TrueView InStream-advertenties

Hoe TrueView InStream-advertenties werken

TrueView InStream-advertenties worden weergegeven op YouTube of op een verzameling sites en apps in het Google Display Netwerk (GDN). Deze advertenties kunnen ook worden weergegeven in YouTube-video's die zijn ingesloten in andere sites of apps. Ze kunnen ook worden weergegeven in YouTube-apps voor Android en iOS, m.youtube.com (op iPad en Android) en op gekoppelde tv's.

Kijkers kunnen de videoadvertentie na vijf seconden overslaan. Als ze de videoadvertentie niet overslaan, wordt de teller voor YouTube-videoweergaven opgehoogd wanneer de kijker 30 seconden van de videoadvertentie bekijkt (of de gehele video als deze minder dan 30 seconden duurt), of interactie heeft met uw video, afhankelijk van wat als eerste gebeurt. Video-interacties omvatten klikken om uw website te bezoeken en klikken op call-to-action-overlays (CTA), kaarten en begeleidende banners. Als u het aantal weergaven op YouTube belangrijk vindt, kunt u het beste video's maken die ten minste twaalf seconden duren. YouTube Analytics houdt geen weergaven van minder dan tien seconden bij.

TrueView InStream-advertenties kunnen worden gemaakt met AdWords.

VPAID is niet toegestaan op YouTube.

Overzicht van items

Vereist/optioneel TrueView-veiling
Waar advertenties worden weergegeven N.v.t. YouTube-video's
Sites en apps van videopartners in het Display Netwerk
URL YouTube-video Vereist De video moet worden geüpload naar YouTube
Begeleidend item Optioneel, YouTube of GDN
  • 300x60 JPG, GIF of PNG
  • Bekijk de volledige specificaties.
  • 300 x 250 Video Wall wordt weergegeven op YouTube als er geen begeleidende advertentie is geleverd.
  • 150 KB
Zichtbare URL Vereist Vereist door de AdWords-gebruikersinterface. Het domein wordt weergegeven in de live-video.
Uiteindelijke URL Vereist De bestemming kan uw website of YouTube-video of -kanaal zijn.

YouTube-video-instellingen

Videovereisten: Moet worden geüpload naar YouTube (video-URL verzenden).
De optie voor insluiten moet zijn ingeschakeld.
Moet openbaar of verborgen zijn.
True streaming is niet toegestaan.
Minimale videoduur: 12 seconden wordt aanbevolen (zodat het aantal openbare weergaven wordt opgehoogd)
Maximale videoduur: Korter dan 3 minuten wordt aanbevolen.

Wanneer u de afmetingen van uw video aanpast aan de hand van de praktische tips van YouTube voordat u deze uploadt, zien uw video's er beter uit op YouTube.

Bekijk onze Help-pagina's over hoe u uw video uploadt, over geaccepteerde bestandsindelingen en over hoe u uw video optimaliseert.

Als u wilt dat uw video niet los van de advertentie kan worden doorzocht of gevonden, kunt u uw video verbergen.

Videoadvertentie-instellingen

Bestandsindeling: AVI, ASF, QuickTime, Windows Media, MP4 of MPEG
      Videocodec: bij voorkeur H.264, MPEG-2 of MPEG-4
      Audiocodec: bij voorkeur MP3 of AAC
Resolutie: 640 x 360 (16:9) of 480 x 360 (4:3) wordt aanbevolen
Framesnelheid: 30 FPS
Beeldverhouding: Oorspronkelijke verhouding, zonder horizontale zwarte balken (bijvoorbeeld 4:3 of 16:9)
Maximale bestandsgrootte: 1 GB
Doorklikken: Een klikomleiding door derden of een klikopdracht is toegestaan

Rapportagestatistieken en tracking van derden

Gegevens bijhouden in YouTube-videocontent

Het opnemen van trackingpixels van derden is optioneel. Als u wel trackingpixels opneemt, moeten ze voldoen aan de vereisten voor advertentieweergave door derden. Ze moeten bovendien voldoen aan de volgende vereisten:

• Vertoningen: trackingpixel van 1 x 1 is toegestaan.
  • Alle trackingpixels en aanroepen aan vierden die in de pixels worden uitgevoerd via doorlinken, moeten voldoen aan SSL.
  • Afbeeldingspixels van 1 x 1 zijn toegestaan bij de gebeurtenissen Vertoning, Weergave en Overslaan, maar niet midden in of na afloop van een gebeurtenis.
  • Als u trackingpixels van meer dan één leverancier wilt opnemen per gebeurtenis, is de klant of het bureau verantwoordelijk voor het linken of doorlinken van de pixels omdat er maar één afbeeldingspixel van 1 x 1 per gebeurtenis is toegestaan. JavaScript is niet toegestaan.

Begeleidende-banneradvertenties (optioneel)

Als er geen begeleidende advertentie aanwezig is, worden er geen advertenties van andere adverteerders naast uw preroll getoond. Wanneer u videovertoningen vergelijkt met begeleidende advertentievertoningen, moet u er rekening mee houden dat begeleidende-banneradvertenties niet worden weergegeven op alle YouTube-pagina's waarop InStream-advertenties worden weergegeven.

Begeleidende banners worden niet weergegeven voor InStream-advertenties die worden vertoond aan gebruikers die video's bekijken in YouTube Leanback, ongeacht of ze dit via Google TV of hun browser doen.

Overlays met call-to-action (CTA)

CTA-overlays worden geleverd voor TrueView InStream-advertenties en InStream-advertenties die als reserve zijn gekocht in Google AdWords.

cta_desktop cta_mobile

Overzicht van items

• Koptekst: één regel met maximaal 25 tekens (regels met meer dan 25 tekens worden op sommige apparaten afgekapt).
  • Zichtbare URL: de URL die op de overlay wordt weergegeven aan gebruikers.
  • Bestemmings-URL: de URL waaraan de overlay is gelinkt. Dit kan een omleiding zijn en/of een link naar een externe site.
  • Thumbnail:
    • Thumbnails moeten op YouTube worden gehost
    • Alleen JPG of GIF
    • 74 x 74 pixels

Hoe CTA-overlays werken

De CTA-overlay wordt weergegeven zodra het afspelen van de video wordt gestart. Na vijftien seconden wordt de overlay samengevouwen, zodat alleen de thumbnail wordt weergegeven. In desktopbrowsers kunnen kijkers de muisaanwijzer op de CTA plaatsen om deze uit te vouwen. In mobiele browsers kunnen kijkers op de thumbnail of pijl klikken om de CTA uit te vouwen.

Uitgevouwen CTA Samengevouwen CTA
cta_expanded cta_collapsed

Meer informatie over CTA-overlays.