Instellingen configureren voor onderzoeken

Tool voor beveiligingsonderzoek

In het venster Instellingen in de tool voor beveiligingsonderzoek kunt u instellingen voor uw onderzoeken instellen.

U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.

Uw toegang tot de tool voor beveiligingsonderzoek

• Voor de tool voor beveiligingsonderzoek is een premium Google Workspace-versie (Enterprise Standard, Enterprise Plus of Education Plus) vereist.
  • U kunt via de Chrome-browser toegang krijgen tot logboeken van de Google-apps die u heeft geïnstalleerd. Bijvoorbeeld Gmail.
  • Of u een zoekopdracht kunt uitvoeren in de onderzoekstool, hangt af van uw Google-versie, uw beheerdersrechten en de gegevensbron. Als u geen zoekopdracht kunt uitvoeren in de onderzoekstool voor een specifieke gegevensbron, kunt u wel de controle- en onderzoekspagina gebruiken.
  • U kunt in de onderzoekstool een zoekopdracht uitvoeren voor alle gebruikers, ongeacht de Google-versie die ze gebruiken.

Wat u kunt instellen

Onderzoeksinstellingen gelden voor alle beheerders in uw organisatie. Met deze instellingen kunnen hoofdbeheerders het volgende doen:

• De instelling Beoordeling vereist aanzetten om te vereisen dat een reviewer acties op grote datasets (meer dan 300 items) moet goedkeuren.
  • Toestaan dat beheerders met de juiste rechten gevoelige content kunnen bekijken.
  • Vereisen dat beheerders een reden invoeren voordat ze gevoelige content kunnen bekijken.
  • Beheerders met de juiste rechten toestaan een reden op te geven voordat ze acties uitvoeren in de onderzoekstool.

De instelling 'Beoordeling vereisen' aanzetten

Ga als volgt te werk om te vereisen dat een reviewer bulkacties in de onderzoekstool moet goedkeuren:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Beveiligingand thenBeveiligingscentrumand thenOnderzoekstool.
  3. Klik op Instellingen .
  4. Zet de instelling Beoordeling vereisen aan.
  5. Klik op Toepassen.

Zie Vereisen dat bulkacties worden beoordeeld door een reviewer voor meer informatie en instructies.

Zet de instelling Gevoelige content bekijken aan

Toestaan dat beheerders met de juiste rechten gevoelige content kunnen bekijken. Deze instelling geldt voor apps zoals e-mail, chatberichten en chatbijlagen.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Beveiligingand thenBeveiligingscentrumand thenOnderzoekstool.
  3. Klik op Instellingen .
  4. Zet de instelling Gevoelige content bekijken aan.
  5. (Optioneel) Zet de schakelaar aan om te vereisen dat beheerders een reden invullen voordat ze de gevoelige content kunnen bekijken.
  6. Klik op Toepassen.

Zie Gevoelige content bekijken voor meer informatie en instructies.

Opmerking: Als u deze instelling eerder had uitgezet (voor Gmail), hebben beheerders die toegang hadden tot de chatcontent dit nu niet meer. Als u wilt dat beheerders met de juiste rechten toegang hebben tot chatcontent, moet u de instelling Gevoelige content bekijken aanzetten.

De instelling 'Reden voor actie aanzetten' aanzetten

Sta beheerders met de juiste rechten toe een reden op te geven voordat ze acties uitvoeren in de onderzoekstool:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Beveiligingand thenBeveiligingscentrumand thenOnderzoekstool.
  3. Klik op Instellingen .
  4. Zet de instelling Reden voor actie aanzetten aan.
  5. Klik op Toepassen.

De tijdzone in de onderzoekstool wijzigen

U kunt de tijdzone in de tool voor beveiligingsonderzoek wijzigen. De tijdzone wordt toegepast op zoekvoorwaarden en resultaten. De tijdzone blijft momenteel niet behouden tussen 2 sessies.

Zo wijzigt u de tijdzone:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Beveiligingand thenBeveiligingscentrumand thenOnderzoekstool.
  3. Klik op Instellingen .
  4. Klik op de pijl-omlaag  voor de instelling Tijdzone.
  5. Kies de tijdzone in het dropdownmenu.
  6. Klik op Toepassen.

Opmerking: U kunt de tijdzone voor een zoekopdracht ook aanpassen nadat u de zoekresultaten heeft gekregen. De parameters die u heeft ingevoerd en de resultaten worden dan geüpdatet naar de nieuwe tijdzone. Stel dat uw algemene tijdzone Pacific Time is en in een van uw zoekresultaten de tijdparameter 13:00 uur Pacific Time staat. Als u de tijdzone updatet naar Eastern Time, wordt de tijdparameter in dit zoekresultaat veranderd in 16:00 uur Eastern time.