Onderzoeken opslaan, delen, verwijderen en dupliceren

Tool voor beveiligingsonderzoek
Als beheerder kunt u onderzoeken waarvan u de eigenaar bent opslaan, delen, verwijderen en dupliceren. Zo kunt u zoekcriteria bewaren om later weer te gebruiken en samenwerken met anderen in uw organisatie terwijl u onderzoeken beheert.

Opmerking: U kunt ook een zoekopdracht maken voor een onderzoek zonder deze op te slaan.

Uw toegang tot de tool voor beveiligingsonderzoek

• Voor de tool voor beveiligingsonderzoek is een premium Google Workspace-versie (Enterprise Standard, Enterprise Plus of Education Plus) vereist.
  • U kunt via de Chrome-browser toegang krijgen tot logboeken van de Google-apps die u heeft geïnstalleerd. Bijvoorbeeld Gmail.
  • Of u een zoekopdracht kunt uitvoeren in de onderzoekstool, hangt af van uw Google-versie, uw beheerdersrechten en de gegevensbron. Als u geen zoekopdracht kunt uitvoeren in de onderzoekstool voor een specifieke gegevensbron, kunt u wel de controle- en onderzoekspagina gebruiken.
  • U kunt in de onderzoekstool een zoekopdracht uitvoeren voor alle gebruikers, ongeacht de Google-versie die ze gebruiken.

Onderzoeken maken en opslaan

Ga als volgt te werk om een onderzoek te maken en op te slaan:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Beveiligingand thenBeveiligingscentrumand thenOnderzoekstool.
  3. Kies een gegevensbron voor de zoekopdracht, bijvoorbeeld Gebeurtenissen in het apparaatlogboek, Apparaten of Gmail-logboekgebeurtenissen.
  4. Klik op Voorwaarde toevoegen.
    U kunt een of meer voorwaarden toevoegen aan de zoekopdracht. U kunt een zoekopdracht ook aanpassen met geneste query's: zoekopdrachten met 2 of 3 niveaus aan voorwaarden (zie Een zoekopdracht aanpassen met geneste query's).
  5. Kies in het dropdownmenu Kenmerk een van de kenmerken, bijvoorbeeld Handelende gebruiker of Datum.

Opmerking: Als u een kortere periode instelt voor een zoekopdracht, verschijnen de resultaten sneller in de onderzoekstool. Als u bijvoorbeeld de zoekopdracht verfijnt naar gebeurtenissen van de afgelopen week, krijgt u sneller resultaten dan als u niet zoekt binnen een bepaalde periode.

6. Kies een operator, bijvoorbeeld Is, Is niet, Bevat of Bevat niet.
  7. Kies of voer een waarde in voor het kenmerk. Sommige kenmerken hebben een dropdownmenu. Voor andere kenmerken moet u een waarde typen.
  8. (Optioneel) Herhaal de stappen hierboven om meerdere zoekvoorwaarden toe te voegen.
  9. Klik op Zoeken.
    In de onderzoekstool staan de zoekresultaten in een tabel onderaan de pagina.
  10. Klik op Opslaan .
  11. Typ een titel en beschrijving voor het onderzoek.
  12. Klik op Opslaan.

Opmerking:

• Op het tabblad Voorwaardenbuilder worden filters weergegeven als voorwaarden met AND/OR-operatoren. U kunt ook het tabblad Filter gebruiken en eenvoudige parameter- en waardeparen toevoegen om de zoekresultaten te filteren.
  • Op de hoofdpagina van een onderzoek ziet u in de koptekst bovenaan de pagina de datum en tijd waarop het onderzoek voor het laatst is opgeslagen. Als de instellingen voor een onderzoek onvolledig of ongeldig zijn (als er bijvoorbeeld nog verplichte velden leeg zijn), staat het onderzoek gemarkeerd als gedeeltelijk opgeslagen. U moet eventuele fouten zoeken en oplossen voordat u het onderzoek kunt opslaan.

Onderzoeken delen

Nadat u een onderzoek heeft gemaakt en opgeslagen, kunt u het met andere gebruikers delen.

Zo deelt u een onderzoek:

1. Klik op Onderzoeken bekijken .
  2. Klik op een onderzoek om het te openen.
    Als het onderzoek nog niet is opgeslagen, klikt u op Opslaan .
  3. Klik op Delen.
  4. Vul de gebruikersnamen in van de mensen met wie u het onderzoek wilt delen.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Onderzoeken verwijderen

Als u besluit dat u een zoekopdracht en/of de resultaten ervan niet nodig heeft voor een onderzoek, kunt u die zoekopdracht verwijderen in de onderzoekstool.

Zo verwijdert u een zoekopdracht:

1. Klik op Verwijderen .
  2. Klik nogmaals op Verwijderen om te bevestigen.

Hiermee verwijdert u de zoekopdracht, inclusief alle voorwaarden en zichtbare resultaten. U kunt deze actie niet ongedaan maken.

U kunt ook alle zoekopdrachten verwijderen.

Onderzoeken dupliceren

Als u een nieuw onderzoek wilt maken met dezelfde zoekcriteria als die u heeft gebruikt voor een bestaand onderzoek, kunt u het onderzoek dupliceren.

Zo dupliceert u een onderzoek:

1. Klik op Onderzoek dupliceren .
  2. Vul een titel en beschrijving in.
  3. Klik op Opslaan.

De lijst met onderzoeken bekijken

Klik op Onderzoeken bekijken  om een lijst te bekijken van de onderzoeken waarvan u de eigenaar bent en die met u zijn gedeeld. In de lijst met onderzoeken staan de naam, beschrijving en eigenaar van onderzoeken, evenals de datum waarop onderzoeken voor het laatst zijn gewijzigd.

In deze lijst kunt u acties uitvoeren op elk onderzoek waarvan u de eigenaar bent, bijvoorbeeld een onderzoek verwijderen. Vink het vakje aan voor een onderzoek en klik op Acties.

Opmerking: Direct boven de lijst met onderzoeken kunt u ook een reeks recent opgeslagen onderzoeken bekijken in het gedeelte Snelle toegang.