Het supportteam biedt geen services voor probleemoplossing in uw huidige weergavetaal. Als u contact wilt opnemen met medewerkers van het supportteam, schakelt u eerst over naar het Engels of een andere ondersteunde taal (Spaans, Portugees of Japans).

Over opschortingen van accounts op grond van het beleid voor Display & Video 360

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Zoals onze Algemene Voorwaarden voor advertenties aangeven, behoudt Google zich het recht voor advertenties te weigeren en indien nodig advertentieaccounts op te schorten. We nemen wettelijke vereisten en gebruikersveiligheid zeer serieus. Daarom kunnen acties van adverteerders die een risico vormen voor onze gebruikers, Google of onze partners, leiden tot de opschorting van zowel adverteerders- als partneraccounts voor Display & Video 360. Dat is essentieel voor ons om een gezond en duurzaam ecosysteem voor digitale advertenties te onderhouden waarbij de bescherming van gebruikers centraal staat.

We gebruiken een combinatie van geautomatiseerde en menselijke evaluatie om advertenties te vinden en te verwijderen die ons beleid schenden en die schadelijk zijn voor gebruikers en het algemene Google Ads-ecosysteem. Onze handhavingstechnologieën kunnen algoritmen en machine learning gebruiken die gemodelleerd zijn op beslissingen van reviewers om onze gebruikers te beschermen en onze advertentieplatforms veilig te houden. Content die het beleid schendt, wordt verwijderd door onze geautomatiseerde modellen of gemarkeerd als er een genuanceerder oordeel nodig is. Getrainde operators en analisten voeren contentevaluaties uit waar algoritmen een probleem mee kunnen hebben, bijvoorbeeld omdat er meer inzicht in de context van de advertentie nodig is. De resultaten van deze handmatige beoordelingen worden gebruikt om trainingsgegevens te ontwikkelen waarmee we onze machinelearning-modellen verder kunnen ontwikkelen.

Waarom we accounts opschorten

Het Programmabeleid voor platforms, het Google Ads-beleid en de Algemene Voorwaarden dragen bij aan een veilige en positieve omgeving voor gebruikers, adverteerders en uitgevers. Adverteerders- en partneraccounts voor Display & Video 360 kunnen worden opgeschort als we vaststellen dat ons beleid of de Algemene Voorwaarden zijn geschonden.

Als we vaststellen dat een adverteerder schuldig is aan een ernstige beleidsschending (zoals hierna gedefinieerd), wordt het adverteerdersaccount onmiddellijk en zonder voorafgaande waarschuwing opgeschort. De opschorting blijft van kracht totdat er met succes bezwaar is gemaakt. Er kunnen meer adverteerdersaccounts worden opgeschort als gevolg van overeenstemmende heuristieken en na handmatig onderzoek.

Wat is een ernstige schending?

Een ernstige schending van het beleid is een schending die onwettig is of aanzienlijke schade toebrengt aan onze gebruikers of ons digitale advertentie-ecosysteem. Ernstige schendingen duiden er vaak op dat de algemene bedrijfsactiviteiten van de adverteerder niet voldoen aan het Display & Video 360-beleid of dat één schending zo ernstig is dat we onze gebruikers in de toekomst niet meer aan deze adverteerder kunnen blootstellen. Aangezien ernstige schendingen leiden tot onmiddellijke opschorting van de adverteerder, schorten we alleen accounts op waarvoor dit de enige effectieve methode is om illegale activiteiten en/of aanzienlijke schade voor gebruikers in voldoende mate te voorkomen.

Welke beleidsschendingen worden als ernstig beschouwd?

Hoe spoort Display & Video 360 beleidsschendingen op?

We gebruiken een combinatie van automatische en menselijke evaluatie om schendingen van het Google-beleid op te sporen. We beoordelen informatie uit verschillende bronnen, waaronder uw advertenties, accounts en content, klachten van gebruikers, consumentenbeoordelingen, en kennisgevingen en uitspraken van regelgevende instanties.

Wat gebeurt er als er een ernstige schending wordt geconstateerd?

Als we een ernstige schending vinden, schorten we het account van de Display & Video 360-adverteerder onmiddellijk en zonder voorafgaande waarschuwing op. De adverteerder mag niet meer bij ons adverteren, tenzij met succes bezwaar wordt gemaakt tegen de opschorting.

Hoe wordt een account op de hoogte gesteld van een opschorting?

Adverteerders van wie de accounts zijn opgeschort, krijgen een melding in het account waarin alle beleidsmaatregelen staan vermeld die de adverteerder heeft geschonden en waarvoor het account is opgeschort.

Kan ik bezwaar maken tegen opschorting van een account?

Ja. Als u van mening bent dat er iets fout is gegaan en u ons beleid niet heeft geschonden, kunt u een bezwaarschrift indienen. Zowel partners als adverteerders kunnen een bezwaarschrift indienen. Nadat we uw bezwaar hebben beoordeeld, sturen we u een e-mail met onze beslissing. Als uw bezwaar is afgewezen, kunt u opnieuw bezwaar maken door een nieuw formulier in te dienen. We herstellen accounts alleen als het bezwaar zeer overtuigend is, bijvoorbeeld als er een fout heeft plaatsgevonden. Neem daarom de tijd om een gedetailleerd, nauwkeurig en eerlijk bezwaar op te stellen.

Hebben adverteerders toegang tot hun opgeschorte accounts?

Opgeschorte accounts kunnen geen advertenties laten lopen. Adverteerders hebben nog wel toegang tot hun opgeschorte accounts en de bijbehorende rapporten.

Kan een partneraccount worden opgeschort voor ernstige beleidsschendingen?

Ja, we schorten het hele partneraccount op als adverteerders binnen dat account herhaaldelijk of voornamelijk zijn betrokken bij ernstige beleidsschendingen. Als het hele partneraccount is opgeschort, krijgt de partner een melding in het account. De partner kan altijd een bezwaarschrift indienen.