360 asteen videoiden lataaminen

360 asteen videoiden katseleminen edellyttää, että tietokoneessa on uusin Chrome-, Opera-, Firefox- tai MS Edge ‑selain. Mobiililaitteessa on oltava YouTube-sovelluksen uusin versio.

YouTube tukee 360 asteen videoiden lataamista ja toistoa tietokoneella Chrome-, Firefox-, MS Edge- ja Opera-selaimilla. Jotta voit ladata 360 asteen videotiedoston, tiedostoa on ensin muokattava sovelluksella tai komentosarjalla.

Voit katsoa 360 asteen videoita myös YouTube-sovelluksella. Jos haluat entistä mukaansatempaavamman katselukokemuksen, tutustu Cardboardin käyttämiseen.

Vaihe 1: Videon luominen

Markkinoilla on monia 360 asteen kameroita, jotka ovat yhteensopivia YouTuben kanssa.

Parhaan tuloksen saat koodaamalla videon suurella resoluutiolla ja YouTuben määrittelemien lisäasetusten mukaan. YouTube tukee tällä hetkellä 360 asteen videoita, joiden kuvanopeus on 24, 25, 30, 48, 50 tai 60 ruutua sekunnissa. Suosittelemme lataamaan 360 asteen videot (tasavälisen lieriöprojektion muodossa ja kuvasuhteella 2:1) resoluutiolla, joka on vähintään 7 168 x 3 584 ja enintään 8 192 x 4 096 pikseliä.

Voit luoda 360 asteen videoita myös muilla kamerakokoonpanoilla ja kolmannen osapuolen liittämisohjelmistolla.

Vaihe 2: Lataamisen valmisteleminen

Videotiedostossa on oltava 360 asteen toistoa varten tietyt sisällönkuvaustiedot. Seuraa alla olevia ohjeita ja asenna sovellus, joka lisää tarvittavat sisällönkuvaustiedot puolestasi uuteen tiedostoon.

360-yhteensopivan tiedoston luominen sovelluksella

1. Lataa uusin 360 Video Metadata ‑sovellus.
  2. Pura tiedosto ja käynnistä 360 Video Metadata ‑sovellus. Jos käytät Mac-tietokonetta, sinun on ehkä klikattava sovellusta hiiren kakkospainikkeella ja valittava Avaa.
  3. Valitse videotiedosto.
  4. Valitse kohdan Spherical (360°) valintaruutu ja klikkaa sitten Save as (Tallenna nimellä). Älä valitse valintaruutua 3D Top-bottom (3D ylhäältä alas). Lisätietoa on virtuaalitodellisuusvideoiden lataamisohjeissa.
  5. Anna luotavalle tiedostolle nimi.
  6. Tallenna tiedosto. Uusi tiedosto luodaan automaattisesti samaan paikkaan kuin alkuperäinen tiedosto.
  7. Lataa uusi tiedosto YouTubeen.
  8. Odota, että videosta tehdään 360 asteen video. Tämä voi kestää enimmillään tunnin.

Voit myös lisätä sisällönkuvaustiedot Python-komentosarjalla.

Vaihe 3: Tiedoston lataus
Seuraavat työkalut eivät tällä hetkellä tue 360 asteen videoita: YouTuben videonmuokkausohjelma, parannustyökalut ja päätösruudut.

Voit katsoa videon omalla tietokoneellasi ennen julkaisua ja varmistaa, että 360 asteen toisto on käytettävissä. Voi kestää enimmillään tunnin ennen kuin 360 asteen toisto on käytettävissä.

360 asteen videoiden vasemmassa yläkulmassa on panorointipainike, ja niitä voi kääntää käyttämällä näppäimiä W, A, S ja D. Jos nämä ominaisuudet ovat käytettävissä, video on 360 asteen video.

Opettele käyttämään tilaääntä, 360 asteen videoita ja virtuaalitodellisuusvideoita, niin katsojasi voivat kuulla videon äänen kaikista suunnista aivan kuin oikeassa elämässä.