Tekniska specifikationer

Visning av tredjepartsannonser (3PAS) med YouTube-reservation:

Från och med den 15 maj 2019 är YouTube 3PAS (VAST) tillgängligt via ett nytt API-baserat ramverk som infogar och visar annonsörers annonsmaterial via Googles system. Innovid, Sizmek, Extreme Reach, Adform och Flashtalking är för närvarande integrerade i ramverket. Listan över integrerade leverantörer finns här och uppdateras vid behov.

För att kunna använda denna lösning måste tredjepartsleverantörer integreras med Ads Data Hub, som hanterar resultatmätning.

Som en del av denna lansering slutar YouTube stödja kompletterande bannerannonser med tredje part som värd.

Detta avsnitt innehåller detaljerade specifikationer för videoannonser med YouTube (Google) respektive tredje part som värd samt rekommenderade metoder för videouppladdning och kompatibla webbläsare.

Annonser med Google som värd

Krav på video Måste laddas upp till YouTube (skicka webbadressen till videon, förkortade webbadresser tillåts inte)
Måste tillåta inbäddning
Måste vara offentlig eller olistad
Äkta streaming tillåts inte
Minsta videolängd 12 sekunder (överhoppningsbara annonser)
Högsta videolängd

Upp till 6 minuter (överhoppningsbara annonser)
* 60 sekunder (överhoppningsbara annonser på YouTube Kids)

15 sekunder (annonser som inte är överhoppningsbara)

6 sekunder (bumperannonser)

20 sekunder (annonser som inte är överhoppningsbara, endast EMEA, Mexiko, Indien, Malaysia och Singapore)

Annonser med tredje part som värd (VAST-kompatibla)

Med verktyget YouTube VAST QA kan du kontrollera om dina VAST-annonstaggar uppfyller våra krav på annonser med tredje part som värd. Med detta verktyg kan du dessutom enkelt förhandsgranska dina annonser som visas av tredje part på YouTube-spelaren.
Format Videofiltypen H.264 (MP4) måste inkluderas i allt videoannonsmaterial (andra format, som WebM, kan inkluderas men kanske inte används).
Bildproportioner och bithastighet

720p eller mindre krävs, alternativet med 1 080p rekommenderas. Bildproportioner på antingen 16:9 eller 4:3 godkänns. (Exempel på respektive alternativ: 16:9 – 854 × 480, 1 280 × 720, 1 920 × 1 080 och 4:3 – 480 × 360, 720 × 540, 960 × 720)

Måste innehålla minst en mediefil under 1 000 kB/s

Ljudformat MP3 eller AAC rekommenderas
Bildrutor per sekund Upp till 30 bildrutor per sekund
Största filstorlek 10 MB
Krav Måste överensstämma med YouTubes XML-översikt över VAST-annonsserverrespons
Måste vara SSL-kompatibla
Endast VAST 3.0-taggar tillåts för överhoppningsbara videoannonser. VAST 2.0 tillåts inte.
Måste visas via en linjär VAST-tagg (förhämtningstagg) av en YouTube-godkänd leverantör.
Får inte ha geografisk inriktning, webbläsarinriktning eller annan inriktning hos tredje part.
Kontrollera att annonsservern returnerar en giltig crossdomain.xml-fil. Om du väljer att ange domäner uttryckligen måste alla annonsvisningsdomäner ingå på listan.
Vi kan inte garantera att videoannonser med VAST som värd visas på alla mobilwebbläsare, spelkonsoler och anslutna tv-enheter (de flesta moderna uppdaterade miljöer stöds).
Endast VAST 2.0 och 3.0 stöds för närvarande.
VPAID är inte tillåtet på YouTube.
Högsta videolängd Upp till 6 minuter (överhoppningsbara annonser)

15 sekunder (annonser som inte är överhoppningsbara)

6 sekunder (bumperannonser)

20 sekunder (annonser som inte är överhoppningsbara, endast EMEA, Mexiko, Indien, Malaysia och Singapore)

Videorekommendationer

• Om du anpassar storleken på videon utifrån YouTubes rekommendationer innan du laddar upp den ser den bättre ut när den visas på YouTube. Läs våra hjälpsidor om hur du laddar upp videon, godkända filformat och hur du optimerar videon.
  • Om du inte vill att videon ska vara synlig eller sökbar för allmänheten utanför annonsen kan du ange den som privat genom att följa dessa anvisningar.
  • Interaktiva element som anteckningar, uppmaningsöverlagringar och informationskort visas automatiskt i videoannonsen om de är aktiverade. Om du inte vill att interaktiva element ska visas i annonsen måste du ta bort dem direkt i videon.
  • Om du vill använda en 360-gradersvideo i en videoannons ska du följa riktlinjerna här. Tänk på att 360-gradersvideor inte kan visas i alla webbläsare och på alla enheter.

Kompatibla webbläsare:

• Internet Explorer 10+, Firefox 25+, Safari 6+, Chrome 33+