Gebruikers toevoegen en bewerken

Beheren wie toegang heeft tot uw netwerk

Gebruikers zijn mensen die de orders, regelitems en andere items in uw Ad Manager-netwerk kunnen bekijken of beheren.

Elke Ad Manager-gebruiker moet een Google-account hebben. Als degene die u wilt toevoegen al gebruikmaakt van een Google-product (zoals Gmail of Google Ads), heeft deze persoon al een Google-account.

Vereiste rechten:

Een toegangsprobleem oplossen

Nieuwe gebruikers toevoegen

Een voorbeeld van de optie Nieuwe gebruiker in Ad Manager
  1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Ga naar Beheerder, Toegang en autorisatie en dan Gebruikers.
  3. Klik op Nieuwe gebruiker.
  4. Geef gebruikersgegevens op.
  5. Selecteer een gebruikersrol.
  6. (Optioneel) Voeg teams toe.
  7. Klik op Opslaan.

Over instellingen voor meldingen
Als u zich in Duitsland, Griekenland, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk of Zwitserland bevindt, moet u de volgende instellingen voor meldingen bevestigen via een e-mail die u krijgt nadat u ze heeft aangezet:

• 'Optimalisatietips, best practices en andere relevante informatie'
  • Word uitgenodigd voor mogelijkheden om feedback te delen en deel te nemen aan marktonderzoek om Ad Manager te verbeteren
De functie voor teams is niet beschikbaar voor alle netwerken. Neem contact op met uw accountmanager voor meer informatie.

Google-account-ID kan niet worden gewijzigd

Er kunnen meerdere e-mailmailadressen voor inloggen worden gekoppeld aan een Google-account-ID, maar de Google-account-ID kan niet worden gewijzigd.

De gebruiker kan elk van de e-mailadressen voor inloggen gebruiken om toegang te krijgen tot het account. Het laatste e-mailadres dat is gebruikt om in te loggen, wordt getoond in de UI van de gebruiker.

• Geaccepteerde uitnodigingen: Een uitnodiging kan maar één keer worden geaccepteerd.
  • Vervaldatums van uitnodigingen: Uitnodigingen verlopen na ongeveer een maand. Als de ontvanger niet op tijd accepteert, wordt de gebruiker verwijderd. Maak de gebruiker opnieuw om een nieuwe uitnodiging te sturen.

Uitnodigingen annuleren

U moet uitnodigingen annuleren voordat een gebruiker de uitnodiging accepteert. Als u dit niet doet, kunt u gebruikers deactiveren.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Ga naar Beheerder, Toegang en autorisatie en dan Gebruikers.
  3. Zoek de gebruiker van wie u de uitnodiging wilt annuleren.
  4. Klik op de naam van de gebruiker om naar de gegevens van de gebruiker te gaan.
  5. Klik op Uitnodiging annuleren.
    De uitnodiging voor de gebruiker wordt onmiddellijk geannuleerd.

Gebruikers bewerken

U kunt elk gebruikerskenmerk bewerken, behalve het e-mailadres.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Ga naar Beheerder, Toegang en autorisatie en dan Gebruikers.
  3. Zoek de gebruiker die u wilt bewerken.
  4. Klik op de naam van de gebruiker om naar de gegevens van de gebruiker te gaan.
  5. Bewerk de gebruikersgegevens.
  6. Klik op Opslaan.

Gebruikers deactiveren

Als u een gebruiker deactiveert, wordt de toegang van die gebruiker tot Ad Manager verwijderd en worden de geplande rapporten van die gebruiker niet meer geleverd. Alle ontvangers van deze geplande rapporten worden automatisch per e-mail op de hoogte gebracht dat de levering van de rapporten is beëindigd.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder, Toegang en autorisatie en dan Gebruikers.
  3. Klik op de naam van de gebruiker die u wilt deactiveren.
  4. Klik rechtsboven op Actief Down Arrow en selecteer Inactief.
    Deze wijziging wordt onmiddellijk opgeslagen en toegepast. Als u een gebruiker opnieuw wilt activeren, wijzigt u de status van de gebruiker van 'Inactief' naar 'Actief'.

Hoe kan ik een gebruiker verwijderen?

U kunt een gebruiker niet uit Ad Manager verwijderen, maar u kunt een gebruiker wel deactiveren om alle toegang tot uw netwerk te verwijderen.

Hoe genereer ik een rapport met Ad Manager-gebruikers?

U kunt een gebruikerslijst voor Ad Manager ophalen door een query uit te voeren voor de UserService API.