Tekniset tiedot

Kolmansien osapuolten toteuttama varattujen YouTube-mainosten näyttö:

YouTube 3PAS (VAST) ‑tuki tulee saataville 15.5.2019 uuden sovellusliittymäpohjaisen kehyksen avulla. Kehys kerää ja näyttää mainostajien mainosaineistoja Googlen järjestelmien kautta. Kehykseen on tällä hetkellä integroitu seuraavat palveluntarjoajat: Innovid, Sizmek, Extreme Reach, Adform ja Flashtalking. Luettelo integroiduista palveluntarjoajista on täällä, ja päivitämme luetteloa tarvittaessa.

Tämän ratkaisun hyödyntäminen edellyttää, että kolmansien osapuolien palveluntarjoajat integroituvat Ads Data Hubiin, jonka avulla kehitystä mitataan.

Osana tätä käyttöönottoa YouTube ei enää tue kolmannen osapuolen näyttämiä täydentäviä bannereita.

Tässä osiossa käsitellään YouTuben hostaamiin (sivuston näyttämiin) ja kolmansien osapuolten näyttämiin videomainoksiin liittyviä teknisiä tietoja, videoiden lataamisen parhaita käytäntöjä ja yhteensopivia selaimia.

Sivuston toimittama

Videoon liittyvät vaatimukset: Videon on oltava ladattu YouTubeen (lähetä videon URL-osoite, lyhennettyä URL-osoitetta ei sallita).
Upottamista on tuettava.
Täytyy olla julkinen tai piilotettu.
Aitoa suoratoistoa ei sallita.
Videon vähimmäispituus: 12 sekuntia (ohitettavat mainokset)
Videon enimmäispituus:

Enintään 6 minuuttia (ohitettavat mainokset)
*60 sekuntia (ohitettavat mainokset YouTube Kidsissä)

15 sekuntia (ei-ohitettavat mainokset)

6 sekuntia (puskurimainokset)

20 sekuntia (ei-ohitettavat mainokset; vain EMEA-maat, Intia, Malesia, Meksiko ja Singapore)

Kolmannen osapuolen näyttämä (VAST-yhteensopiva)

Voit tarkistaa YouTube VAST QA ‑työkalun avulla, täyttävätkö VAST-mainostagisi kolmannen osapuolen mainosten näyttövaatimukset. Tämän työkalun avulla voit myös esikatsella kolmannen osapuolen näyttämää mainosta helposti YouTube-soittimella.
Muoto: Videomainosaineiston on sisällettävä H.264 (MP4) ‑videotiedostotyyppi (voit lisätä muitakin muotoja, kuten WebM-muodon, mutta niitä ei välttämättä käytetä).
Kuvasuhde ja siirtonopeus:

720p tai sitä pienempi muoto on pakollinen. 1080p-muodon lisääminen on valinnaista, mutta suositeltavaa. 16:9- ja 4:3-kuvasuhteet hyväksytään. (Esimerkkejä: 16:9 – 854 x 480, 1 280 x 720, 1 920 x 1 080 ja 4:3 – 480 x 360, 720 x 540, 960 x 720)

Aineistossa on oltava vähintään yksi mediatiedosto, jonka koko on alle 1 000 kt/s.

Äänimuoto: Mieluiten MP3 tai AAC
Ruutua sekunnissa: Korkeintaan 30 ruutua sekunnissa
Tiedoston enimmäiskoko: 10 Mt
Vaatimukset: On oltava YouTuben VAST-mainospalvelinvastauksen XML-yhteenvedon mukainen.
On oltava SSL-yhteensopiva.
Ohitettavissa videomainoksissa sallitaan ainoastaan VAST 3.0 ‑tagit. VAST 2.0 ‑tageja ei hyväksytä.
On oltava lineaarisen VAST-tagin (esinoutotagin) kautta näytettävä ja YouTuben hyväksymän toimittajan näyttämä.
EI saa käyttää maantieteellistä kohdistusta, selainkohdistusta tai muuta kolmannen osapuolen päässä käytettävää kohdistusta.
Varmista, että mainospalvelin palauttaa kelvollisen crossdomain.xml-tiedoston. Jos luettelet verkkotunnukset erikseen, muista luetella kaikki mainoksen näkyvät verkkotunnukset.
VAST-tagilla näytettävät videomainokset eivät välttämättä näy kaikilla mobiiliselaimilla tai kaikissa pelikonsoleissa tai internetyhteyttä tukevissa TV:issä (useimpia nykyaikaisia ja päivitettyjä ympäristöjä tuetaan).
Tällä hetkellä tuetaan vain VAST 2.0:aa ja 3.0:aa.
VPAID ei ole sallittu YouTubessa.
Videon enimmäispituus: Enintään 6 minuuttia (ohitettavat mainokset)

15 sekuntia (ei-ohitettavat mainokset)

6 sekuntia (puskurimainokset)

20 sekuntia (ei-ohitettavat mainokset; vain EMEA-maat, Intia, Malesia, Meksiko ja Singapore)

Videosuositukset

• Videosi näyttää paremmalta YouTubessa, jos muutat sen koon YouTuben parhaiden käytäntöjen mukaan ennen lataamista. Lisätietoja videon lataamisesta, hyväksytyistä tiedostomuodoista ja videon optimoinnista on ohjesivuillamme.
  • Jos haluat, että videotasi voi katsella vain mainoksen kautta ja ettei se ole katseltavissa tai haettavissa muuten, voit piilottaa sen noudattamalla näitä ohjeita.
  • Merkintöjen, toimintakehotuspeittokuvien ja tietokorttien kaltaiset vuorovaikutteiset elementit näkyvät videomainoksen päällä automaattisesti, jos ne on otettu käyttöön. Jos et halua interaktiivisten elementtien näkyvän mainoksen päällä, poista ne suoraan videosta.
  • Jos haluat käyttää videomainoksessa 360°-videota, seuraa näitä ohjeita. Huomaa myös, että 360°-videoilla on videoiden renderointia koskevat selain- ja laiterajoitukset.

Yhteensopivat selaimet:

• Internet Explorer 10+, Firefox 25+, Safari 6+ ja Chrome 33+