Uw eerste advertenties opzetten en weergeven

Uw implementatie testen

Voer grondige tests uit voor een probleemloze lancering van uw site en campagne

Hieronder beschrijven we de 3 testfasen, met praktische tips voor elke stap.

U kunt deze testaanbevelingen gebruiken om uw configuraties te controleren voor een optimale gebruikerservaring. Misschien sluiten niet alle aanbevelingen aan bij uw behoeften. Zorg dat u een testplan maakt dat past bij de configuratie en doelgroep van uw site.

Bekijk meer informatie over hoe u een mobiele-app-configuratie kunt testen.

Voordat u begint

Met deze praktische tips kunt u effectief testen in elke fase:

• Voer vroegtijdig end-to-end-tests uit: Zo zorgt u dat uw systemen geschikt zijn voor complexe targeting, gaat u na of de instellingen van Ad Manager werken zoals verwacht en kunt u de weergave valideren. Hoe complexer de campagne is, hoe nuttiger vroegtijdig testen is.
  • Test voor verschillende soorten sitegebruik: Mensen kunnen uw site via verschillende apparaten en browsers bezoeken. Zorg dat u verschillende gebruiksvoorbeelden test.
  • Neem integraties van derden op: Neem systemen op die u buiten Ad Manager gebruikt, zoals orderbeheersystemen en tools van derden voor rapportage, rendementsbeheer of business intelligence. Neem contact op met derden voor specifieke testaanbevelingen.

Fase 1: Een testomgeving met testgegevens instellen

Testobjecten maken in uw netwerk

Het is een goed idee om testobjecten (adverteerders, advertentieblokken, orders, regelitems en advertentiemateriaal) te maken, zodat u ze gescheiden kunt houden van uw echte campagnes. Hier volgen enkele tips voor het gebruik van testobjecten:

• Alle objecten: Gebruik een naampatroon, zoals TEST of ZTEST, om testobjecten te identificeren en ze gegroepeerd onderaan lijstpagina's weer te geven.
  • Adverteerders: Maak zo nodig testadverteerders. Adverteerders kunnen niet worden verwijderd, maar u kunt hun status wijzigen in Inactief en zzzzz aan het begin van de naam toevoegen om ze onderaan de lijst met adverteerders te plaatsen.
  • Orders en regelitems: U kunt een aangepast veld op orderniveau maken om testorders te identificeren. Wanneer u lijsten met orders en regelitems bekijkt, gebruikt u het aangepaste veld om alleen op testobjecten of alleen op echte objecten te filteren. U kunt aan het begin van de naam van orders en regelitems ook de tekst Test toevoegen en ze vervolgens archiveren zodat ze niet standaard worden weergegeven.
  • Advertentieblokken: Werk samen met uw webontwikkelaars om te zien of ze naar testadvertentieblokken kunnen verwijzen. U kunt testadvertentieblokken deactiveren of archiveren als u klaar bent met testen.
    Beperk het risico dat u per ongeluk een testadvertentieblok gebruikt door een nieuw advertentieblok te maken dat is gemarkeerd als 'test'.

Een ontwikkelsite gebruiken

Met een ontwikkelsite die uw productiesite mirrort, kunt u testen in een productie-achtige omgeving zonder dat dit invloed heeft op uw live site.

Testgegevens genereren

U kunt testvertoningen genereren om te zien hoe uw advertenties worden weergegeven door uw testpagina's om de paar seconden te vernieuwen. Als u te snel vernieuwt, kan het spamfilter van Ad Manager worden geactiveerd. U moet misschien uw handmatige of automatische vernieuwingssnelheid aanpassen om dit precies goed te krijgen.

Fase 2: Ad Manager-tags testen

Maak een testpagina voor advertentietags om correcte functionaliteit te garanderen, onafhankelijk van de elementen op uw site.

Werken met advertentieblokken, sleutel/waarden en formaten

Zorg dat u tags levert met de juiste advertentieblokken, sleutel/waarden en formaten door tags te genereren op een voorbeeldpagina.

• Voorgestelde advertentieblokken: Houd de voorgestelde advertentieblokken in de gaten. Deze advertentieblokken worden weergegeven wanneer de advertentieserver binnen een periode van 7 dagen ten minste 10 verzoeken voor een niet-gedefinieerd advertentieblok ontvangt. Als u onverwachte advertentieblokken ziet, kan er een probleem zijn met de manier waarop uw CMS tags levert.

Verschillende pagina-indelingen testen

Voer tests uit voor alle verschillende indelingen van uw verschillende webproperty's, waaronder de indelingen die zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, om er zeker van te zijn dat de tags op de pagina's werken zoals verwacht.

• Chrome DevTools: Gebruik Chrome DevTools of Firebug om de tijdlijn te observeren en te zorgen dat Ad Manager-tags en -verzoeken geen vertraging of andere problemen veroorzaken. Monitor hoe Ad Manager-tags worden weergegeven op uw pagina's en hoe ze interactie hebben met uw site.
  • Google Publisher Console: Gebruik de Google Publisher Console om de prestaties van tags te testen en fouten op te sporen.

Fase 3: De instellingen voor trafficking en het advertentiemateriaal testen

Door u gebruikte Ad Manager-traffickingfuncties bijhouden

Neem in uw testplan de verwachte resultaten op van Ad Manager-functies zoals frequentielimieten, advertentie-uitsluitingslabels, enzovoort.

Weergave van advertentiemateriaal testen

U kunt targeting gebruiken in regelitems om te reageren op specifieke tags. Ga na of het advertentiemateriaal dat aan deze regelitems is gekoppeld, op uw pagina's wordt weergegeven. U kunt rechtstreeks vanuit Ad Manager een voorbeeld van advertentiemateriaal bekijken op uw site. Het is ook goed om advertentiemateriaal te testen in uw testomgeving.

• Advertentiemateriaal van derden: Ga na of advertentiemateriaal van derden correct wordt weergegeven en of vertoningen en klikken worden geteld. Test elk type advertentiemateriaal van derden dat u wilt gebruiken omdat elk eigen technologie gebruikt.
  • Uitvouwbaar en rich media-advertentiemateriaal: Test ruim voor het begin van uw campagne ten minste 1 advertentiemateriaalitem van elk type dat u wilt weergeven. Als u asynchrone GPT gebruikt, gaat u na of de code voor het advertentiemateriaal geschikt is voor vriendelijke iframes. Als u deze typen advertentiemateriaal eerder heeft weergegeven met JavaScript-tags, neemt u contact op met uw externe leveranciers om na te gaan of u de code voor advertentiemateriaal moet updaten.
  • Templates voor advertentiemateriaal: Test templates voor advertentiemateriaal die u heeft ontwikkeld zodat ze correct worden weergegeven en vertoningen en klikken bijhouden.
  • Advertentiemateriaal buiten de pagina: Zorg dat u uw tags op de juiste manier aanpast en test of dit advertentiemateriaal correct werkt.