Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Om kontoavstängningar till följd av överträdelser av Display & Video 360-policyn

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

Enligt Googles användarvillkor för annonsering förbehåller vi oss rätten att avvisa annonser eller stänga av annonskonton när detta bedöms vara nödvändigt. Vi tar rättsliga krav och användarnas säkerhet på största allvar. Därför kan annonsörers handlingar som utsätter våra användare, Google eller våra partners för risk leda till avstängning av både annonsörs- och partnerkonton i Display & Video 360. Detta är mycket viktigt för att vi ska kunna upprätthålla ett sunt och hållbart ekosystem för digital annonsering med fokus på skydd av användare.

Vi använder en kombination av automatiska och manuella utvärderingar för att upptäcka och ta bort annonser som bryter mot våra policyer och som är skadliga för användare och Google Ads-ekosystemet. Våra tillämpningstekniker kan använda algoritmer och maskininlärning som utgår från mänskliga granskarens beslut för att skydda våra användare och hålla annonsplattformen säker. Innehåll som bryter mot våra policyer kan komma att tas bort av våra automatiserade modeller. När det krävs en mer ingående kontroll i situationer som algoritmer kan ha svårt att hantera, till exempel när det krävs kunskap om sammanhanget där annonsen visas, kan innehållet flaggas för vidare granskning av utbildade operatörer och analytiker. Resultatet av dessa manuella granskningar används för att bygga upp träningsdata och förbättra våra maskininlärningsmodeller.

Därför stänger vi av konton

Våra programpolicyer för plattformar, Google Ads-policyer och användarvillkor bidrar till att skapa en säker och positiv upplevelse för användare, annonsörer och utgivare. Annonsörs- och partnerkonton i Display & Video 360 kan stängas av om vi upptäcker överträdelser av våra policyer eller användarvillkor.

Om vi identifierar att en annonsör har gjort sig skyldig till en allvarlig policyöverträdelse (enligt definitionen nedan) stängs annonsörskontot av omedelbart utan föregående varning. Kontot förblir avstängt tills användaren skickar in ett överklagande som godkänns. Annonsörskonton kan även stängas av när ett visst problem identifieras vid både heuristisk granskning och manuell utredning.

Vad är en allvarlig överträdelse?

En allvarlig policyöverträdelse är en överträdelse som är så allvarlig att den är olaglig eller utgör ett betydande hot mot våra användare eller vårt ekosystem för digital annonsering. Allvarliga överträdelser indikerar ofta att annonsörens övergripande verksamhet inte följer Display & Video 360-policyerna eller att en överträdelse är så omfattande att vi inte kan riskera framtida exponering för våra användare. Eftersom allvarliga överträdelser resulterar i omedelbar avstängning av annonsörskontot begränsar vi definitionen till situationer då en sådan åtgärd är den enda effektiva metoden för att förhindra olaglig aktivitet och/eller allvarlig skada.

Vilka policyöverträdelser betraktas som allvarliga?

Hur upptäcker Display & Video 360 policyöverträdelser?

Vi använder en kombination av automatiska och manuella granskningar för att upptäcka överträdelser av Googles policyer. Vi granskar information från en mängd olika källor, bland annat dina annonser, konton och innehåll, klagomål från användare, konsumentrecensioner, varningar från myndigheter och gällande regelverk.

Vad händer om en allvarlig överträdelse upptäcks?

Om vi upptäcker en allvarlig överträdelse stängs Display & Video 360-annonsörskontot omedelbart av utan föregående varning. Annonsören får inte annonsera hos oss igen förrän efter att ett överklagande har skickats in och godkänts.

Hur meddelas konton om avstängning?

Annonsörer vars konton blir avstängda får en avisering i kontot som informerar om alla policyer som överträdelserna gällde.

Går det att överklaga en kontoavstängning?

Ja. Om du anser att det har skett ett misstag och att du inte har brutit mot våra policyer kan du skicka in ett överklagande. Både partners och annonsörer kan skicka in ett överklagande. Efter att vi har granskat överklagandet meddelar vi dig resultatet via e-post. Om vi avvisar överklagandet kan du upprepa det genom att skicka in ett nytt formulär. Vi återställer bara konton under övertygande omständigheter, till exempel vid misstag, så det är viktigt att du tar dig tid att vara noggrann, korrekt och ärlig.

Kan en annonsör få åtkomst till sina avstängda konton?

Avstängda konton kan inte visa annonser. Annonsörerna kan dock fortfarande komma åt sina avstängda konton och eventuella tillhörande rapporter.

Kan ett partnerkonto bli avstängt på grund av allvarliga policyöverträdelser?

Ja, partnerkonton stängs av om annonsörer upprepade gånger eller i hög utsträckning gör sig skyldiga till allvarliga policyöverträdelser. Om hela partnerkontot stängs av får partnern en avisering i kontot och kan skicka in ett överklagande.