Om sammenligningsannonser

Med sammenligningsannonser kan du annonsere for en gruppe produkter fra nettstedet ditt for prissammenligning. Alle tjenester for prissammenligning som deltar i Googles program for tjenester for prissammenligning, kan plassere disse annonsene i land som inngår i programmet.

Slik fungerer det

I tillegg til karusellen med Shopping-annonser som vises på de generelle søkeresultatsidene på Google, kan det vises en annen karusell med sammenligningsannonser. Folk kan bytte mellom «Produkter»-visningen, der de ser Shopping-annonser, og «Sammenligningsnettsted»-visningen, der de ser sammenligningsannonser.

Når noen klikker på en sammenligningsannonse, blir vedkommende viderekoblet til en landingsside på nettstedet ditt for prissammenligning. Du kan velge landingssiden for hver annonse, og du kan inkludere den nye verdisporingsparameteren {shopping_context}, som inneholder mer informasjon om produktene som ble vist på Google (for eksempel «Nike joggesko»). Denne parameteren kan også være tom.

Hver annonse er knyttet til en gruppe produkter i produktlageret ditt. Vi anbefaler at du starter med et større utvalg av produkter (flere hundre eller tusen) og deretter lager mindre grupper etter hvert som du ser hva som fungerer.

Opprett annonser som er i tråd med forretningsmålene dine. Jo flere annonser du oppretter, og jo flere produkter de inneholder, desto bedre er sjansene for at annonsene dine vises ved mange ulike typer søk.

I sammenligningsannonser brukes det budgivning med høyeste kostnad per klikk (CPC), noe som betyr at du angir det høyeste beløpet du er villig til å betale for et klikk til nettstedet ditt. Budene angis per annonsegruppe (hver av disse omfatter en gruppe produkter), ikke etter enkeltprodukt.

Auksjonen for annonseplasser på «Sammenligningsnettsted»-fanen kjører uavhengig av auksjonen for annonseplasser på «Produkter»-fanen.

Minstekrav

Merk at standardretningslinjene for Shopping og Google Ads også gjelder for sammenligningsannonser. Følgende krav må i tillegg være oppfylt for dette annonseformatet:
  • Den endelige landingssiden må være på domenet som er knyttet til kontoen din for tjenesten for prissammenligning. Du kan ikke viderekoble brukere automatisk til andre domener.
  • Landingssiden kan ikke vise forgrunnsvinduer eller interstitial-annonser.
  • Landingssiden må tydelig vise relevante tilbud (som samsvarer med annonseinnholdet) fra flere selgere, slik at folk enkelt kan sammenligne. Linkene på landingssiden må føre direkte til selgersider der folk kan kjøpe produktene som annonseres på landingssiden for tjenesten for prissammenligning.

Slik oppretter du sammenligningsannonser

Før du begynner

Før du oppretter en sammenligningsannonse, må du gjøre følgende:

Veiledning

Trinn 1: Opprett en sammenligningskampanje og en annonsegruppe

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
Først må du opprette en kampanje for sammenligningsannonsene dine.
  1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på plussknappen og velg Ny kampanje.
  4. Velg Nettstedtrafikk-målet, eller fortsett uten å angi noe mål.
  5. Velg Merchant Center-kontoen du vil bruke tilbud fra (dette kan være hovedkontoen din for flere klienter eller en annen konto som er knyttet til tjenesten din for prissammenligning), og oppføringslandet eller feedetiketten du vil målrette mot. Dette må være et land i programmet for tjenester for prissammenligning. Oppføringslandet kan ikke endres etter at du har opprettet kampanjen.
  6. Velg Sammenligningsoppføring som kampanjens undertype, og klikk på Neste.
  7. Velg innstillingene for kampanjen:
    • Kampanjenavn. Skriv inn et navn for kampanjen. Dette navnet kommer du til å bruke for å finne kampanjen senere. Navnet kan endres etter at kampanjen er opprettet.
    • Gjennomsnittlig dagsbudsjett. Velg hvor mye du er villig til å bruke på denne kampanjen.
    • Steder. Du kan bruke denne innstillingen for å begrense visningen av annonsene dine, slik at de bare vises på bestemte steder. Denne innstillingen kan endres etter at kampanjen er opprettet.
  8. Velg innstillingene for annonsegruppen:
    • Annonsegruppenavn. Skriv inn et navn på annonsegruppen. Dette er navnet du bruker til å finne annonsegruppen senere.
    • Bud. Angi et bud for annonsegruppen. Dette er budet for kostnad per klikk som brukes på sammenligningsannonsen din. Du kan når som helst endre budet på «Annonsegrupper»-siden i kampanjen. Du betaler når noen klikker på annonsen din.
    • Produktgrupper. Velg hvilke produkter som skal vises i annonsen din, ved å velge produktgrupper. Du kan opprette flere nivåer på «Produktgrupper»-siden når kampanjen er opprettet. Her følger noen verktøy du kan bruke for å oppnå best mulig effekt når du skal målrette produktene dine mot annonsen.
  9. Klikk på Lagre og fortsett.
Du bør ha minst åtte svært relevante produkter i annonsegruppen din for å kunne vise en sammenligningsannonse. Vi anbefaler imidlertid at du har 1000 produkter eller mer i annonsegruppen din. Dette gjør at annonsene dine vises som resultat av flest mulig søk.

Trinn 2: Opprett en sammenligningsannonse

Opprett sammenligningsannonsen ved å oppgi tekst og en link for annonsen din. Det blir automatisk valgt ut bilder fra tilbudene som er knyttet til annonsen. Vi anbefaler at du oppretter en egen annonse for hver relevante kategoriside på nettstedet ditt. Den mest relevante annonsen vises automatisk basert på spesifikke søk. Når du har valgt produktgruppene dine, skal alt være klart til å opprette en annonse.
  1. Legg til teksten for annonsen:
    • Overskrift. Overskriften er en kort tekst som skal sørge for at folk legger merke til annonsen din. Bruk 25 til 45 tegn.
  2. Legg til landingssideinformasjon:
    • Endelig nettadresse. Den endelige nettadressen er nettadressen for landingssiden du vil ta folk til etter at de har klikket på annonsen din. Den aktuelle landingssiden må være relevant med tanke på annonsen din og produktene du markedsfører der. Du kan ta med verdisporingsparameteren {shopping_context} for å gjøre landingssiden mer relevant. Se også minstekravene ovenfor. (Merk: Du kan bruke én eller flere klikksporere, men de må til syvende og sist viderekoble brukeren til en landingsside på domenet til nettstedet ditt for prissammenligning.)
  3. Ta en forhåndskikk på annonsen til høyre i panelet. Husk at produktene som vises sammen med sammenligningsannonsen, påvirkes av søketermene som brukes. Merk: For å vise mer relevante annonser anbefaler vi at du oppretter en annonse for hver relevante kategoriside på nettstedet ditt.
  4. Klikk på Lagre og fortsett når du har utført de ønskede endringene.

Annonsen din blir gjennomgått for å sikre at tekst og bilder er i samsvar med retningslinjene våre. Du kan forvente svar innen 72 timer.