Een Ad Manager-advertentieblok deactiveren of archiveren

Stop de weergave van regelitems in een advertentieblok door het advertentieblok te markeren als Gearchiveerd of Inactief. Hiermee wordt het advertentieblok ook uit de kiezer voor targeting verwijderd voor toekomstige regelitems.

Deze instelling heeft invloed op de weergave van advertenties

Wanneer u een advertentieblok deactiveert of archiveert, worden regelitems die specifiek zijn getarget op het advertentieblok, niet meer aan het advertentieblok geleverd. Regelitems die zijn getarget op de onderliggende advertentieblokken van een gedeactiveerd of gearchiveerd advertentieblok, worden nog steeds geleverd, hoewel de onderliggende advertentieblokken niet beschikbaar zijn in targetingmenu's.

Als het advertentieblok nog steeds deel uitmaakt van uw Google-uitgeverstags (GPT), worden run-of-network-regelitems en eigen regelitems nog steeds geleverd, zelfs als het gedeactiveerde advertentieblok is ingesteld als speciaal advertentieblok. Als een partnertoewijzing alleen gearchiveerde advertentieblokken target, komt deze niet in aanmerking voor weergave.

Een advertentieblok deactiveren of archiveren

Worden de opties voor deactiveren en archiveren niet weergegeven?

Het gebruikersrolrecht 'Advertentieblokken, plaatsingen en sleutel/waarden bewerken' is vereist om deze instellingen te gebruiken. Neem contact op met uw Ad Manager-beheerder als u deze niet ziet.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Voorraad en dan Advertentieblokken.
  3. Klik op Nieuw filter toevoegen en stel de benodigde filters in om het advertentieblok te zoeken.
  4. Vink het selectievakje naast het advertentieblok aan en klik op een van de volgende opties:
    • Activeren: Hiermee kan een regelitem aan het advertentieblok worden geleverd en wordt het advertentieblok weergegeven in targetingmenu's.
    • Deactiveren: Hiermee wordt het advertentieblok ongeschikt gemaakt voor levering of voor gebruik in regels of andere functies. Het advertentieblok wordt verwijderd uit de targetingkiezer in regelitems, regels en andere functies. Inactieve advertentieblokken worden standaard weergegeven in de tabel met advertentieblokken.
    • Archiveren: Hiermee wordt het advertentieblok ongeschikt gemaakt voor levering of voor gebruik in regels of andere functies. Het advertentieblok wordt verwijderd uit de targetingkiezer in regelitems, regels en andere functies. Gearchiveerde advertentieblokken worden niet standaard weergegeven in de tabel met advertentieblokken en kunnen via filters worden gevonden.

Uw wijzigingen worden onmiddellijk opgeslagen en toegepast. Het kan echter tot 180 minuten duren voordat de wijziging invloed heeft op de advertentieweergave. Meer informatie over updateperioden

Kan ik een advertentieblok verwijderen?

Nee. Advertentieblokken kunnen niet definitief worden verwijderd. Dit is om te voorkomen dat rapportagegegevens worden weggegooid.

Kan ik een advertentieblok verplaatsen?

Nee, maar u kunt het bestaande advertentieblok wel deactiveren of archiveren en vervolgens een nieuw advertentieblok met dezelfde codenaam op de nieuwe locatie maken. Codenamen hoeven alleen uniek te zijn op hetzelfde hiërarchieniveau.