Överhoppningsbara in stream-annonser

Överhoppningsbara in stream-annonser spelas upp före, under eller efter andra videor på YouTube och på webbplatser och i appar hos Google videopartner. Tittaren kan hoppa över annonsen och fortsätta titta på videon efter fem sekunder.

I den här artikeln beskriver vi de tekniska specifikationerna och rapportverktygen som är tillgängliga för överhoppningsbara in stream-annonser.

Fördelar

• Generera konverteringar, få videovisningar och nå nya användare på flera enheter, inräknat datorer, telefoner och tv, med dina annonser.
  • Lägg bud på det som är viktigt för dig. Beroende på ditt kampanjmål kan du betala baserat på totalt antal exponeringar eller när tittarna tittar på hela annonsen eller interagerar med videon (beroende på vad som inträffar först).
  • Lägg till interaktiva funktioner som uppmaningsknappar, webbplatslänktillgångar, produktflöden och annat i dina annonser för att uppmuntra användare att interagera mer med ditt varumärke eller företag.

Så visas överhoppningsbara in stream-annonser på YouTube

Dator

Exempel på annons som visas på YouTubes visningssida för datorer

Mobil enhet

Exempel på annons som visas på en YouTube-visningssida på en mobiltelefon

Tv

En illustration som är ett exempel på en överhoppningsbar in stream-annons.

Bilden visar överhoppningsbara in stream-annonser med QR-kod.

Obs! QR-koden syns när knappen Hoppa över annons visas på skärmen. Endast vissa tv-apparater har stöd för den här annonsen.

Tillgängliga tillgångar

Tillgång Riktlinjer
Webbadress till video på YouTube Länken till din video. Webbadressen kan gälla en standardvideo som har laddats upp på YouTube. Videon måste vara offentlig eller olistad och följa våra annonseringspolicyer och krav.

Slutlig webbadress

Webbadressen som besökarna kommer till när de klickar på din annons. Den ska matcha innehållet i annonsen. Läs mer om slutliga webbadresser och spårningsmallar.
Display URL Webbadressen som visas i annonsen. Detta är vanligtvis webbadressen till den webbplats eller webbsida du annonserar om. Visningsadressen måste matcha domänen som användarna kommer till när de klickar på din annons.
Kompletterande banner En kompletterande banner är en bild som visas bredvid din annons på datorer. Du kan välja att använda en automatiskt genererad kompletterande banner (baserat på information från din YouTube-kanal) eller ladda upp en JPEG-, GIF- eller PNG-fil på 300 × 60 pixlar (högst 150 kB). Läs om hur du skapar en kompletterande banner för en videoannons.

Annonsspecifikationer

Videon måste laddas upp på YouTube och anges som offentlig eller olistad för att kunna användas i en annons.

Rekommenderas Har godkänts Länktexter

Upplösning

1080p (Full HD)

Rekommenderade pixlar (px) för HD:

• 1 920 × 1 080 px (horisontell)
  • 1 080 × 1 920 px (vertikal)
  • 1 080 × 1 080 px (kvadrat)

720p (Standard HD)

Minsta antal pixlar:

• 1 280 × 720 px (horisontell)
  • 720 × 1 280 px (vertikal)
  • 480 × 480 px (kvadrat)

Minsta antal pixlar för SD:

• 640 × 480 (horisontell)
  • 480 × 640 (vertikal)
  • 480 × 480 px (kvadrat)

För bästa möjliga kvalitet rekommenderar vi att du inte använder SD

Bildproportioner

• 16:9 för horisontell
  • 9:16 för vertikal
  • 1:1 för kvadrat
  • 4:3 (SD) för horisontell
  • 2:3 (SD) för vertikal

För bästa möjliga kvalitet rekommenderar vi att du inte använder SD

Format

.MPG (MPEG-2 eller MPEG-4)

.WMV, .AVI, .MOV och .FLV .MPEG-1, .MP4, .MPEGPS, 3GPP, WebM, DNxHR, ProRes, CineForm och HEVC (h265)

Vi kan inte ta emot ljudfiler som MP3, WAV eller PCM på YouTube

Filstorlek

≤256 GB

Längd

Rekommenderade metoder baserat på marknadsföringsmål

• Medvetenhet: 15–20 sek
  • Övervägande: 2–3 min
  • Åtgärd: 15–20 sek

Valfri längd. Inget lägsta eller högsta värde.

• Visningar räknas bara in i antalet YouTube-visningar om videon är längre än 10 sekunder
  • Vi rekommenderar att du använder det här formatet för att berätta din historia. Annonser från 60 sekunder till 3 minuter ger större lyft än tidigare versioner

Rubrik/beskrivning

≤15 tecken

Om du har en uppmaning, ≤ 10 tecken

Google Ads-mål som stöds

• Försäljning
  • Potentiella kunder
  • Trafik till webbplatsen
  • Övervägande av produkt och varumärke
  • Varumärkesmedvetenhet och räckvidd

Tillgängliga budstrategier

CPV (Kostnad per visning)

Med CPV-budgivning betalar du när en person tittar på 30 sekunder av din video (eller hela videon om den är kortare än 30 sekunder) eller interagerar med videon, beroende på vad som inträffar först.

CPV-budgivning är tillgänglig när du skapar en videokampanj med målet Övervägande av produkt och varumärke.

Mål-CPA (kostnad per åtgärd)

Med budgivning med Mål-CPA anger du en genomsnittlig kostnad som du vill betala för varje konvertering. Utifrån den mål-CPA du anger optimerar vi buden så att du får så många konverteringar som möjligt. Vissa konverteringar kan kosta mer eller mindre än målet.

Budgivning med Mål-CPA är tillgänglig när du skapar en videokampanj med målet Försäljning, Potentiella kunder eller Trafik till webbplatsen.

Maximera konverteringar

Med budstrategin Maximera konverteringar anges buden automatiskt så att du får så många konverteringar som möjligt i din kampanj för din budget. Alternativt kan du ange en mål-CPA med budstrategin Maximera konverteringar för att få så högt konverteringsvärde som möjligt till den mål-ROAS (avkastning på annonsutgift) du anger.

Budgivning med Maximera konverteringar är tillgänglig när du skapar en videokampanj med målet Försäljning, Potentiella kunder eller Trafik till webbplatsen.

Mål-CPM (kostnad per tusen exponeringar, mCPM)

Med budgivning med Mål-CPM anger du det genomsnittliga belopp som du är villig att betala per tusen exponeringar av din annons. Vi optimerar sedan buden så att du får så stor unik räckvidd som möjligt. Vissa exponeringar kan kosta mer eller mindre än målkostnaden.

Budgivning med Mål-CPM är tillgänglig när du skapar en videokampanj med målet Varumärkesmedvetenhet och räckvidd eller Övervägande av produkt och varumärke (endast i undertypen Videoannonssekvens).

Rapporter

Mätvärden

Alla standardmätvärden för video är tillgängliga för överhoppningsbara in stream-annonser.

Mätning från tredje part

Mätning från tredje part är endast tillgänglig via Ads Data Hub. Läs mer om processen för mätning från tredje part på YouTube

Policyer

Överhoppningsbara in stream-annonser måste följa Google Ads-policyerna och YouTube-policyerna.