Beeldadvertentiemateriaal toevoegen

Beeldadvertentiemateriaal is een afbeeldingsbestand in gif-, jpg- of png-indeling. Na uploaden kunt u dit opslaan in een advertentiebibliotheek of in een nieuw of bestaand regelitem. #imagecreative

Beeldadvertentiemateriaal is een afbeeldingsbestand in gif-, jpg- of png-indeling. Als u een afbeeldingsbestand uploadt, slaat u dit bestand op in een advertentiebibliotheek of in een nieuw of bestaand regelitem. Alleen de RGB-kleurindeling wordt ondersteund.

Beeldadvertentiemateriaal in Ad Manager is automatisch geschikt voor AMP HTML-advertenties. Met AMP HTML-advertenties kunnen uitgevers, marketeers en aanbieders van technologie snellere, lichtere en veiligere advertentiebelevingen bieden op alle platforms. Meer informatie over AMP HTML-advertenties

Dat AMP HTML-advertenties mogelijk zijn, betekent niet dat er alleen maar AMP HTML-advertenties in de advertentieruimte kunnen worden weergegeven. U kunt niet-AMP HTML-advertenties gewoon blijven weergeven. Beeldadvertenties worden zoals gebruikelijk weergegeven als standaardadvertenties op internet voor desktop en in mobiele apps.

Beeldadvertentiemateriaal toevoegen

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Weergave en dan Advertentiemateriaal
  3. Klik op Nieuw advertentiemateriaal.
  4. Selecteer de adverteerder voor het advertentiemateriaal. Als u uw adverteerder niet heeft gevonden, kunt u of iemand met de juiste rechten een nieuwe adverteerder toevoegen.
  5. Selecteer Afbeelding voor Standaardadvertentiemateriaal.

Het beeldadvertentiemateriaal instellen

1. Geef een beschrijvende Naam op voor uw advertentiemateriaal.
  2. Geef het Formaat van doeladvertentieblok aan. Dit formaat moet overeenkomen met het advertentieblok waarin u dit advertentiemateriaal wilt weergeven. Het formaat moet ook overeenkomen met de afmetingen van het advertentiemateriaal dat u hieronder in stap 8 uploadt.

3. Selecteer Een afbeeldingsbestand uploaden of Externe afbeelding gebruiken.

1. Een afbeeldingsbestand uploaden: Versleep het bestand en klik erop of klik op Browsen om een afbeeldingsbestand te uploaden. Zorg ervoor dat uw bestand aan de volgende criteria voldoet:

• Gif-, jpg- of png-afbeeldingsbestanden
      • RGB-kleurindeling (jpg-bestanden in CMYK-indeling moeten worden geconverteerd naar een gif- of png-bestand)

Toestaan dat het formaat van het advertentiemateriaal verschilt van het formaat van het advertentieblok

Als u advertentiemateriaal uploadt met afmetingen die niet overeenkomen met het formaat van het doeladvertentieblok dat u heeft opgegeven, kunt u kiezen voor Toestaan dat het formaat van het advertentiemateriaal verschilt van het formaat van het advertentieblok. Met deze functie kunnen afbeeldingen van verschillende formaten worden weergegeven voor verzoeken voor het gedefinieerde formaat van het advertentieblok. Als u bijvoorbeeld beeldadvertentiemateriaal van 300x250 pixels wilt uploaden dat kan worden weergegeven in een advertentieruimte van 300x600 pixels, gebruikt u deze instelling.

Dit geldt ook voor het uploaden van HTML5-advertentiemateriaal.

2. Externe afbeelding gebruiken: Geef de URL op van een afbeelding die ergens anders wordt gehost. Voeg aan het eind van de URL ?rnd=%%CACHEBUSTER%% toe om te voorkomen dat de afbeelding wordt gedownload naar het cachegeheugen.

Voorbeeld

https://example.com/images/myimage.png?rnd=%%CACHEBUSTER%%

4. (Optioneel) Kies de dichtheid van een geüploade afbeelding voor gebruik op computers en mobiele apparaten met scherm met hoge dichtheid (Retina-display). Lever de afbeelding van de hoogste kwaliteit die de computer of het mobiele apparaat ondersteunt.
    Wat is het verschil tussen dichtheid en formaat?
    • Dichtheid is de hoeveelheid pixels die wordt weergegeven binnen een vast gedeelte van het display of scherm van een gebruiker. Zo kan een gedeelte van 300 bij 250 pixels op een standaardscherm anderhalf keer of twee keer meer pixels bevatten op een scherm met hoge dichtheid.
    • Formaat omvat de pixelafmetingen van advertentiemateriaal op een standaardscherm.
    U kunt afzonderlijk advertentiemateriaal uploaden voor elke dichtheid (1x, 1,5x en 2x). Google Ad Manager selecteert vervolgens de geschiktste afbeelding voor het apparaat van elke gebruiker.
  5. Geef de Bestemming op voor de landingspagina van uw advertentiemateriaal. Dit is een doorklik-URL, URL voor klikken-om-app-te-starten of een telefoonnummer.

Als het advertentiemateriaal wordt gehost op een externe URL, moet het advertentiemateriaal op die locatie zijn opgeslagen gedurende de weergaveperiode van de campagne. Als u een telefoonnummer opgeeft, wordt het advertentiemateriaal alleen weergegeven op mobiele apparaten waarmee kan worden gebeld.
  6. Klik op Opslaan.

Geavanceerde content. Geavanceerde instellingen

De volgende instellingen zijn optioneel.

• Selecteer Stand voor advertentiemateriaal dat wordt weergegeven in een mobiele app.

• Voer alt-tekst in om visueel beperkte gebruikers te helpen en om aan richtlijnen voor toegankelijkheid te voldoen. Deze tekst wordt ook weergegeven als afbeeldingen zijn uitgezet.

• Gebruik Labels om een label toe te passen dat kan worden ingesteld voor frequentielimieten voor advertentieblokken op uw netwerk of in specifieke advertentieblokken.

Voorbeeld

Als dit beeldadvertentiemateriaal bijvoorbeeld moet worden weergegeven als banner op de homepage en u in hetzelfde advertentieblok niet vaker dan 2 keer per dag iets aan dezelfde gebruiker wilt weergeven, kunt u een label maken voor het volledige netwerk of specifieke advertentieblokken dat op dit advertentiemateriaal wordt toegepast. Het betreffende advertentiemateriaal wordt dan, samen met al het andere advertentiemateriaal dat aan dit label is gekoppeld, niet vaker dan 2 keer per dag in hetzelfde advertentieblok getoond aan dezelfde gebruiker.

• Voer een URL voor vertoningen van derden in om een externe trackingservice te activeren als het advertentiemateriaal wordt weergegeven. Deze URL kan Google Ad Manager-macro's bevatten. Deze URL's worden niet ondersteund voor advertentiemateriaal met een werkelijk formaat van Buiten pagina.

• Gebruik Aangepaste velden om objecten in rapporten te ordenen. Maak deze velden op het tabblad Beheerder en pas ze toe op advertentiemateriaal. Op deze manier kunt u specifieke rapporten uitvoeren voor advertentiemateriaal dat aangepaste velden bevat. Ze zijn niet van invloed op de weergave van advertenties.

• Wijzigingen in Gekoppelde aanbieders van advertentietechnologie overschrijven uw instellingen voor toestemming van gebruikers in de EU op netwerkniveau.