omistaa julkaistun sovelluksen tai pelin, johon liittyy aktiivisia tilauksia tai aktiivisia maksutapahtumia. Tili voi olla Google-tili, joka omistaa sovelluksen Google Play Kaupassa.
  • Google-tililläsi hallinnoidaan aktiivista alaikäisen tiliä Family Linkillä.
  • Google-tiliäsi on käytetty digitaalisen tuotteen, kuten kirjan tai elokuvan, ostamiseen.

Jos haluat poistaa tilisi

Voit poistaa Google-tilisi milloin tahansa. Lue lisää.
Jos haluat ladata dataa tililtäsi
Voit viedä ja ladata dataasi milloin tahansa Googlen eri tuotteista, kuten Gmailista, Kuvista ja YouTubesta. Lue lisää.
Jos haluat palauttaa tilisi
Jos muutat mielesi Google-tilin poistamisen jälkeen, tilin palauttaminen saattaa olla mahdollista. Lue lisää.
Jos haluat jäädyttää tilisi
Voit jäädyttää Google-tilisi tilapäisesti. Tili kannattaa jäädyttää esimerkiksi armeijan tehtävien, vankeustuomion tai uskonnollisen pyhiinvaelluksen aikana. Lue lisää.
Toiminnan tilan tarkistaminen
Jos et ole varma, onko Google-tilisi epäaktiivinen, kirjaudu Google-tilillesi.

Tarvitsetko vielä apua?

Jos sinulla on edelleen ongelmia tai kysymyksiä, voit kysyä yhteisöltä.