360 asteen videoiden lataaminen

360 asteen videoiden katseleminen edellyttää, että tietokoneessa on uusin Chrome-, Opera-, Firefox- tai Internet Explorer ‑selain. Mobiililaitteessa on oltava YouTube-sovelluksen uusin versio.

YouTube tukee 360 asteen videoiden lataamista ja toistoa Chrome-, Firefox-, Internet Explorer- ja Opera-selaimilla. Jotta 360 asteen videotiedoston voi ladata, tiedostoa on muokattava sovelluksella tai ohjelmalla ennen lähettämistä.

360 asteen videoita voi katsoa myös YouTube-sovelluksella.  Todella mukaansatempaavan katselukokemuksen saa, kun käyttää apuna Cardboardia

Vaihe 1: Videon luominen

Markkinoilla on monia 360 asteen kameroita, jotka ovat yhteensopivia YouTuben kanssa.

Parhaan tuloksen saat koodaamalla videon suurella resoluutiolla ja YouTuben määrittelemien lisäasetusten mukaan. YouTube tukee tällä hetkellä 360 asteen videoita, joiden kuvanopeus on 24, 25, 30, 48, 50 tai 60 kuvaa sekunnissa. Suosittelemme lataamaan 360 asteen videot (tasavälisen lieriöprojektion muodossa ja kuvasuhteella 2:1) resoluutiolla, joka on vähintään 7 168 x 3 584 ja enintään 8 192 x 4 096 pikseliä.

Voit luoda 360 asteen videoita myös muilla kamerakokoonpanoilla käyttämällä kolmannen osapuolen liittämisohjelmistoja, kuten Kolor Autopanoa.

Vaihe 2: Lataamisen valmisteleminen

Videotiedostossa on oltava 360 asteen toistoa varten tietyt sisällönkuvaustiedot. Asenna sovellus, joka lisää puolestasi tarvittavat sisällönkuvaustiedot uuteen tiedostoon, seuraavien ohjeiden mukaisesti.

360-yhteensopivan tiedoston luominen sovelluksella

1. Lataa 360 Video Metadata ‑sovellus Mac- tai Windows-käyttöjärjestelmälle.
  2. Pura tiedosto ja käynnistä 360 Video Metadata ‑sovellus. Jos käytät Macia, voi olla tarpeen osoittaa sovellusta hiiren kakkospainikkeella ja valita Avaa.
  3. Valitse videotiedosto.
  4. Valitse kohdan Spherical (360°) valintaruutu ja valitse sitten Save as (Tallenna nimellä). Älä valitse valintaruutua 3D Top-bottom (3D ylhäältä alas). Lisätietoa on virtuaalitodellisuusvideoiden lataamista koskevissa ohjeissa.
  5. Anna luotavalle tiedostolle nimi.
  6. Tallenna tiedosto. Uusi tiedosto luodaan automaattisesti samaan paikkaan kuin alkuperäinen tiedosto.
  7. Lataa uusi tiedosto YouTubeen.
  8. Odota, että videosta tehdään 360 asteen video. Tämä voi kestää enimmillään tunnin.

Voit myös lisätä sisällönkuvaustiedot Python-ohjelmalla.

Vaihe 3: Tiedoston lataus
Seuraavat työkalut eivät tällä hetkellä tue 360 asteen videoita: YouTuben videonmuokkausohjelma, parannustyökalut ja päätösruudut.

Voit katsoa videon omalla tietokoneellasi ennen julkaisua ja varmistaa, että 360 asteen toisto on käytettävissä. Videon käsittelyssä kestää hetki, ja 360 asteen toisto voi olla käytettävissä enintään tunnin viiveellä.

360 asteen videoiden vasemmassa yläkulmassa on panorointipainike, ja niitä voi kääntää käyttämällä näppäimiä W, A, S ja D. Jos nämä ominaisuudet ovat käytettävissä, video on 360 asteen video.